«Παράθυρο» από το αμερικανικό Πεντάγωνο για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

Το Τεχνικό Επιμελητήριο δηλώνει τη διαθεσιμότητά του να συμβάλει ουσιαστικά, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τόσο στη διερεύνηση του δυστυχήματος όσο και στη διαμόρφωση προτάσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των υποδομών και των μεταφορών στη χώρα
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή διαμαρτυρία για τη συμπλήρωση δύο ετών από τα Τέμπη απευθύνει και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-παράρτημα Θράκης. Παράλληλα, δηλώνει τη διαθεσιμότητά του να συμβάλει ουσιαστικά, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τόσο στη διερεύνηση του δυστυχήματος όσο και στη διαμόρφωση προτάσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των υποδομών και των μεταφορών στη χώρα.
Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη τακτική συνεδρίασή της η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Θράκης αποφάσισε ομόφωνα ότι συντάσσεται με την απόφαση της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της τακτικής συνεδρίασης στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2025.
Η απόφαση:
Κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς. Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως! Μόνο έτσι θα έχουμε κάνει το ελάχιστο χρέος μας ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τραγωδία σαν και αυτή.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών είναι απαραίτητη η έγκυρη, επιστημονικά και τεχνικά εμπεριστατωμένη παρέμβαση του ΤΕΕ που ως τεχνικός σύμβουλος του Κράτους θα συμβάλλει στο υψηλότερο επίπεδο, από την πλευρά του, στην πλήρη επιστημονική και τεχνική διερεύνηση, στη διαλεύκανση της τραγωδίας και στην κατάθεση προτάσεων εφαρμογής προηγμένης τεχνογνωσίας για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Επειδή δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε λογικές που επικαλούνται το ανθρώπινο λάθος για μία τέτοια τραγωδία, ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτιά της και η δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στην έρευνα και στην απόδοση ευθυνών με τη συμμετοχή ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων.
Η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ:
Α)Συντάσσεται με τη δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας για την πλήρη διερεύνηση και άμεση διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.
Β)Στηρίζει τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη μαζική διαμαρτυρία της 28ης Φεβρουαρίου.
Γ)Δηλώνει τη διαθεσιμότητα και την πρόθεσή της να συμβάλει ουσιαστικά, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τόσο στη διερεύνηση του δυστυχήματος όσο και στη διαμόρφωση προτάσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των υποδομών και των μεταφορών στη χώρα.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News