Τι θα δούμε το αθλητικό Σαββατοκύριακο στη Ροδόπη
Πολυπληθής και πολυκομματική η παρέα που βρέθηκε στο αποστακτήριο Χατζηαποστόλου νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου, για τη δοκιμή των πρώτων τσίπουρων και κρασιών της σεζόν. Τα καζάνια δούλευαν στο full και η χαρακτηριστική μυρωδιά της αλκοόλης περιέλουζε την ατμόσφαιρα, τα κάρβουνα είχαν πάρει ήδη φωτιά και μία μεγάλη παρέα αποτελούμενη από μία παλέτα επαγγελματιών, απέδειξαν ότι ως Έλληνες υπάρχουν κάποια πράγματα υπεράνω όλων των πολιτικών, επαγγελματικών και λοιπών μικροδιαφορών μας.
Η επιστροφή του Γιώργου Μάντζιου από το εξωτερικό τον έφερε στα πάτρια εδάφη, και η αγάπη του για τη γη και το κρασί τον οδήγησε στην δημιουργία ενός μικρού αμπελιού όπου μαζί με τον γαμπρό του Θεόδωρο Πολυτσάκη αναλαμβάνουν όλες τις εργασίες αυτού. Μέρος τον εργασιών είναι φυσικά και η συλλογή των σταφυλιών και η παραγωγή του δικού τους κρασιού και τσίπουρου. Μέρος της διαδικασίας είναι η δοκιμή από γνωστούς και φίλους, καθ' όλο το στάδιο της απόσταξης.
Κάπως έτσι μία μεγάλη παρέα γνωστών και επώνυμων Κομοτηναίων βρέθηκαν στο αποστακτήριο Χατζηαποστόλου στον παράδρομο προς Ροδίτη. Ο έτερος γαμπρός του κ. Μάντζιου, Νίκος Κουρτίδης, ανέλαβε την οργάνωση και τους μεζέδες. Βεβαίως με τις επιμελητηριακές εκλογές προ των πυλών, και με την παρουσία ανθρώπων άμεσα ενδιαφερομένων με αυτές, η κουβέντα και το πείραγμα περιστρεφόταν γύρω από την επικείμενη "μάχη" για το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό.
Τα αποστακτήρια αποτελούν χώρους "ιερούς" όπου το δέσιμο και η παρέα είναι υπέρ άνω συνδυασμών, κομματικών ή άλλων σκοπών.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News