Επιδιώκεται η πολιτική χειραγώγηση των μειονοτικών ψηφοφόρων | xronos.gr
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Επιδιώκεται η πολιτική χειραγώγηση των μειονοτικών ψηφοφόρων

16/06/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Την ίδια στιγμή επιδιώκεται η αποστέρηση της δημόσιας πολιτικής έκφρασης του χριστιανικού στοιχείου Ο πρώτος στη λίστα της ΝΔ σχολίασε την υποψηφιότητα Ιλχάν Αχμέτ στη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι αυτού του είδους η μετατόπιση προδίδει έναν κυνισμό και του υποψηφίου και του κόμματος που τον φιλοξενεί

Το δίλλημα εάν η Ροδόπη θέλει μονομερή ή ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο στοιχείων της στη βουλή θέτει, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεχίζοντας σε κάθε οικισμό τις περιοδείες του. Λίγες ώρες πριν από την κάλπη το πολιτικό θερμότερο ανεβαίνει και πλέον τα ψέματα τελειώνουν. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στα πρόσωπα που θέλουν να τους εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο ιδιαίτερα σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες. «Τώρα ψηφίζουμε για την Ελλάδα και την Ροδόπη», είναι το προεκλογικό σύνθημα του Ευριπίδη Στυλιανίδη που ρίχνεται στη μάχη της εκλογών, πιστεύοντας στους πολίτες και στη δύναμη που θα του δώσουν με στόχο, τη δίκαιη εκπροσώπηση στη βουλή των Ελλήνων. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, «δεν ψηφίζουμε τόσο έντονα για τα κόμματα και τα πρόσωπα όπως την προηγούμενη φορά, τώρα ψηφίζουμε για την Ελλάδα γιατί πρέπει να δώσουμε απαντήσεις για το τι μέλει γενέσθαι στις 18η Ιουνίου». 
Ένα σχόλιο για την προεκλογική μάχη των κομμάτων τοπικά.
-Τέσσερα μεγάλα κόμματα επέλεξαν συνειδητά να βάλουν επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους μειονοτικούς υποψηφίους. Το μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πως εξηγείται η μετατόπιση του Ιλχάν Αχμέτ από ένα μνημονιακό κόμμα όπως η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη σε ένα ακραιφνές αντι-μνημονιακό κόμμα όπως η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Ποια είναι η ιδεολογική βάση και η πολιτική αφορμή για να γίνει μια τέτοια μετατόπιση, πως δικαιολογείται; 
Αυτό θα μετρήσει στην εκλογική αναμέτρηση;
-Εγώ πιστεύω ότι αυτού του είδους η μετατόπιση προδίδει έναν κυνισμό και του υποψηφίου και του κόμματος που τον φιλοξενεί. Αποκαλύπτει και μια διάθεση ορισμένων να έχει ο νομός μονομερή εκπροσώπηση αποστερώντας στη χριστιανική πλειονότητα να έχει και τη δική της έκφραση στην κοινοβουλευτική ομάδα που θα δημιουργηθεί. Εγώ ουδέποτε έκανα διαχωρισμό με κριτήριο τις πεποιθήσεις τις θρησκευτικές και αυτό το απέδειξα και ως υπουργός. Ό,τι μπόρεσα να δώσω στην πλειονότητα, έδωσα και στην μειονότητα. 
Μήπως αυτό διχάζει όμως και την κοινωνία μας;
-Εγώ είμαι υποχρεωμένος να πω τις αλήθειες έξω από τα δόντια. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή κάποιοι να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες μέσα στα τζαμιά παρουσία του ψευτομουφτή, την ώρα που εμείς μιλούμε δημοκρατικά και ελεύθερα στις πλατείες!  Έχω χρέος να προασπιστώ την ελευθερία της συνειδήσεως των μειονοτικών συμπολιτών μου, αλλά και να απελευθερώσω τους χριστιανούς από τον κομματικό φανατισμό. Να τους ταρακουνήσω και να τους πω, πως αυτή την φορά πρέπει να έχουν εκπρόσωπο, έναν εκπρόσωπο πέρα και πάνω από τα κόμματα. Που μπορεί να μιλήσει για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, για το σύνολο της Ροδόπης χωρίς διακρίσεις. Αν κάποιοι δε βλέπουν τι γίνεται, εγώ το βλέπω και είμαι υποχρεωμένος να το καταθέσω ενώπιων της κοινωνίας. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν πάνω στο βουνό ο ψευτομουφτής με υποψήφιους βουλευτές μουσουλμάνους. Τι δουλειά έχει ο παράνομος θρησκευτικός λειτουργός μέσα σε χώρο ιερό, να λειτουργεί πολιτικά και να κατευθύνει τις πολιτικές συνειδήσεις των συμπολιτών μας; Τι δουλειά έχει; Που το είδατε αυτό; Σε ποιο κράτος ελεύθερο γίνεται αυτό; Εγώ δεν άλλαξα ποτέ θέσεις, οι θέσεις μου ήταν πάντα αυτές. Όταν ανέβηκα πάνω στην Οργάνη και στο Κέχρο να μιλήσω, δεν μίλησα στον ιερό χώρο των μουσουλμάνων, τους κάλεσα στην πλατεία να έρθουν και ήρθαν περισσότεροι από αυτούς που προσεύχονταν, γιατί πραγματικά σεβάστηκαν αυτή τη διάκριση που έκανα μεταξύ πολιτικής και θρησκείας. 
Μήπως δεν έχει γίνει ποτέ ουσιαστικός διάλογος από την πολιτεία στο ζήτημα των προβλημάτων της μειονότητας και της πλειονότητας;
-Ουσιαστικός διάλογος γίνεται, αυτό που δεν γίνεται είναι ότι η Ελληνική πολιτεία και κυρίως τα κόμματα δεν έχουν τολμήσει να μιλήσουν τόσο ανοιχτά όσο μιλάμε αυτή την στιγμή. Πάντα ο στόχος τους ήταν να πάρουν ψήφους και να κερδίσουν είτε τις αυτοδιοικητικές, είτε τις περιφερειακές, είτε τις βουλευτικές εκλογές. Εγώ λοιπόν αυτό που λέω είναι πολύ φιλελεύθερο, πολύ ανοιχτό και πολύ ανθρώπινο. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε διακρίσεις, δεν πιστεύω ότι το θρήσκευμα μπορεί να είναι κριτήριο επιλογής, πιστεύω όμως ακράδαντα ότι αυτή τη στιγμή επιδιώκεται μια πολιτική χειραγώγηση των μειονοτικών ψηφοφόρων και την ίδια στιγμή επιδιώκεται η αποστέρηση της δημόσιας πολιτικής έκφρασης του χριστιανικού στοιχείου. Γι ‘αυτό μιλώ έτσι με ανησυχία, διότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν τιμούν μια κοινωνία η οποία είναι ανοιχτή και δημοκρατική και για την οποία έχουμε παλέψει. Βλέπω καθαρά μια τέτοια προσπάθεια, ελπίζω να διαψευστώ, ο δικός μου στόχος είναι η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων και αυτό νομίζω ότι είναι πολύ τίμιο. 
Είστε αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί μια πλατφόρμα για να μην πάμε σε μια ακυβερνησία, σε τρίτες εκλογές;
-Είναι εθνικό χρέος των κομμάτων να δημιουργήσουν κυβέρνηση στις 18 του μηνός. Θα είναι εγκληματικό λάθος αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στις 18 του μηνός. Θα πάμε με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια. Έχουμε δύο κρίσιμες ημερομηνίες μπροστά μας, η μια είναι η 18η Ιουνίου και η δεύτερη είναι οι εκλογές στις ΗΠΑ. Το μεσοδιάστημα αυτό που μεσολαβεί είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να δείξουμε προς τους δανειστές και τους εταίρους μας ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και ότι προχωρούμε σε αλλαγές στη πράξη οι οποίες θα επιτρέψουν στην οικονομία να ανακάμψει. 
Τι θέλετε να πείτε στους συμπολίτες σας;
-Εγώ ως Ροδοπίτης πολιτικός και ως ένας νέος άνθρωπος που ανησυχεί για το μέλλον και του ιδίου και της πατρίδας και των παιδιών του, θέλω να απευθυνθώ σε όλους, ανεξαρτήτως του τι ψήφιζαν μέχρι χθες. Θέλω να τους μιλήσω καθαρά και ειλικρινά. Έκανα έναν αγώνα όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσω την πατρίδα μου, προσπάθησα να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου, όποτε βρέθηκα στην κυβέρνηση ή στο κοινοβούλιο. Στήριξα όσο μπορούσα τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονταν και υπερασπίστηκα με το πιο σθεναρό τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, ένα σταυροδρόμι, το οποίο αφορά ιδιαιτέρως την Ροδόπη και ένα σταυροδρόμι που αφορά την Ελλάδα. Στο σταυροδρόμι της Ελλάδος την απάντηση θα την δώσει ο ελληνικός λαός και θα πρέπει να αποφασίσει να βγάλει μια κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, η οποία θα αγωνιστεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην Ροδόπη όμως, ό,τι και αν ψήφιζαν οι συμπολίτες μου στις προηγούμενες εκλογές, τους καλώ ξεπερνώντας ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές,  να στρατευτούν και εγώ είμαι έτοιμος την επόμενη μέρα να προσπαθήσω και να δώσω το περίσσευμα των δυνάμεων μου, τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσω να συμπαρασταθώ στο τόπο αυτό να βρει το βηματισμό του προς το μέλλον. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr