Ζ. Στρατιάδου: Βατά τα θέματα, πολύ μεγάλη ύλη στα Λατινικά | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΕΘΟΔΙΚΟ»

Ζ. Στρατιάδου: Βατά τα θέματα, πολύ μεγάλη ύλη στα Λατινικά

08/06/22 - 12:55
zhna_stratiadou_0.jpg

Η φιλόλογος αναλύει τα θέματα

Με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους Γενικών Λυκείων.

Τα θέματα Λατινικών σχολίασε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η φιλόλογος και συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» Ζήνα Στρατιάδου.

Αρχικά, υπογράμμισε πως φέτος μαθητές κι εκπαιδευτικοί έπρεπε να διαχειριστούν μία «πάρα πολύ μεγάλη ύλη. Τα παιδιά έπρεπε να ξέρουν 35 κείμενα και εισαγωγή, η οποία είναι πολύ δυσνόητη με μεγάλο όγκο ονομάτων συγγραφέων, έργων και χρονολογιών, καθώς επίσης με δύσκολο συντακτικά φαινόμενα».

Παρόλα αυτά, τα σημερινά θέματα «ήταν βατά, δηλαδή οι καλά προετοιμασμένοι και διαβασμένοι μαθητές θα γράψουν. Τα ερωτήματα ήταν καλά διατυπωμένα και θέλουν προσοχή σε μερικά σημεία». Τα θέματα απαιτούσαν καλή προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου, που είχε γίνει στο Φροντιστήριο. Σε επιμέρους ερωτήματα, η μετάφραση των κειμένων ήταν εύκολες μονάδες, οι ερωτήσεις εισαγωγής και τυπολογίας –αν και νέες στην εξέταση- ήταν κλειστού τύπου, δηλαδή διευκόλυναν τους υποψηφίους. Οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενες, διαβαθμισμένης δυσκολίας με σημειακές δυσκολίες στις οποίες μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές. 

Μπορείτε ν’ ακούσετε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr