Μικροκομοτηναίικα 24-01-2023 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 24-01-2023

24/01/23 - 8:00
Μικροκομοτηναίικα 24-01-2023

Ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και ένα γόνιμο δρόμο για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της ειρήνης των κρατών των Βαλκανίων, ιδιαίτερα της Ελλάδας και της Τουρκίας, δείχνει η συνάντηση της Αθήνας των 66 δήμων, με πρωτοβουλία των δημάρχων Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αλλά και Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
Με μηνύματα ειρήνης, σωστής προσέγγισης και καλής γειτονίας, καταδικάζοντας τους λαϊκισμούς, χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς με σουλτάνους και βασιλιάδες, αλλά εστιάζοντας στις συνεργασίες σε όλους τους τομείς.
Και ο Εκρέμ Ιμάμογλου, παρά τον ανίερο δικαστικό πόλεμο που δέχεται από τον Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται ότι θα είναι ο υποψήφιος αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές. Και δημοσκοπικά δείχνει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να τον ανατρέψει.
Το γνωρίζει βέβαια αυτό και ο πρόεδρος της Τουρκίας και για αυτό αναβαθμίζει την πολεμική του ρητορική και την επιθετική του πολιτική, στον ψυχολογικό πόλεμο με την Ελλάδα, ευελπιστώντας με πολεμικές ιαχές κυριολεκτικά να κερδίσει τους ακραίους, βαδίζοντας προς τις εκλογές.
Προσβλέποντας κυρίως στο αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, που σημαίνει ότι μία περίοδος επικινδυνότητας ενδεχομένως να έχουμε μεταξύ της 14ης Και 21ης Μαΐου. Που δεν θα εστιάζεται στα γνωστά περί αποστρατικοποίησης των νησιών και το «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», ή ότι «οι πύραυλοι μας θα πλήξουν την Αθήνα».

Αφού ήδη η αναβάθμιση των απειλών έγινε με τις προχθεσινές του δηλώσεις, απειλώντας ευθέως τους Έλληνες και τον πρωθυπουργό με τη φράση «Μητσοτάκη αν κάνεις λάθη, οι τρελοί τούρκοι θα κάνουν γιουρούσι». Πόση διαφορά λοιπόν βλέπει κάποιος στην πολιτική Ιμάμογλου έναντι του Ερντογάν;


Το περίεργο όμως είναι, ότι στο διάστημα αυτό των πολύ δύσκολων ελληνοτουρκικών σχέσεων, με υπαιτιότητα Εντογάν, που θα έπρεπε να είναι στο στόχαστρο της κριτικής όλων, βρήκαν την ευκαιρία σύλλογοι της μειονότητας με την ομπρέλα του μειονοτικού κόμματος, να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Με τη γνωστή ατζέντα για την δήθεν καταπίεση που δέχεται η μειονότητα στην περιοχή μας, αποκρύβοντας έντεχνα πολλές αλήθειες που δεν συμφέρουν, για να στοιχειοθετηθεί το γνωστό αφήγημα τους.
Αποκρύβουν το γεγονός ότι η μειονότητα που διαβιεί στη Θράκη, με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης είναι μουσουλμανική και όχι «τουρκική», θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλές διακρίσεις στο δικαίωμα της ελευθερίας και του συνεταιρίζεσθαι. Θαρρείς και δεν ζουν σε αυτό τον τόπο.
Και για αυτό ξεχνώντας παντελώς τις ευεργετικές διατάξεις της Ελληνικής πολιτείας για τις ανώτερες σπουδές με ποσοστώσεις, τις προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά και πολλά άλλα που ενισχύουν την πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία που υπάρχει.
Με την θρησκευτική ελευθερία που υπάρχει και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Και τη δυνατότητα να εκλέγονται και να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο, στην αυτοδιοίκηση και παντού. Με τεμένη περισσότερα από τις εκκλησίες και χιλιάδες παιδιά που σπουδάζουν σε μειονοτικά σχολεία, εστιάζουν στην αναστολή λειτουργίας, χωρίς να αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στους λίγους μαθητές. Όπως γίνεται και στα δημόσια σχολεία.
Φυσικά όλα αυτά έρχονται μετά την επίσκεψη στην Άγκυρα και επιμένοντας στον αναχρονισμό, λίγο πριν στα γνωστά σώου που ετοιμάζονται στη Θράκη και στην Τουρκία, για την 29η Ιανουαρίου, με τα γνωστά επεισόδια στην Κομοτηνή.

Αλλά ούτε μία κουβέντα έχουν αρθρώσει μέχρι τώρα για τα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης, που ήταν η αφορμή να ξεκληριστεί πλήρως και η ελληνική μειονότητα από την Τουρκία. Επιλεκτικές ευαισθησίες, παρωπίδες και αυθαίρετες ερμηνείες, που απέχουν όμως μακράν από την αλήθεια.


Πολύ καλή η πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου να φέρει τους πρεσβευτές 27 κρατών-μελών της ΕΕ, που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν στον Έβρο, για να διαπιστώσουν δια ζώσης και ιδίοις όμμασι, τη χρησιμότητα του φράχτη και τη δύναμη αποτροπής που υπάρχει στην περιοχή.
Και να ενημερωθούν συνάμα για τις παράνομες πρακτικές Ερντογάν με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και απώτερο στόχο να εκβιάζει τις χώρες τους για τους δικούς του σκοπούς και να δημιουργεί πρόβλημα και στην Ελλάδα.
Ενημερώθηκαν ακόμα και για τα πλοκάμια των διακινητών των που λυμαίνονται την περιοχή, αλλά και για την απόπειρα μαζικής εισβολής στις Καστανιές με την στήριξη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, μια που η αποφράδα ημέρα πλησιάζει ημερολογιακά.
Επανήλθε εκ νέου όμως στη δημοσιότητα το θέμα των 38 εγκλωβισμένων μεταναστών στη νησίδα του Έβρου και το μεγαλύτερο ίσως fake news της ανύπαρκτης μικρής Μαρίας που έφυγε από δάγκωμα σκορπιού, στον πόλεμο βέβαια της αξιοπιστίας που γίνεται μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών μέσων και περιοδικών.
Που αποδεικνύεται για άλλη μία φορά το ρόλο συγκεκριμένων ατόμων, ΜΚΟ που γνωρίζουν τα πάντα, ανθρώπων που κινούν τα νήματα της προπαγάνδας, με τη δημόσια συγνώμη που ζητήθηκε για άλλη μία φορά, από όσους έπεσαν στην παγίδα. Με το Spiegel βέβαια να έχει κατεβάσει όλες τις δημοσιεύσεις.
Υπήρξε και εκ νέου και πολιτική αντιπαράθεση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήθελαν να πλήξουν τότε την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό και άθελά τους βέβαια έριξαν νερό στο μύλο του Ερντογάν. Και γεννάται το ερώτημα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ζητήσει συγνώμη για αυτό;
Λάθη βέβαια έγιναν και από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης που καθυστέρησε πολύ καιρό να διευκρινίσει αν αυτή η νησίδα ανήκει στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, πυροδοτώντας διάφορα τέτοια σενάρια.
Βέβαια αυτοί δήθεν που κινούνται στο πνεύμα του ανθρωπισμού και εστιάζουν σε μεμονωμένα συμβάντα, είναι κυρίως και οι υπέρμαχοι των θεωριών να μην υπάρχουν φράχτες και τα σύνορα είναι ελεύθερα για τους μετανάστες.

Αλλά προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι ένα πολύ βολικό σενάριο για τα σχέδια εργαλειοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας και προσφέρουν απλόχερα άλλοθι στις πολιτικές Ερντογάν. Ας μην είναι τόσο αφελείς.


Πάντως την ώρα που ζητάει η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το συμβάν αυτό και το λάθος που έκαναν να υιοθετήσουν ψευδείς ειδήσεις, μήπως αυτό πρέπει να πράξουν και κάποιοι από την περιοχή μας;
Όπως κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης στην περιοχή μας υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποτίθεται και ορισμένοι μειονοτικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί, που άκριτα τα υιοθέτησαν; Και τώρα φυσικά σιωπούν.
Ακλουθώντας τη γνωστή τακτική για να πλήττεται συνεχώς η αξιοπιστία της χώρας μας και στο πλαίσιο μιας μικροπολιτικής τακτικής για να πλήξουν την κυβέρνηση. Αυτοί δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν κανένα συγνώμη;
Να ανασκευάσουν εκ των υστέρων, να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος και να ασκήσουν κριτική σε ΜΚΟ, στα περίεργα κυκλώματα με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, αντί να κρύβονται;
Οι ευαίσθητοι δήθεν περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι πονηρές γραφίδες που συμβάλλουν πάντα στο σχέδιο να διαβάλουν τη χώρα μας, σύμφωνα με τις λογικές Ερντογάν, άλλοι που θέλουν να φανούν συνεργάσιμοι στην προξενική αυλή από την περιοχή μας, δεν θα ζητήσουν συγνώμη για τα λάθη τους;
Και να κατανοήσουν ότι δεν είναι τόσο απλό να προσεγγίζεις αφελώς ένα τόσο πολύπλοκο θέμα, που περιλαμβάνει τη δημιουργία εντυπώσεων, την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, τον περίεργο ρόλων των ΜΚΟ, με δήθεν ανθρωπιστικές παρωπίδες, αλλά πρέπει να το βλέπεις στη μεγάλη του εικόνα.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr