Ξεκινά η δωρεάν εκμάθηση ελληνικών από το Τμήμα Παρευξείνιων ΔΠΘ | xronos.gr
ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ξεκινά η δωρεάν εκμάθηση ελληνικών από το Τμήμα Παρευξείνιων ΔΠΘ

07/02/23 - 8:00
Ξεκινά η δωρεάν εκμάθηση ελληνικών από το Τμήμα Παρευξείνιων ΔΠΘ

Συνολικά υποβλήθηκαν 584 αιτήσεις   

Τα μαθήματα διδασκαλίας/εκμάθησης των ελληνικών, τα οποία θα υλοποιηθούν από το Εργαστήριο Διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης γλώσσας, του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ, θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 20-26 Φεβρουαρίου.

Η διευθύντρια του Εργαστηρίου καθηγήτρια Μαρία Δημάση και οι συνεργάτες/ιδες της συγκροτούν το μητρώο των διδασκόντων/ουσών και ταυτόχρονα ταξινομούν και κατηγοριοποιούν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί με σκοπό τη δημιουργία τμημάτων βάσει των στοιχείων που αναφέρονται σε αυτές από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες.

Εμπρόθεσμα υποβλήθηκαν 584 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των κατηγοριών στις οποίες απευθύνθηκε η αρχική ανακοίνωση-πρόσκληση:

  1. ενηλίκους/ες αλλοδαπούς/ές
  2. Ουκρανούς/ές πολίτες (που βρίσκονται στην Ουκρανία ή στην Ελλάδα ως πρόσφυγες)
  3. ενηλίκους/ες μουσουλμάνους/ες της Θράκης
  4. μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής
  5. φοιτητές/τριες Erasmus και Erasmus+ που φοιτούν σε Τμήματα του ΔΠΘ και επιθυμούν να βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής.
    Όσοι/ες αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στα μαθήματα παρακαλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου για να ενημερώνονται (greeklanguagelab.bscc.duth.gr/).
Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr