30/05/2012 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

30/05/2012

30/05/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Αν θέλουμε να εκτιμήσουμε με μια δεύτερη ματιά και σκέψη την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, μόνο θετικά πρόσημα μπορούμε να βάλουμε, τόσο για την αύξηση των επισκεπτών, όσο και για την συμμετοχή σοβαρών επιχειρήσεων. 

-Μάλιστα οι περισσότεροι επιχειρηματίες έφυγαν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, που ανταπέδωσε τους κόπους τους και για τις επαφές που έγιναν κυοφορώντας συνεργασίες με πελάτες.

-Την μερίδα του λέοντος στην έκθεση κατείχαν τα ενεργειακά περίπτερα, με φωτοβολταϊκά – συστήματα θέρμανσης ? ψύξης ? μονώσεις ? πυρασφάλειες… 

-Εξάλλου με το πετρέλαιο να φτάνει στα ύψη από Σεπτέμβρη, πολλοί θα προσανατολιστούν σε ενεργειακά συστήματα που εξασφαλίζουν οικονομία και φθηνότερες λύσεις.

-Ίσως γι’ αυτό οι περισσότεροι επαγγελματίες έφυγαν με την διάθεση ότι θα συνεχίσουν να έρχονται στην έκθεση μας. 

-Υπήρχαν όμως και περίπτερα που προβλήθηκαν με έξυπνους τρόπους όπως η ποτοποιία Θράκης με το νέο της ούζο, το νέο κρύο τσάι του βουνού της ζυθοποιίας του κ.Πολιτόπουλου, αλλά και ο Χούτος Κέτερινγκ που στα περίπτερα τους βέβαια γινόταν το αδιαχώρητο. Ο μπουφές των εγκαινίων όμως να διευκρινίσουμε ανήκε στο Μικρό Παζάρι που έπραξε το καλύτερο.

-Καιρός είναι να αρχίσουν να συμμετέχουν και άλλοι σοβαροί επιχειρηματίες από την επόμενη διοργάνωση, γιατί τελικά το κύρος σε μια έκθεση το δίνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μας και όχι οι κορδέλες και οι επίσημοι.

-Και μια που αναφερθήκαμε σε επισήμους, το παρόν στην έκθεση το έδωσε και ο Γιώργος Πεταλωτής το Σάββατο και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης την Κυριακή. 

Έτσουξε για τα καλά η υποψηφιότητα του Ιλχάν Αχμέτ με την ΔΗΜΑΡ τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά ότι χάνει την έδρα ξαφνικά και άστραψαν ως δια μαγείας τα γιαταγάνια των μειονοτικών υποψηφίων.

-Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ άνοιξε τον γιαλαντζί καυγά στα μαρμαρένια αλώνια, χρησιμοποιώντας από την αγωνία του, όρους πολιτικού πεζοδρομίου.

-Για να αντεπιτεθεί ο Ιλχάν Αχμέτ χρησιμοποιεί ακριβώς τους ίδιους όρους, ώστε να μας αποδείξουν ότι όλα γίνονται δήθεν για το καλό του λαού. 

-Μη τρελαθούμε και εντελώς, γιατί ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα και την έδρα στο κοινοβούλιο, που είναι ο κυρίαρχος στόχος και των δύο.

-Όλα τα άλλα ιδεολογικά όπλα και η λάσπη είναι για το φιλοθεάμων κοινό και μάλιστα για τους μειονοτικούς ψηφοφόρους.

-Πιο γαλαντόμος ο Αϊχάν Καραγιουσούφ δέχεται να μοιράσει και την έδρα του με τον συνυποψήφιο του Δημήτρη Χαρίτου, μόνο που την πρόταση αυτή την πήραν άρον-άρον πίσω, αφού η πρωτιά στηρίζεται στην μειονοτική ψήφο.

-Με ανακοίνωση του στο Facebook ο μειονοτικός υποψήφιος διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει όλη την θητεία του, καταγγέλλοντας τα σενάρια και τις φήμες των αντιπάλων του.

-Δύσκολος αντίπαλος βέβαια για τον Ιλχάν θα ήταν ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά, αλλά πάλι για άγνωστους λόγους δεν δέχθηκε να κάνει την αλλαγή. 

-Βέβαια την εναλλάξ θητεία των δύο χρόνων των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ως αστείο μπορούσαμε να την εκλάβουμε, αφού όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, αν αντέξει μερικούς μήνες θα είναι άθλος.

-Το κόλπο ήταν να κρατηθούν οι χριστιανικοί ψήφοι επειδή επικεφαλής βρίσκεται μουσουλμάνος βουλευτής.

-Και στην Ροδόπη αλλά και στην Ξάνθη που εκτός από τον Χουσείν Ζεϊμπέκ, εκεί και το ΚΚΕ έχει πρώτο στη λίστα μουσουλμάνο.

-Στην Ροδόπη βέβαια έχουμε πολλές δυνατότητες επιλογής στα μεγάλα κόμματα, με επικεφαλής στις λίστες, Αιχάν Καρά Γιουσούφ, Ιλχάν Αχμέτ, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ευριπίδη Στυλιανίδη.

 

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ με πρώτο στην λίστα τον Αχμέτ Χατζηοσμάν, όπου η διαρροή χριστιανικών ψήφων είναι δεδομένη και προφανώς θα ενισχύσουν την ΝΔ.

-Δεν βρέθηκε και γαλαντόμος εκεί ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, να πει ότι θα μοιράσουν την θητεία με τον Γιώργο Πεταλωτή. 

-Όλοι βέβαια τώρα καραδοκούν και τις ψήφους  του γιατρού Μεχμέτ Εμίνογλου που δεν θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ.

-Θα γίνει κυριολεκτικά πολιτική σφαγή στον ορεινό όγκο και τα τζαμιά θα γίνουν χώροι πολιτικής αντιπαράθεσης. 

-Αφού οι λεκτικοί χαρακτηρισμοί που για πρώτη φορά ακούγονται από χείλη μειονοτικών υποψηφίων, δεν μας προϊδεάζουν για κάτι καλύτερο.

-Εκτός αν είναι σικέ καυγάς για το θεαθήναι και σαν φιλαράκια από καιρό θα τα βρουν μεταξύ τους.

-Βέβαια ο Μεχμέτ Εμίνογλου για την αποχώρηση του επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, αλλά προφανώς ο κύριος λόγος ήταν η μη εκλόγιμη θέση που τον αποθάρρυνε, όπως και η περιπέτεια που ζουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που για να πολιτευτούν αναγκάζονται να παραιτηθούν και να ξαναπροσληφθούν μετά τις εκλογές.

-Πάντως με όλα αυτά είδαμε και το πρόσωπο των μικρών κομμάτων που δήθεν άλλα ευαγγελίζονται και άλλα πρεσβεύουν και στο τέλος κάνουν τα ίδια και χειρότερα από τα πρώην μεγάλα κόμματα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. 

-Ο μανδύας που προσπαθούν να  ντύσουν τις αποφάσεις τους μάλλον δεν μας πείθει.

Στην προσπάθεια του ο Ιλχάν Αχμέτ να διατηρήσει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, άλλα γράφει στο Facebook που απευθύνεται σε χριστιανούς ψηφοφόρους και κατηγορεί τον διαχωρισμό των συμπολιτών μας, για ακραίο συντηρητισμό που γυρίζει την Θράκη δεκάδες χρόνια πίσω και παραδίδοντας μας μαθήματα δημοκρατίας αναφέρει ότι ο βουλευτής εκπροσωπεί το έθνος και όχι τον τόπο καταγωγής του και την θρησκεία.

-Και πριν προλάβουμε να πούμε μπράβο, διαψεύδει τον ίδιο τον εαυτό του, όταν απευθύνεται στην μειονότητα με ένα μανιφέστο 10 άρθρων στο περιοδικό «Ροντόπ Ρουζγκαρί» για να δικαιολογήσει την προσχώρηση του στην ΔΗΜΑΡ.

-Στα βασικά του σημεία αναφέρει ότι δεν είναι κομματικός βουλευτής, βάζει με την ΔΗΜΑΡ γιατί θα είναι επικεφαλής της λίστας, ότι το κόμμα του θα μπει στη βουλή και ο ίδιος θα εκπροσωπήσει επαρκώς την μειονότητα.

-Και για να γίνει πιο πιστευτός στους ψηφοφόρους του λέει και άλλα δημοκρατικά.

-Ότι ο Φώτης Κουβέλης είχε υπερασπιστεί τον συγχωρεμένο Σαδίκ Αχμέτ και ότι ακόμη δέχτηκε 5 σημεία για την έξοδο των ανθρώπων της μειονότητας από την οικονομική κρίση και καταλήγει πιστεύοντας, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων της μειονότητας.

-Πριν τρελαθούμε εντελώς, άραγε ποιον να πιστέψουμε, τον Ιλχάν Αχμέτ του Facebook ή το μανιφέστο των 10 άρθρων στο μειονοτικό έντυπο; 

-Ειλικρινά ο Σαδίκ Αχμέτ τι σχέση έχει με όλα αυτά και πως πιστεύει τις αρχές ενός κόμματος όπως ισχυρίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, αφού ούτε κομματικός είναι και στο κόμμα μπήκε μόνο ως επικεφαλής.

-Να μην αναφέρουμε βέβαια τι έλεγε για την Ντόρα Μπακογιάννη πριν ανακαλύψει την ΔΗΜΑΡ, γιατί θα χρειαστούμε σίγουρα ψυχιατρική βοήθεια ως αναλυτές. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr