Δ. Χαρίτου: Μεταφορικό ισοδύναμο στη Θράκη… χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση | xronos.gr
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δ. Χαρίτου: Μεταφορικό ισοδύναμο στη Θράκη… χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση

24/01/23 - 8:00
Δ. Χαρίτου: Μεταφορικό  ισοδύναμο στη Θράκη…  χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση

Συνυπογράφουν οι υπόλοιποι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΑΜΘ

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ζητούν από την κυβέρνηση να απαντήσει πως προτίθεται να υλοποιήσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού από την Κομοτηνή για την επιδότηση του κόστους των σιδηροδρομικών μεταφορών στην περιοχή, «τη στιγμή που δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση και η Θράκη είναι αποκλεισμένη σιδηροδρομικά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι το ένα μόνο δρομολόγιο ημερησίως από Αθήνα-Θεσσαλονίκη προς και από την περιφέρεια φτάνει έως τη Δράμα. Ενώ η μεταφορά στη συνέχεια των ελαχίστων επιβατών μέχρι την Αλεξανδρούπολη γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία του ΟΣΕ. Η διατήρηση μάλιστα αυτής της κατάστασης, βάσει της σύμβασης που υπόγραψε το Δημόσιο με την Hellenic Train, για τουλάχιστον 10 χρόνια γεννά εύλογα ερωτήματα για την αξία της εξαγγελίας του πρωθυπουργού επιδότησης μόνο των σιδηροδρομικών μεταφορών η οποία είναι κενή περιεχομένου.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τον υπουργό «να απαντήσει πως ακριβώς θα υλοποιηθεί η δέσμευση του κου Μητσοτάκη για επιδότηση του κόστους σιδηροδρομικών μεταφορών από και προς τη Θράκη. Ή αν αποτελεί απλώς ένα προεκλογικό πυροτέχνημα».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr