Δ. Κουτσούμπας από Κομοτηνή: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» | xronos.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Δ. Κουτσούμπας από Κομοτηνή: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

18/03/23 - 8:00
Δ. Κουτσούμπας  από Κομοτηνή: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

Παρόντες οι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης του ΚΚΕ, νεολαία, εργαζόμενοι και πολίτες της μειονότητας  

Με σημαίες του ΚΚΕ, συνθήματα και χειροκροτήματα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε πολιτική ομιλία, με το βλέμμα στην τραγωδία των Τεμπών. Το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής, παρόντων των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Ροδόπη, αλλά και στελεχών του κόμματος από τον Έβρο, την Ξάνθη, ακόμα και από τη Δράμα. Στο Μέγαρο υπήρχαν αρκετοί φοιτητές που στηρίζουν το ΚΚΕ, κρατώντας σημαίες του κόμματος. Για την ομιλία γέμισε ο κεντρικός χώρος του Μεγάρου, αλλά όχι κι ο εξώστης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Εμπρού Γιουσούφ από τη Ροδόπη υποψήφια βουλευτής Επικρατείας και η Σωτηρία Μαραγκοζάκη, υποψήφια βουλευτής Έβρου. Η κα Γιουσούφ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι του ορεινού όγκου όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και σε όλη τη Θράκη.Δ. Κουτσούμπας: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό», ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην ομιλία του γενικού γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Προλογικά τόνισε πως «το είπαμε και το κάνουμε πράξη: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!» αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών και σημείωσε πως «αυτές τις μέρες έχουμε πάρει μια μικρή μόνο γεύση του τι μπορεί να κάνει ο λαός και η νεολαία όταν οργανώνονται, συζητούν συλλογικά και αποφασίζουν τα αιτήματα, τα συνθήματα και τις μορφές πάλης τους. Όταν βαδίζουν πλάι-πλάι με τους κομμουνιστές που, όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά, είμαστε στην πρώτη γραμμή, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας αυτές τις κρίσιμες ώρες». Μάλιστα έστειλε και προεκλογικό μήνυμα από την Κομοτηνή λέγοντας «αγωνιστήκαμε τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, έτσι να πάμε και στις κάλπες όταν στηθούν. Με τους κομμουνιστές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Μόνοι τους και όλοι μας, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής».

Η ομιλία του επικεντρώθηκε στους σιδηροδρόμους και στα Τέμπη, αλλά έκανε αναφορά και στα τρένα που δεν… «σφυρίζουν» όπως παλιά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. «Το κριτήριο με το οποίο οι κυβερνήσεις χαράσσουν τον σχεδιασμό τους και για τις σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φανερό και εδώ, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εδώ που τα τρένα σφυρίζουν κυρίως μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τις προτεραιότητες των “επενδυτών”. Γι’ αυτό και τρένο υπάρχει μόνο όταν πρόκειται να φορτώσει ΝΑΤΟικά στρατιωτικά οχήματα και πολεμικό υλικό που κατευθύνεται στην Ουκρανία, για να συνεχιστεί το μακελειό» σημείωσε ο κος Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις υποδομές υγείας, στο ΔΠΘ, σε φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες και πυρκαγιές.


Να σημειωθεί ότι πριν την ομιλία εργαζόμενοι της Olympus Bank, που προ ολίγου καιρού έκλεισε με απόφαση της ΕΚΤ, με συνέπεια να χαθούν 43 θέσεις εργασίας, συναντήθηκαν με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Εξέφρασαν το αίτημά τους να συνεχίσουν να εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα όπου μεταφέρθηκε το ενεργητικό της Olympus Βank. Ο κος Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ, που έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr