Κλιμακούμενης δυσκολίας η Βιολογία προσανατολισμού, εύκολη η Βιολογία γενικής παιδείας | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Κλιμακούμενης δυσκολίας η Βιολογία προσανατολισμού, εύκολη η Βιολογία γενικής παιδείας

18/06/19 - 13:29
img_9626.jpg

Οι απαραίτητες επισημάνσεις του βιολόγου Παναγιώτη Μπουντούκα

Η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων έπεσε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, με την Βιολογία προσανατολισμού και την Βιολογία γενικής παιδείας. Για όσους υποψήφιους διεκδικούν μια θέση σε τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν στις 21 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου με την Ιταλική Γλώσσα. 

Τον σχολιασμό των θεμάτων Βιολογίας κάνει στον «Χ» ο Παναγιώτης Μπουντούκας βιολόγος του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Πολυδύναμο».

Κλιμακούμενης δυσκολίας η Βιολογία προσανατολισμού
Κλιμακούμενης δυσκολίας, αλλά με σαφή ερωτήματα, ήταν η Βιολογία προσανατολισμού. Συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα θέματα ήταν σχετικά εύκολα σε σχέση με τα θέματα των τελευταίων ετών. Το τρίτο θέμα ήταν αυτό που απευθυνόταν σε άτομα που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα και είχαν εμβαθύνει στην ύλη. Το τέταρτο δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία. Πάντως, άξιο αναφοράς είναι ότι τα θέματα Βιολογίας προσανατολισμού από το 2016 και μετά έχουν ανέβει κατά πολύ στην δυσκολία τους, άρα ο χαρακτηρισμός ‘εύκολα’ δεν έχει την ίδια έννοια που είχαν τα ‘εύκολα’ θέματα προ του 2016. Αντίστοιχα, όμως, έχει ανέβει επίπεδο και στην προετοιμασία των μαθητών, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις. Επίσης, κατά τον καθηγητή, άξιο αναφοράς είναι ότι δεν ερωτήθηκε θεωρία καθαυτή, καθώς δεν δόθηκε έμφαση στην στείρα απομνημόνευση της θεωρίας.

Εύκολη η Βιολογία γενικής παιδείας
Απλά, βατά και αναμενόμενα θεωρούνται τα θέματα Βιολογίας γενικής παιδείας. Τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, αν κι ένας μαθητής που είχε κάνει μία υποτυπώδη προετοιμασία μπορούσε να αγγίξει ακόμη και το άριστα. Τέλος, δεν υπήρξαν ασάφειες στην διατύπωση των ερωτημάτων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr