Ο Ακης Πάρτσιας μας ταξιδεύει σε γεύσεις ελληνικές, ευρωπαϊκές και ΤΗΣ Απω Ανατολής | xronos.gr
Ο ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ ΣΕΦ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΣΕ ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Ο Ακης Πάρτσιας μας ταξιδεύει σε γεύσεις ελληνικές, ευρωπαϊκές και ΤΗΣ Απω Ανατολής

25/01/11 - 12:00

Μοιραστείτε το

Μπορεί να μαγειρέψει για μ ια παρέα 6 ή 132 ατόμων, αλλά και με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και για 1200, όπως του έχει συμβεί. Η μαγειρική είναι χημεία, τέχνη, αυτοσχεδιασμός και θέλει αγάπη και αφοσίωση, γνώση και διαρκή ενημέρωση θα πει μιλώντας στον «Χ» Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Μεγάλωσε στις κουζίνες των γιαγιάδων του, έβλεπε τις κινήσεις τους, τον τόπο που μαγείρευαν, που χρησιμοποιούσαν τα δικά τους μυστικά, που έκαναν πίτες ή γλυκά. Τη δεξιοτεχνία των κινήσεων, αλλά και την τελετουργία των φαγητών που έφταναν στο μεσημεριανό τραπέζι, όπου συγκεντρωνόταν η οικογένεια.

Η επιλογή του να γίνει σεφ ξεπήδησε από μέσα του. Ο Ακης Πάρτσιας σπούδασε, πειραματίστηκε, δούλεψε σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και τώρα κάνοντας τον κύκλο του ήρθε στην Κομοτηνή αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τον δικό του χώρο: το «Νυμφαίο» στην Καρυδιά, όπου προτείνει γεύματα που αγαπήσαμε, αλλά και εξωτική κουζίνα, κυνήγια, πιάτα γκουρμέ για ξεχωριστές ώρες, παράλληλα  με γευστικά πιάτα εναρμονισμένα στο οικονομικό κλίμα των ημερών, που δεν υστερούν σε γεύση κι εμφάνιση, το αντίθετο μάλιστα.
Απαντώντας την ερώτηση πώς βρέθηκε στον χώρο, μας παραπέμπει στις γιαγιάδες του. Από την ηλικία των 12 ετών έκανε την πρώτη του ομελέτα, ξεκινώντας από απλές συνταγές και μετά συνέχισε ρωτώντας και μαθαίνοντας, αλλά και δοκιμάζοντας.

«Είναι μερικές φορές που λένε «να το έχεις» και «να το θέλεις» και εγώ και το θέλω και πιστεύω ότι τα καταφέρνω, αν κρίνω από τα σχόλια.» Επέλεξε να σπουδάσει το αντικείμενο και βρέθηκε για τον σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη μετά στη Χαλκιδική, δούλεψε σε ξενοδοχεία, αλλά και στο Αρκάδια της Κομοτηνής, αντιμετωπίζοντας με όλα τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά πιάτα για μεγάλες εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, γάμους. Ξαναέφυγε για Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, κυνηγώντας το όνειρό του και επέστρεψε όταν είδε ότι μπορεί στον δικό του χώρο να αυτοσχεδιάσει, παίρνοντας εξ αρχής το Νυμφαίο, και ανοίγοντας νέους δρόμους στην υπόθεση του φαγητού πέρα από τη γνωστή πεπατημένη. Τι ακριβώς εννοούμε, αξίζει να το διαπιστώσετε από κοντά.


Ο Aκης Πάρτσιας δηλώνει υπέρ της Μεσογειακής διατροφής, προτείνει πάντα κλασσικά θρακιώτικα πιάτα, ξινό τραχανά με λουκάνικα, κουσκούς, χυλοπίτες, αλλά και κυνήγι στο οποίο βάζει όλη τη μαεστρία του και τις γνώσεις για πιάτα ιδιαίτερα εκλεκτά.

Προτείνει λαχανικά, έχει λύσεις vegetarian, αξιοποιεί θαλασσινά και μαλάκια κατά περίπτωση, ενώ στη μαγειρική του παρασκευάζει όλες τις σάλτσες για την ανάγκη της κουζίνας του και αναζητεί υλικά που πολλές φορές δεν υπάρχουν στην πόλη μας για να τα προτείνει. Ίσως αυτό είναι και το μοναδικό έλλειμμα στη μικρή επαρχιακή μας πόλη.

Στο Νυμφαίο, λοιπόν, ο Άκης Πάρτσιας δημιουργεί γεύσεις, προτείνει πιάτα, σαλάτες, μενού για όλους τους τύπους πελατών, αλλά και διαιτητικά γευστικά πιάτα, κερδίζοντας μια μεγάλη μερίδα του κοινού που έψαχνε έναν τέτοιο χώρο, προσεγγίσιμο, αλλά και διαφορετικό.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr