29/05/2013 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

29/05/2013

30/05/13 - 0:00

Μοιραστείτε το

Ευτυχώς το νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό μικρών διαδηλώσεων, θα ισχύει για πόλεις πάνω από 100.000 κατοίκους. Φοβηθήκαμε κάποια στιγμή ότι θα  μείνει και η πόλη μας χωρίς τις καθιερωμένες διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Αφού όλες έχουν πάντοτε πολύ λιγότερα από τα 200 άτομα που είναι το όριο απαγόρευσης.

-Βέβαια δεν πιστεύουμε στην ευαισθησία της κυβέρνησης ότι προωθεί δήθεν αυτό το μέτρο για το «δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα» και συγχρόνως βέβαια να σέβεται και το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται.

-Γιατί απλώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι να ξεμπερδεύουν με τις πολλές διαμαρτυρίες και να μείνουν μόνο δύο ή τρεις επίσημες το χρόνο που θα διοργανώνουν για την «τιμή των όπλων», οι γνωστοί κομματικοί συνδικαλιστές. Εξ άλλου το δικαίωμα των πολιτών να ζουν και να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα, το αφαίρεσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Τρόικα και προφανώς όχι οι διαδηλωτές.

-Αφού οι διαδηλώσεις έγιναν πλέον σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα. Και οι τοπικές όπως  στην Κομοτηνή θυμίζουν μερικούς φίλους που πάνε σε πάρτι. Ούτε αυτά λοιπόν επιθυμεί η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει απρόσκοπτα το έργο της. Και προς το παρόν το καταφέρνει.

 Μάθαμε τελικά γιατί ήταν εκνευρισμένος ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο προσυνέδριο  της Ν.Δ. στην Κομοτηνή, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που στην ώρα της ομιλίας του όταν χτύπησε κάποιο κινητό, προχώρησε προς το δράστη για να διευθετήσει το ζήτημα της όχλησης, προφανώς με ανορθόδοξο τρόπο.

-Γιατί διανύει το τελευταίο χρονικό διάστημα ως γραμματέας του κόμματος, παρόλο που ο ίδιος δεν επιθυμεί να αποχωρήσει  και ο επίδοξος αντικαταστάτης του ήταν και αυτός στην Κομοτηνή και έκανε επαφές με στελέχη. Ο Ανδρέας  Παπαμιμίκος ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που πρόσκειται στην ομάδα Στυλιανίδη, προωθείται για επόμενος γραμματέας του κόμματος, προκειμένου να δώσει το στίγμα της ανανέωσης. 

-Ως δεύτερος αντίπαλός του όμως κινείται και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που στην ομάδα του ανήκει ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, που ήταν και αυτός στην Κομοτηνή κάνοντας επαφές ενόψει του συνεδρίου του κόμματος. Και έτσι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αισθάνονταν ως ξένος στον τόπο μας και γραμματέας υπό προθεσμία. Δείχνοντας ξεκάθαρα τον εκνευρισμό του.

-Βέβαια ο Ανδρέας Παπαμιμίκος φέρεται ως επικρατέστερος, αφού ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν ξεκαθάρισε ακόμα τις προθέσεις του πλήρως, περιμένοντας συγχρόνως και την υπουργοποίησή του σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, πριν το συνέδριο του κόμματος. Αυτά είναι προβλήματα και έγνοιες φαίνεται για τα πρόσωπα του κομματικού σωλήνα.

 Θορυβήθηκαν οι γνωστοί μειονοτικοί κύκλοι πέριξ του προξενείου και τα συμπαρομαρτούντα σωματεία, με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων για 90 ιεροδιδασκάλους τελικά στην Θράκη, οι οποίοι θα διδάξουν το κοράνι στα παιδιά της μειονότητας που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. 

-Και άρχισαν τον γνωστό αγώνα λάσπης στις τουρκικές εφημερίδες. Μέχρι και το πρακτορείο Αναντολού που όφειλε να είναι πιο ενημερωμένο αναφέρει ψευδώς, ότι στην επιτροπή αξιολόγησης υπάρχουν και χριστιανοί Έλληνες πολίτες, αφού προφανώς αυτή την ψεύτικη πληροφορία την πήρε από τα εντόπια παπαγαλάκια. 

-Με μελανά παραδείγματα και δακρύβρεχτα σενάρια όμως περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν με το ζήτημα και οι δύο ψευτομουφτήδες Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, καθώς και εκπρόσωποι των γνωστών τουρκοσυλλόγων. Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από 57 χώρες στα Τίρανα της Αλβανίας και είχε ως θεματολογία τις διακρίσεις και την μισαλλοδοξία σε βάρος των μειονοτήτων.

-Και ο καθένας έλεγε από μια ιστορία που τον βασανίζει. Παρόν ακόμα ήταν και ο πρόεδρος της Αλβανίας Σαλή Μπερίσα. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαΐου. Το ύποπτο στην όλη υπόθεση είναι ότι μόλις τελείωσε η ψευτοδιάσκεψη αυτή που θύμιζε ταινία του Ξανθόπουλου από τις δακρύβρεχτες διηγήσεις, ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών μια άλλη διάσκεψη στα Τίρανα.

-Των γενικών επιτελείων των βαλκανικών χωρών όπου συμμετείχαν Αλβανία, Τουρκία, Βοσνία ? Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία, πλην Ελλάδα βέβαια. Και στόχος της συνάντησης αυτής η συνεργασία όλων των χωρών, πλην Ελλάδας βέβαια, υποτίθεται για την διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Και να θέλουμε να το πιστέψουμε, τα γεγονότα και οι συμπτώσεις άλλα λένε. 

 Έντονο προβληματισμό προκάλεσε το ρεπορτάζ του «Χρόνου» για τα πάγωμα του προγράμματος περίθαλψης των μεταναστών στα κέντρα κράτησης, που είχε εφαρμοστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και μέχρι να λυθεί το ζήτημα αν οι ελάχιστοι γιατροί που πρόσφεραν έργο στην πρωτοβάθμια τους περίθαλψη θα προσλαμβάνονται με «διάταξη νόμου» ή «πράξη υπουργικού συμβουλίου», οι ιθαγενείς αυτού του τόπου θα εκτίθενται πάλι σε λοιμώδη νοσήματα.

-Όπως εκτίθενται και στον κίνδυνο οι δεκάδες αστυνομικοί που επιφορτίστηκαν πάλι για την μεταφορά ασθενών μεταναστών στα νοσοκομεία, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί που μεταφέρουν, πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα. Την ώρα που η χώρα παίρνει για τους μετανάστες εκατομμύρια ευρώ, κάποιοι καρεκλοκένταυροι σκόνταψαν σε διαδικασίες που θα μπορούσαν να λυθούν πολύ γρήγορα.

-Εδώ χωρίς να ειδοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες κατέλαβε σε μια νύχτα την αστυνομική σχολή και έφεραν τους μετανάστες με καταδρομική επιχείρηση, αυτό το απλό θέμα δεν μπορούν να λύσουν, ενώ η δημόσια υγεία κινδυνεύει; 

-Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο τελικά, αφού φαίνεται ότι άλλες είναι οι προτεραιότητές τους. Και αργότερα ίσως κατηγορήσουν και την τοπική κοινωνία ότι διακατέχεται από ρατσιστικά συναισθήματα, που φροντίζουν βέβαια να τα καλλιεργούν με την στάση τους. Πάντως η ένωση αστυνομικών νομού Ροδόπης ετοιμάζεται πάλι να αντιδράσει, αφού σε περίπτωση απόδρασης και σε ζητήματα υγείας, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για τους συναδέλφους τους που κάνουν τις μεταφορές.  

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr