Τι μας αφήνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού | xronos.gr
ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι μας αφήνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού

17/01/23 - 8:00
Τι μας αφήνει η επίσκεψη  του πρωθυπουργού

Ευρ. Στυλιανίδης: «Αποτελέσματα που μας δικαιώνουν».  «Γύμνια έργων στη Ροδόπη» διαπιστώνει ο Δ. Χαρίτου.  Ιλχάν Αχμέτ: «Δεν δόθηκε καμία απάντηση»

Τελικά, τι μας αφήνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του διευρυμένου κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή; Ανάλογα με τον κομματικό τους προσανατολισμό, οι τρεις βουλευτές Ροδόπης, φαίνεται πως τα βλέπουν ή όλα άσπρα ή όλα μαύρα, με τον μεν Ευριπίδη Στυλιανίδη να πανηγυρίζει για τις εξαγγελίες, τους δε Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ να μηδενίζουν την επίσκεψη.

Η αλήθεια πάντως, βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού από τη μία κάθε επίσκεψη πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, πόσο δε μάλλον όταν είναι τόσο οργανωμένη, μας δίνει μία καλή εικόνα των σχεδιαζόμενων έργων που δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε αφού πραγματικά υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ωστόσο, αν κανείς παρακολούθησε επισταμένα το «Σχέδιο ΑΜΘ 2030» αντιλήφθηκε πως ουσιαστικά δεν περιλαμβάνει κάτι πολύ παραπάνω από μία περίληψη των έργων που υλοποιεί η διοίκηση Χρήστου Μέτιου με κεντρικό εργαλείο το ΕΣΠΑ, επομένως δεν υπάρχει κάποια «ειδική μέριμνα» για μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας.


Αποτελέσματα βλέπει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Τουλάχιστον έξι απτά αποτελέσματα στη Ροδόπη καταγράφει στον απόηχο της περιοδείας, ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, «που δικαιώνουν τις διεκδικήσεις μας» όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφοντας τα εξής: (1) Νέο τμήμα Εργοθεραπείας σε Κομοτηνή και Ψυχολογίας σε Διδυμότειχου και δέσμευση το Δημοκρίτειο να καταστεί 3ο Πανεπιστήμιο στη χώρα. (2) Πρόσληψη 150 Συνοριοφυλάκων σε Κομοτηνή και Καβάλα με εντοπιότητα. (3) Μεταφορικό ισοδύναμο για επιχειρήσεις Θράκης. (4) Προετοιμασία για το νέο Νοσοκομείο Νιάρχου το 2025. (5) Σιδηροδρομική Εγνατία. (6) Προώθηση Φράγματος Ιάσμου, αφού ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια η επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης.

«Η ισχυρή εκπροσώπηση φέρνει αποτελέσματα» σημείωσε ο βουλευτής, ο οποίος με επίκεντρο τα αναπτυξιακά-επιχειρηματικά, μετέφερε τρία «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση «για τη στήριξη με 90 εκ. ευρώ της αγοράς της Ροδόπης κατά τη διάρκεια της κρίσης, για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων ή νέες επενδύσεις, για την απόδοση του 12% επιδόματος εργασίας μετά από 11 χρόνια και την κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που φέρνει ρευστότητα 120 εκ. στη Θράκη, βάση για το σχεδιασμό της νέας περιόδου» όπως είπε. Μιλώντας για τις μεγάλες επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη, ο βουλευτής τόνισε πως συμβάλλουν στη μετεξέλιξη της Θράκης σε εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας, ενώ τέλος στο περιθώριο συνάντησης που είχε στην Αλεξανδρούπολη με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησε εγγυήσεις για τη σύντομη επαναλειτουργία της Shelman με την επαναπρόσληψη εργαζομένων.Επικοινωνιακό παιχνίδι σύμφωνα με τον Δ. Χαρίτου
«Γύμνια έργων στη Ροδόπη» διαπίστωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Χαρίτου στον απόηχο της περιοδείας του πρωθυπουργού. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «βίαιες πολιτικές» που φτωχοποιούν την πλειοψηφία της κοινωνίας σε όφελος μιας μικρής οικονομικής ελίτ, η οποία «πλουτίζει προκλητικά» όπως κατήγγειλε.

Αντί για αποτελέσματα, ο κος Χαρίτου μέτρησε ήττες και… οικειοποιήσεις έργων της προηγούμενης κυβέρνησης. «Ούτε και να κρύψουν την αδικία σε βάρος της Ροδόπης και της Θράκης, αφού έργα ζωτικής σημασίας, όπως το αρδευτικό φράγμα του Ιάσμου, η 2η μονάδα της ΔΕΗ στην Κομοτηνή κα, ουσιαστικά εγκαταλείπονται! Ενώ για να κρύψει την γύμνια έργων, οικειοποιείται έργα, που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστικά την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB και τη σιδηροδρομική Εγνατία» δήλωσε ενώ τέλος χαρακτήρισε την περιοδεία επικοινωνιακό παιχνίδι: «Οι προεκλογικές παράτες, τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η ώρα της πολιτικής αλλαγής πλησιάζει για να επανέλθει στην κοινωνία η αξιοπρέπεια, η ελπίδα και η δικαιοσύνη παντού».


Καμία απάντηση δεν εντοπίζει ο Ιλχάν Αχμέτ
Επίσκεψη επικοινωνιακής διαχείρισης, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν δόθηκαν απαντήσεις ή λύσεις σε ζητήματα που καθημερινότητας ταλαιπωρούν τους Θρακιώτες ανεξαρτήτως θρησκείας, ήταν η περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.

«Το πραγματικό μήνυμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ροδόπη είναι ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση για τα ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Και επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η Θράκη κάθε άλλο παρά έχει ανάγκη την πολιτική με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης» δήλωσε ο βουλευτής, ενώ αναφορικά με τα μειονοτικά ζητήματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σπρώχνει τα υπαρκτά προβλήματα κάτω από το χαλί και δεν καταθέτει εξειδικευμένη πρόταση.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr