Τα πάντα γύρω από τον κινηματογράφο στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ"

Τα πάντα γύρω από τον κινηματογράφο στην Κομοτηνή

01/03/18 - 11:00

Ο Γιώργος Πετρίδης θα βραβεύσει τους Κομοτηναίους Κωνσταντίνα Γκοτζαμάνη και Μάνο Καρυστινό

Μία νέα δράση συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Ερασιτεχνική Καλλιτεχνική και Δημοσιογραφική Ομάδα "Exarticis", με τίτλο: "Εξερευνώντας τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο". Σε αυτή συμμετέχουν και η  Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτιστικής Κίνησης ν. Ροδόπης, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Όπως μας ενημέρωσε σχετικά η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου "το διήμερο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γιατί έχει να κάνει με τον κινηματογράφο και θα φέρει στην Κομοτηνή δύο δικά μας, βραβευμένα παιδιά, συγκεκριμένα την Κωνσταντίνα Γκοτζαμάνη και τον Μάνο Καρυστινό. Παράλληλα, στην Κομοτηνή θα έρθει ο γνωστός σκηνοθέτης κος Σμαραγδής, κι όλοι τους θα εμπλουτίσουν το διήμερο", είπε για να αποκαλύψει ότι ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης θα βραβεύσει "τα παιδιά μας που τιμούν την Κομοτηνή". Αναφορικά με αυτή τη νέα για τα δεδομένα της Κομοτηνής σειρά εκδηλώσεων, δήλωσε πως "θα είναι μία καλή ευκαιρία όλος ο κόσμος να έρθει και να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου".


Με τη σειρά της η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου είπε πως "θέλουμε να προβάλουμε την τέχνη του κινηματογράφου" και ανέδειξε την συνεργασία όλων των διοργανωτών - συμμετεχόντων. "Βάζουμε τις βάσεις για να καθιερωθούν τέτοιες εκδηλώσεις για τον κινηματογράφο", ήταν το μήνυμά της, ενώ επεφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά στους Κωνσταντίνα Γκοτζαμάνη και τον Μάνο Καρυστινό: "Τα νέα αυτά παιδιά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την πόλη μας. Είναι πολύ καλά παραδείγματα για τους νέους της Κομοτηνής, γιατί περνάνε το μήνυμα πως όταν έχεις όνειρο και το κυνηγάς χωρίς εκπτώσεις, το πετυχαίνεις".


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
Με αφορμή το 2018 ως ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής, το Σάββατο 3 Μαρτίου και την Κυριακή 4 Μαρτίου, με τίτλο "Εξερευνώντας τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο", αφιερωμένο στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο με ιδιαίτερη έμφαση στον Ελληνικό.
 

Πρόγραμμα: 
 

Σάββατο 3 Μαρτίου | 11:00 | Προκάτ Α'  | Παναγή Τσαλδάρη 1 (Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνικής Διοίκησης):
-Master Class – Μικρού Μήκους Ταινία 
«Μικρές Ιστορίες. Μεγάλες Ιδέες»

Σάββατο 3 Μαρτίου | 19:00 | Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ
-Προβολή ταινίας Μικρού Μήκους «Limbo» Προλογίζει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, σκηνοθέτης της ταινίας
-«Αισθητική και αισθησιασμός στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο: η ηθική της πολιτικής απάθειας», Κωνσταντίνος Μαυρίδης, καθηγητής αγγλικών, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης παιδικού θεάτρου. 
-Προβολή ταινίας «Dark Illusion», προλογίζει ο Μάνος Καρυστινός, σκηνοθέτης της ταινίας, «No Budget Cinema: Πως γύρισα την πρώτη μου ταινία»

Κυριακή 4 Μαρτίου | 19:00 μ.μ. | Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ
-«Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ, ωστόσο λάμπει», κινηματογράφος και άλλες τέχνες, Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης
-«Κινηματογραφικό Βραβείο LUX», Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα 
-Προβολή ταινίας «Sami Blood» βραβευμένη με LUX για το 2017, προλογίζει ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr