Αποκατάσταση του Παπικίου Όρους ζητάει ο Δ. Χαρίτου | xronos.gr
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αποκατάσταση του Παπικίου Όρους ζητάει ο Δ. Χαρίτου

22/11/22 - 8:00
Αποκατάσταση του Παπικίου Όρους ζητάει ο Δ. Χαρίτου

Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση

Την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος στο Παπίκιο Όρος, καθώς και την προστασία από τους κινδύνους που διαγράφονται μετά την πολυήμερη καταστροφική πυρκαγιά, καλεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στους αρμόδιους υπουργούς και συνυπογράφουν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, αφού υποτιμήθηκε η σοβαρότητα της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να προκαλέσει τελικά καταστροφές σε μια έκταση 20.000 στρεμμάτων, ενώ επεκτάθηκε και στη Βουλγαρία. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι «είναι επείγουσα η ανάγκη να αποτυπωθούν και να εκτιμηθούν όλες οι επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στο δασικό οικοσύστημα, ενώ απαραίτητη είναι η άμεση εφαρμογή των προβλεπόμενων από την υπουργική απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες διαχειριστικές μελέτες για τις παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν άμεσα στην περιοχή για την αποκατάσταση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων κινδύνων, για να γίνει κατά το δυνατόν πιο προσβάσιμη η περιοχή με δίκτυο δασικών δρόμων.

Τέλος, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης στο Παπίκιο Όρος, να εξασφαλίσουν την αναγκαία χρηματοδότηση και την στελέχωση με προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr