«Σαλιγκάρια στο πιάτο» | xronos.gr
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΚΗ ΠΑΡΤΣΙΑ

«Σαλιγκάρια στο πιάτο»

15/01/13 - 0:00

Μοιραστείτε το

Μία ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας, προσέφερε το εστιατόριo «Νυμφαίο»

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο εστιατόριο  «Νυμφαίο», όπου η μεσογειακή κουζίνα και η εκλεκτή λιχουδιά των σαλιγκαριών είχαν την τιμητική τους. Πλήθος Κομοτηναίων και όχι μόνο συγκεντρώθηκε για να γευτεί εξαίσιες συνταγές δια χειρός Άκη Πάρτσια, αλλά και να ενημερωθεί για τα σαλιγκάρια και τον τρόπο μαγειρέματος και εκτροφής από την Βούλα Κουρτίδου από την Αίγειρο, η οποία εκτρέφει σαλιγκάρια και επιμελήθηκε την πρώτη ύλη της βραδιάς.
Δύο διαφορετικές ποικιλίες σαλιγκαριών, τα Μιούλερ, τα γνωστά μικρά σαλιγκάρια, και τα Μάξιμα, τα μεγαλύτερα σαλιγκάρια και έξι διαφορετικές συνταγές, διανθισμένες με τοπικούς οίνους της ευρύτερης περιοχής γεύτηκαν όσο βρέθηκαν στο Νυμφαίο. Το μενού ήταν χωρισμένο σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιελάμβανε 3 πιατέλες για τέσσερα άτομα. 
Σαλάτα με dressing από σαλιγκάρια, σαλιγκάρια μπουρμπουριστά και σαλιγκάρια κοκκινιστά με κρεμμύδι. Στη δεύτερη φάση της βραδιάς, τα τραπέζια γέμισαν με γουργουνδία σαλιγκαριών, ριζότο και σνίτσελ σαλιγκαριών, ενώ για το τέλος ένα ελαφρύ επιδόρπιο σε σχήμα σαλιγκαριού έκλεισε την υπέροχη βραδιά. 
Η μεγάλη απήχηση και τα θετικά σχόλια στο τέλος της βραδιάς, οδήγησαν τον σεφ Άκη Πάρτσια να συμπεριλάβει τα σαλιγκάρια σαν μόνιμο έδεσμα στον κατάλογο του «Νυμφαίο», τα οποία θα μπορείτε να απολαμβάνεται από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε στιγμή της εβδομάδας. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr