«Μισθοί και συντάξεις εξαερώνονται» καταγγέλλει ο Δ. Χαρίτου | xronos.gr
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Μισθοί και συντάξεις εξαερώνονται» καταγγέλλει ο Δ. Χαρίτου

26/11/22 - 8:00
«Μισθοί και συντάξεις εξαερώνονται» καταγγέλλει ο Δ. Χαρίτου

Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας το νομοσχέδιο, υποστηρίζει ο βουλευτής  

«Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που βλέπει μισθούς και συντάξεις να εξαερώνονται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια» υποστήριξε από τη βήμα της Βουλής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις: «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση μεταξύ άλλων για συντάξεις, ακρίβεια και στήριξη επαγγελματιών.

«Όσοι αναμένουν την έκδοση ή λαμβάνουν μέρος των συντάξεων τους βιώνουν μία πραγματική Οδύσσεια. Αφήστε τις αλχημείες και τις ωραιοποιήσεις οι αριθμοί μιλούν 125 χιλ. είναι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις 55 χιλ. τα ΕΦΑΠΑΞ και 65 χιλ. οι παράλληλες συντάξεις» υποστήριξε αναφορικά με την ταχύτητα απονομής συντάξεων, ενώ για τις αυξήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση περιέγραψε μία διαφορετική εικόνα, σημειώνοντας τα εξής: «Ακούγονται πανηγυρικοί λόγοι για τις αυξήσεις των συντάξεων από 1/1/2023. Για ποιο πράγμα πανηγυρίζετε, για αυξήσεις που είστε υποχρεωμένοι δεσμευμένοι από νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 να δώσετε; Εσείς είστε ικανοί με ξένα κόλλυβα να κάνετε μνημόσυνο».

Και θύμισε: «Εσείς με το καλημέρα που ήρθατε στη κυβέρνηση καταργήσατε την 13η σύνταξη που με νόμο είχαμε κατοχυρώσει που για τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων ήταν ολόκληρη η σύνταξη τους. Εσείς καθυστερείτε τα αναδρομικά σε σχεδόν 1,2 εκ δικαιούχους και εξαπατήσατε μάλιστα κάποιες κατηγορίες τους λέγοντας να μην κάνουν πρόσφυγες και τώρα είναι ξεκρέμαστοι».

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την κατηγόρησε πως πανηγυρίζει «για την επιταγή της ακρίβειας των 250 ευρώ, που ήδη εξαερωθεί από την ακρίβεια που σαρώνει τα όποια εισοδήματα».

Ως προς τους επαγγελματίες, ο βουλευτής Ροδόπης κατήγγειλε διπλό εμπαιγμό από την κυβέρνηση. «Κύριοι τους εμπαίζετε διπλά, από τη μια τους αφήσατε αβοήθητους μέσα στη καταιγίδα της κρίσης να συσσωρεύουν χρέη και στα ασφαλιστικά ταμεία και από την άλλη τους εμπαίζετε ότι δήθεν θα τα διαγράψετε» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε θετικές ρυθμίσεις και κυνήγι των μεγάλων οφειλετών.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr