Στα «μαχαίρια» Γκαράνης - Καρασταύρου στον Δήμο Κομοτηνής
Παραμένει ζητούμενο η κινητοποίηση περισσότερων εθελοντών στις θετικές/τεχνολογικές επιστήμες, 25 μαθητές φέτος και 18 εθελοντές διδάσκοντες
Κάθε εκπαιδευτική χρονιά και καλύτερη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Για πρώτη φορά, το απόγευμα της Τρίτης 19/2, οι εθελοντές διδάσκοντες του φροντιστηρίου έκοψαν την πίτα τους. Μετά από δεκάδες πίτες και σχεδόν δύο μήνες αναμονής, το φλουρί έπεσε ...στον γράφοντα.
Ν. Σωτηρακόπουλος: Δεν έρχεται σε αντίθεση με τα φροντιστήρια της περιοχής
Την πίτα έκοψε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος θύμισε πως "τα κοινωνικά φροντιστήρια δημιουργήθηκαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, όταν κατέρρεαν τα οικογενειακά εισοδήματα και ως αντιδήμαρχος χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τέτοιες δομές κοσμούν την Κομοτηνή. Υπήρχαν κι άλλες τέτοιες δομές, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, στις οποίες συμμετείχε και ο Δήμος Κομοτηνής. Πλέον αυτές οι δομές δεν χρειάζονται, γιατί οι λόγοι έχουν εκλείψει, κι εμείς ευχόμαστε τις επόμενες χρονιές ...να μην υπάρχουν λόγοι για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια".
Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως η δομή απευθύνεται σε οικογένειες που ζουν σε μεγάλη φτώχεια και άρα ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν δίδακτρα φροντιστηρίου.
Συνεπώς, "δεν έρχεται σε αντίθεση με τα φροντιστήρια του τόπου", διευκρίνισε. Κατόπιν ευχαρίστησε το ΔΠΘ "που είναι η ψυχή του έργου μέσω της κας Γαβριηλίδου, του κου Κιοσσέ κι όλους τους εθελοντές που διδάσκουν δίνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους για την μάχη της μόρφωσης αυτών των παιδιών". Ο Δήμος Κομοτηνής, είπε ο κος Σωτηρακόπουλος, παρέχει την σχολική υποδομή και ό, τι σε ύλη χρειάζεται.
Ζ. Γαβριηλίδου: Οι γονείς να εμπιστεύονται το Κοινωνικό Φροντιστήριο
Την παράκληση "οι γονείς να εμπιστεύονται το Κοινωνικό Φροντιστήριο", έκανε η αντιπρύτανης του ΔΠΘ και φέρουσα την επιστημονική επίβλεψη της δομής Ζωή Γαβριηλίδου, εξηγώντας ότι "γίνεται μία εξαιρετική δουλειά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία δουλειά ακόμη καλύτερη από παλιότερα, καθώς από την στιγμή που έχει αναλάβει ο κος Κιοσσές έχει μία πιο στενή επίβλεψη των διδασκόντων. Ελέγχει τις προσπάθειες των διδασκόντων και τους δίνει πολύ υλικό".
Η κα Γαβριηλίδου δηλώνει, μάλιστα, "βέβαιη", ότι φέτος θα καταγραφούν επιτυχίες μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όσον αφορά στους μελλοντικούς στόχους, πλην της μόρφωσης και επιτυχίας των παιδιών, είναι το να παραμένουν εθελοντές διδάσκοντες φοιτητές του ΔΠΘ μετά την αποφοίτησή τους, καθώς και "να έχουμε μία (σ.σ. μεγαλύτερη) λίστα διδασκόντων και στα άλλα μαθήματα, όπως μαθητικά και φυσική, όπου λίγο υστερούμε".
Σπ. Κιοσσές: 25 μαθητές και 18 διδάσκοντες
Κατά την φετινή χρονιά, όπως γνωστοποιεί ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σπύρος Κιοσσές, 25 μαθητές παρακολουθούν και 18 διδάσκουν.
Οι περισσότεροι διδάσκοντες είναι φοιτητές προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί Φιλολογίας ΔΠΘ, όμως όπως σημειώνει ο ίδιος "έχουμε και μία μαθηματικό, έναν συνεργάτη ο οποίος διδάσκει φυσική και χημεία και μία συνεργάτιδα που έχει αναλάβει τα μαθήματα Οικονομικών".
Ο κος Κιοσσές ανέδειξε, καταληκτικά, ότι "κάθε χρόνο πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, οι φοιτητές μας προσφέρουν πολλά και αποκομίζουν πολλά από τους μαθητές τους".
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News