Δ. Δαδακίδου: «Οι καλά προετοιμασμένοι θα γράψουν στην Πληροφορική» | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΟΡΟΣΗΜΟ»

Δ. Δαδακίδου: «Οι καλά προετοιμασμένοι θα γράψουν στην Πληροφορική»

08/06/22 - 12:55
dadakidoy_orosimo.jpg

Η καθηγήτρια αναλύει τα θέματα

Με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους Γενικών Λυκείων.

Τα θέματα Πληροφορικής ανέλυσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η καθηγήτρια του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Ορόσημο» Δάφνη Δαδακίδου.

«Θα γράψουν οι καλά προετοιμασμένοι κι όσοι δεν έπεσαν στις παγίδες», ήταν το συμπέρασμά της, για να προκύψει το οποίο παρατήρησε αρχικά πως «κάποια κομμάτια της εξέτασης είχαν ένα αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με όσα συνηθίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια». Πάντως, «ως προς την κατανομή των μονάδων και τον όγκο σε γενικές γραμμές ήταν αναμενόμενα κι αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε» είπε.

Πιο συγκεκριμένα ως προς τα Θέματα, τα Α’ και Β’ είχαν μερικές παγίδες. Αναλυτικά, το Α’ εξέταζε θεωρία και κατανόηση με τη μικρή «ανατροπή» ότι «το μάθημα προσπαθεί να ξεφύγει από… την παπαγαλία» στη θεωρία του. Εδώ εξετάστηκε νέο κομμάτι της ύλης. Τα Θέματα Γ’ και Δ’ αφορούσαν προγράμματα κι εξέταζαν «τον συνδυασμό κατανόησης, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών να διαχειριστούν προβλήματα και να τα κωδικοποιήσουν έτσι όπως πρέπει» σύμφωνα με την καθηγήτρια, χωρίς όμως να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Μπορείτε ν’ ακούσετε αναλυτικά τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr