Η Ψαραγορά Ελευθερίου εκπαιδεύει τους νέους μάγειρες | xronos.gr
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Ψαραγορά Ελευθερίου εκπαιδεύει τους νέους μάγειρες

17/04/24 - 8:00
Η Ψαραγορά Ελευθερίου  εκπαιδεύει τους  νέους μάγειρες

Σε επίσκεψή τους στην ψαραγορά, ενημερώθηκαν για όλη τη διαδικασία παραγωγής μιας παραγγελίας, αλλά και επιλύθηκαν απορίες τους σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του χώρου και της λειτουργίας του καταστήματος από τον ιδιοκτήτη Νίκο Ελευθερίου

Επίσκεψη του Δημοσίου ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Μαγειρικής Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου στην ψαραγορά Ελευθερίου. Στην επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του χώρου και της λειτουργίας του καταστήματος από τον ιδιοκτήτη Νίκο Ελευθερίου. Σκοπός της επίσκεψης να μάθουν οι φοιτητές τα στάδια και τη διαδικασία που περνάει ένα ψάρι, ώστε να παραδοθεί έτοιμο στον πελάτη.


Σύμφωνα με τον Νίκο Ελευθερίου, το ίδιο το ΔΙΕΚ έκανε αίτημα να έρθουν να παρουσιαστεί το κατάστημα και η λειτουργία του στους σπουδαστές του λόγω σχετικότητας με την διδάσκουσα ύλη. Συνολικά ήρθαν περίπου 35 άτομα από 2 τμήματα της εξειδίκευσης της μαγειρικής.


Η λειτουργία ενός σωστού καταστήματος
Ο Νίκος Ελευθερίου ενημέρωσε, επίσης, ότι στην επίσκεψη επίκεντρο αποτέλεσε η λειτουργία του καταστήματος και όχι τα ψάρια αυτά καθ’ αυτά. «Τί καλείται να κάνει ένας πρακτικάριος, ένας μαθητευόμενος, ένας εργαζόμενος στο κατάστημα που έχει να κάνει με φαγητό;», εξήγησε μεταξύ άλλων. Άλλωστε, το κατάστημα δέχεται και πρακτικάριους από το ΔΙΕΚ αλλά και επισκέψεις, ώστε να δουν πως λειτουργεί η επιχείρηση σε όλα τα στάδια μιας παραγγελίας: «Γενικά πως λειτουργεί όλη η αλυσίδα, γιατί είναι σαν γραμμή παραγωγής αυτό που κάνουμε εδώ πέρα», τόνισε ο κος Ελευθερίου, περιγράφοντας όλη τη διαδικασία από την επιλογή του ψαριού, στο καθάρισμα, το μαγείρεμα, το πακετάρισμα και εν τέλει την παράδοσή του στον πελάτη.

Οι νεαροί φοιτητές του ΔΙΕΚ είχαν πολλαπλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Κυμάνθηκαν κυρίως στο λειτουργικό κομμάτι: πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνει μια παραγγελία, τι προτεραιότητα δίνουμε σε μια παραγγελία, τι κοστίζει περισσότερο καθώς και με το κόστος της λειτουργίας ενός τέτοιου μαγαζιού.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr