Σταράτες κουβέντες από την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μαρία Mαλαμίδου | xronos.gr
ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σταράτες κουβέντες από την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μαρία Mαλαμίδου

13/05/11 - 12:00
malamidou.jpg

Μοιραστείτε το

Υπεραμύνθηκε του διετούς προγράμματος και των δράσεων που προτείνει, έχοντας συμμέτοχους σχολεία, φοιτητές, ΑΜΕΑ και κοινωνία. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, με την αποχή του Νίκου Φακιρίδη.

Με λόγια ξεκάθαρα χωρίς να περιαυτολογεί, αλλά κυρίως να δίνει τροφή σε φήμες και να αποπροσανατολίζει το σώμα, αν και δέχθηκε προκλήσεις, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Μαρία Μαλαμίδου ξεχώρισε χθες στις επανωτές τοποθετήσεις της κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρώτα για την απόφασή της να παραιτηθεί από την οικονομική επιτροπή του δήμου, όπου σύμφωνα με πρόσφατο νόμο τα μέλη της πρέπει να δημοσιοποιούν σε ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής την προσωπική περιουσία των ίδιων και των συζύγων τους.
Το θέμα έφερε όπως ήταν αναμενόμενο σε διαφωνία την αντιπολίτευση. Ο Δημ. Κοτσάκης υποστήριξε ότι αυτό είναι καλό να γίνεται για λόγους διαφάνειας και το έπραξε και ο ίδιος προεκλογικά, εμφανίζοντας όλη τη προσωπική του περιουσία, λέγοντας ότι πρέπει να ξέρει ο λαός το πόθεν έχες των πολιτικών, μόνο που η κ. Μαλαμίδου ανέφερε ότι τώρα μπαίνει στην πολιτική και τον χώρο της αυτοδιοίκησης και η σημερινή της περιουσία αποκτήθηκε από την επαγγελματική της ιδιότητα της ίδιας και του συζύγου της.
Ο κ. Φακιρίδης τοποθετούμενος για το θέμα χαρακτήρισε ως «υποκρισία το πακέτο περί διαφάνειας όταν οι μετοχές είναι ανώνυμες» και εξέφρασε την άποψη ότι σέβεται την θέση της κ. Μαλαμίδου. Ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης τόνισε ότι πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα της προσωπικής βούλησης κι επιλογής του κάθε συμβούλου. Το θέμα της παραίτησης εγκρίθηκε, εξ άλλου η κ. Μαλαμίδου όπως οφείλει κάθε δημ. σύμβουλος κατέθεσε τα χαρτιά με την περιουσιακή της κατάσταση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως προβλέπεται από το νόμο περί διαφάνειας.
Η συζήτηση για την έγκριση του προγραμματισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., την τοποθέτηση ορκωτού λογιστή και συγκεκριμένα του Δημήτριου Κουτέα και η έγκριση του προϋπολογισμού του θεάτρου πέρασαν ομόφωνα. Στο τρίτο θέμα απείχε ο κ. Φακιρίδης, θέτοντας ερωτήσεις πως θα εισπραχθούν από το κράτος τα ποσά που αναγράφονται ως επιχορήγηση και με ποιο υπαλληλικό προσωπικό θα υποστηριχθεί η πλειάδα των εκδηλώσεων; Στο ερώτημα του κ. Δαπέργολα σε φήμες που αναφέρουν απώλεια εξοπλισμού η πρόεδρος ήταν ξεκάθαρη ότι δεν απαντά σε φήμες και θα κάνει ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η απογραφή και γίνει επίσημα παράδοση - παραλαβή.
Ο Γιώργος Ναβροζίδης υπεραμύνθηκε και του δικού του διετούς προγράμματος στην θητεία του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. λέγοντας ότι πάντα έψαχνα για το ιδεατό κι όχι για το εφικτό.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr