Χρ. Τοψίδης: Με σταθερά βήματα και πνεύμα συνεργασίας η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλάζει
Ο ιδιοκτήτης Νίκος Ελευθερίου κι ο σεφ Νίκος Νικολαΐδης έδειξαν στους επόμενους σεφ τα μυστικά στη διατήρηση ψαριών και τις κατάλληλες τεχνικές κοπής
Στο Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής κλήθηκε για ένα… masterclass γεύσεων το ιχθυοπωλείο - ψητοπωλείο «Ελευθερίου». Στη σχολή βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της ψαραγοράς Νίκος Ελευθερίου κι ο σεφ του καταστήματος Νίκος Νικολαΐδης, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους ανερχόμενους σεφ-σπουδαστές μερικά από τα μυστικά του επαγγέλματος.
Ο Νίκος Ελευθερίου ενημέρωσε για τον κατάλληλο τρόπο διατήρησης, ψύξης κι απόψυξης ψαριών και θαλασσινών, ανάλογα με το είδος τους, αλλά και την υγειονομικά σωστή διαδικασία από την αλίευση μέχρι την αποθήκευση, ενώ ο Νίκος Νικολαΐδης έκανε ένα μάθημα σωστού φιλεταρίσματος και δίδαξε διάφορες κοπές στους σπουδαστές, τις οποίες θα χρειαστούν για διάφορες παρασκευές ψαρικών.
Η επίσκεψη θα επαναληφτεί, αυτή τη φορά όμως θα γίνει κανονικά μάθημα μαγειρικής, το οποίο οι σπουδαστές αναμένουν με ενδιαφέρον!
Μην ξεχνάτε το εμπλουτισμένο νηστίσιμο μενού
Και μία ευγενική και γευστική υπενθύμιση δώρο Χριστουγέννων από εμάς για εσάς. Το ιχθυοπωλείο - ψητοπωλείο «Ελευθερίου» μέχρι το τέλος της νηστείας σάς περιμένει με εμπλουτισμένο νηστίσιμο μενού. Εκτός από τα αγαπημένα σας πιάτα, βρίσκετε επίσης τα εξής: Σουπιές κρασάτες με ρύζι. Χταπόδι κοκκινιστό με φασόλια γίγαντες. Θράψαλο ψητό με λάχανο τουρσί. Χταπόδι κοκκινιστό με μακαρόνια πέννες. Γαμπαροπίλαφο.
Πληροφορίες
Διεύθυνση: Σοφοκλέους Κομνηνού 13, Κομοτηνή
Τηλέφωνο παραγγελιών: 25310 20006
Εφαρμογές παραγγελιών e-food, fagi.gr, box
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News