13/06/2012 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

13/06/2012

13/06/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Την ώρα της έντονης προεκλογικής πάλης που παρά τις αντιθέσεις της  βέβαια άρχισε να παρουσιάζει και ελπιδοφόρα μηνύματα ευρύτερων συνεργασιών, σε αποδοχή μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων στηριζόμενη από όλους πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, η Θράκη μας μετράει απώλειες σε έργα, υποδομές και μισθούς.

-Και για να ακριβολογούμε η νομάρχης του Κίρτζαλι ήδη ανακοίνωσε προχθές ότι τα εγκαίνια του κάθετου άξονα μας θα γίνουν με την νέα κυβέρνηση, ελπίζοντας όπως ανέφερε να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές.

-Η Ευρωπαϊκή τράπεζα θα δώσει τελικά τα μισά από το κονδύλι που όφειλε να χορηγήσει μέσω του ΕΣΠΑ, για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την ύφεση, προφανώς για να μας τιμωρήσει.

-Αναβάλλεται επίσης και η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου που δίνονταν στους δημοσίους υπαλλήλους στην περιοχή μας, αφού οι υπηρεσιακοί υπουργοί μας αποφάσισαν να θεσπίσουν άλλα κριτήρια για να άρουν τα φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υποτίθεται σε σχέση με άλλες περιοχές.

-Βέβαια δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε ιδιαίτερα ως Θρακιώτες αφού τελικά η υπηρεσιακή κυβέρνηση μας δίνει και δώρα για να χρυσώσει το χάπι της εγκατάλειψης.

-Την τελική ένταξη των χρυσωρυχείων Θράκης στην διαδικασία του Fast Track και την τροποποίηση του άρθρου 42 για «επιθεώρηση κτιρίων» του υπουργείου περιβάλλοντος.

-Που εκτός από τις σημαντικές αλλαγές που προβλέπει στην δόμηση και τις παράκτιες ζώνες, μας φέρνει καπέλο και την δημιουργία μικρού …τζαμιού σε όπερες και θέατρα.

-Το μέγαρο μας άραγε περιλαμβάνεται σε αυτή την διάταξη;

 

Θα εκτεθείτε τελικά για το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές, θα με στηρίξετε ανοιχτά συμμετέχοντας ενεργά, ρωτά ο πρώτος στην λίστα του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν τους συντρόφους του αλλά απάντηση σαφή δεν παίρνει. 

-Άλλοι έχουν σημαντικές δουλειές και συναντήσεις, άλλοι προσωπικά προβλήματα και κρίση συνείδησης και οι περισσότεροι απέχουν συνειδητά, γιατί δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για το κόμμα.

-Εξάλλου ο Αχμέτ Χατζηοσμάν ποτέ δεν δήλωσε φανατικός ΠΑΣΟΚ αλλά συνεργαζόμενος βουλευτής και μέλος του DEP.

-Οπότε η επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να μην τον ενδιαφέρει, που αυτό ενδεχομένως θα σημάνει και αλλαγές στην Ροδόπη, αν δεν δύσει το πολιτικό του άστρο. 

-Το φυλάει μανιάτικο όμως όπως πληροφορούμαι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν για το ποιος θα τον στηρίξει ή όχι, για άλλες εκλογικές διαδικασίες.

-Αφού αν δεν ήταν ο ίδιος να σώσει την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη στις πρώτες εκλογές, τότε κάποιοι δεν θα επαίρονταν για την νίκη τους.

-Πάντως οι μόνοι που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ για να φτιάξουν και να μοιράσουν τώρα τα ψηφοδέλτια, είναι τα μισά μέλη της νομαρχιακής επιτροπής.

-Και προφανώς πολλοί από αυτούς με μισή καρδιά θυσιαζόμενοι για το καλό του κόμματος.

-Περασμένα μεγαλεία?

Τι γίνεται με την υπόθεση του καλαθιού των αγροτικών προϊόντων στις Περιφέρειες και στην ΑΜΘ, ρωτήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη σε επαρχιακά ΜΜΕ στην Βέροια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

-Και η απάντηση που έδωσε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

-Μόνο το 20% αυτών που εξαγγέλλονται από μια κυβέρνηση τελικά υλοποιούνται, αφού διάφοροι παράγοντες όπως η γραφειοκρατία, η ολιγωρία και των τοπικών παραγόντων, τα συμφέροντα που αντιμάχονται όλες τις αλλαγές και η ελληνική νοοτροπία, είναι οι ανασταλτικοί παράγοντες που πολλές φορές ακυρώνουν στην πράξη τις αποφάσεις και τα νομοθετήματα. 

-Βέβαια ξέχασε να αναφέρει μέσα σε όλα αυτά, ότι όταν μια υπόθεση στήνεται στο πόδι καθαρά επικοινωνιακά και πολλές φορές χωρίς πόρους και κεντρικό σχεδιασμό, τότε με μαθηματική ακρίβεια μαραζώνει πριν ξεκινήσει.

-Και η ευθύνη εκεί είναι καθαρά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, ειδικά τώρα που η οικονομική κρίση το μόνο που παράγει είναι το άδειο καλάθι της νοικοκυράς. 

-Πάντως τελευταία στα email μας βλέπουμε μια αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Κατσιμίχας, που μας βομβαρδίζει καθημερινά με πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, δίνοντας πολλά στοιχεία για το κάθε προϊόν και που μπορούμε να το προμηθευτούμε. 

-Και ανακαλύπτουμε τελικά πόσο πλούτο έχουμε, που μπορούμε αν θέλουμε να τον εκμεταλλευτούμε.

-Αν προχωρήσει βέβαια και κανένας σχεδιασμός της προκοπής τελικά σ? αυτό το τόπο, ίσως δούμε και καμία άσπρη επενδυτική ημέρα. 

Παραπονιόταν ο υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, γιατί δεν τον καλούσαν άραγε τα κανάλια της γείτονας χώρας αλλά φιλοξενούσαν μονίμως τις απόψεις των αντιπάλων του μειονοτικών υποψηφίων.

-Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τον ανακάλυψαν ξαφνικά 3 κανάλια της Κωνσταντινούπολης προχθές βράδυ αλλά και το κανάλι της Αδριανούπολης.

-Μήπως τελικά κάποιοι έχουν ξεχαστεί ότι οι εκλογές γίνονται στην Ελλάδα και όχι στην γειτονική Τουρκία;

-Εκτός και αν τρέφουν περισσότερες ελπίδες και επενδύουν στους ετεροδημότες που επειδή ζουν στην Τουρκία επηρεάζονται πιο εύκολα. 

-Πάντως τις περισσότερες επικοινωνιακές κόντρες οι υποψήφιοι της μειονότητας τις κάνουν μέσω του Face book που ανακάλυψαν τελευταία.

-Αλλά τελικά πόσοι είναι οι αποδέκτες μέσω διαδικτύου από τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους μεγάλης ηλικίας;

-Κάτι γνωρίζει παραπάνω ο Αχμέτ Χατζηοσμάν που προτιμά τον απ? ευθείας διάλογο μέσα στα τζαμιά.

-Ευτυχώς έχουν και τον δήμαρχο Ιάσμου που με χρήματα των δημοτών διοργανώνει τουρκοφεστιβάλ  κερασιού, θυμήθηκε πάλι το  Γιασίκιο ελληνιστί Ίασμος, για να μιλήσουν οι υποψήφιοι που τον βοηθούν προφανώς, αγνοώντας πλήρως τα ΜΜΕ της περιοχής ακόμη και ορισμένα τουρκόφωνα.

-Θαρρείς και πρόκειται για προσωπική γιορτή και πάρτι που διοργανώνει στην αυλή του σπιτιού του.

-Και τα κεράσια βέβαια συσκευάζονται στο τυποποιητήριο που φτιάχθηκε με πρόγραμμα της Περιφέρειας,  πουλιούνται στις αγορές της Ρωσίας και της Ρουμανίας που προφανώς δεν σκέφθηκε να φέρει και κανένα συγκρότημα από κει για να στηρίξει το προϊόν.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr