Σοβαρά κίνητρα εγκατάστασης νέων κι επέκτασης υγιών επιχειρήσεων χρειάζεται η Ροδόπη

Με την πεποίθηση ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα στον τόπο, ρίχνεται για πρώτη φορά στη «μάχη» της ψήφου
Για πρώτη φορά συμμετέχει στις εκλογές του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο Νίκος Ελευθερίου («Ψαραγορά Ελευθερίου»), διεκδικώντας μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο με την παράταξη «Κοινή Προοπτική για τη Ροδόπη» κι επικεφαλής τον Θεόδωρο Σαββάκη.
Έναυσμα για τη δική του ενασχόληση ήταν η καλύτερη δυνατή δικτύωση με όλους τους επαγγελματίες του τόπου, όπως λέει στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ενώ παρατηρεί ως θετικό το ότι αρκετοί νέοι επαγγελματίες ή δεύτερης γενιάς επαγγελματίες του τόπου για πρώτη φορά ασχολούνται πιο ενεργά με το Επιμελητήριο.
Μέσα από τη δράση του Επιμελητηρίου στόχος είναι «να αλληλοβοηθηθούμε οι επαγγελματίες, να υπάρχει μία αλληλεπίδραση προς κοινό καλό» σημειώνει, εξηγώντας ότι σε αυτό πρέπει να συμμετάσχουν ενεργά νεότεροι και παλαιότεροι επαγγελματίες.
Πεποίθησή του είναι ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα στον τόπο μας με την ενεργό συμβολή το Επιμελητηρίου, ενώ για τον επικεφαλής Θεόδωρο Σαββάκη υπογραμμίζει ότι διαχρονικά είναι κοντά στους επαγγελματίες.
Επιμελητήριο στήριγμα για τον επαγγελματία
Για τον Νίκο Ελευθερίου το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργεί ως καθημερινό στήριγμα για τον κάθε επαγγελματία, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας να βελτιώσει την επιχείρησή του, να λύσει απορίες ή προβλήματα και να προοδεύσει. Παρατηρεί ότι σε αυτή τη διαδικασία οι νέοι επιχειρηματίες, που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τις διαρκείς αλλαγές στην εποχή μας, μπορούν να συμβάλλουν ενεργά. Αναγνωρίζει, πάντως, ότι καμία θετική αλλαγή δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά προαπαιτεί συνολική προσπάθεια, χρόνο, χρήμα και διαρκή ενασχόληση. Γι’ αυτό εξηγεί πως δεν είναι αυτοσκοπός του η εκλογή: «Δεν είναι ανάγκη κάποιος να εκλεγεί, για να βοηθήσει και να βοηθηθεί».
Αναφορικά με την οικογενειακή του επιχείρηση, η «Ψαραγορά Ελευθερίου» έχει αποδείξει στην πράξη ότι στηρίζει τους ντόπιους ψαράδες, τις τοπικές πρώτες ύλες και τους εργαζομένους της περιοχής.
Παράλληλα, έχει αποδείξει ότι προσαρμόζεται τάχιστα στην εποχή μας, όπως αποδεικνύεται με το παράδειγμα πως ήταν μία από τις πρώτες επιχειρήσεις της πόλης που έβαλε στο παιχνίδι του σπιτικού φαγητού το ντελίβερι. «Καθημερινά κρινόμαστε» λέει καταληκτικά για τη ζωή του τοπικού επαγγελματία, ειδικά στον κλάδο του φαγητού, το οποίο σερβίρεται στο τραπέζι μας!
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News