Φ. Κουτλογεωργίου: «Περισσότεροι καλλιτέχνες στα αστικά κέντρα με την επαρχία να μην έχει τόσες ευκαιρίες» | xronos.gr
ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ PLIE

Φ. Κουτλογεωργίου: «Περισσότεροι καλλιτέχνες στα αστικά κέντρα με την επαρχία να μην έχει τόσες ευκαιρίες»

17/03/23 - 8:00
Φ. Κουτλογεωργίου: «Περισσότεροι καλλιτέχνες στα αστικά κέντρα με την επαρχία να μην έχει τόσες ευκαιρίες»

Στην Κομοτηνή 17 με 19 Μαρτίου τριήμερο φεστιβάλ χορού  

Με αφορμή το τριήμερο φεστιβάλ χορού που διοργανώνει η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Plie της Φωτεινής Κουτλογεωργίου 17 και 19 Μαρτίου, η ιδιοκτήτρια της μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Εργαστήρια χορού και τρεις βραδινές παραστάσεις

Το εκπαιδευτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει εργαστήρια χορού, χοροθεάτρου και κίνησης, που απευθύνονται σε ηλικίες από 6 ετών μέχρι ενήλικες, οι οποίοι είναι είτε αρχάριοι είτε βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Στις τρεις βραδινές παραστάσεις θα παρουσιαστούν από τους καθηγητές των εργαστηρίων και τους καλεσμένους σόλο και ντουέτα.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα εργαστήρια μπορούν να κάνουν προκράτηση για την καλύτερη οργάνωση των αιθουσών, με την καθηγήτρια χορού να ενημερώνει πως έχουν ήδη γίνει κρατήσεις στα περισσότερα εργαστήρια. Οι βραδινές παρουσιάσεις θα γίνουν και αυτές στον χώρο της σχολής όπου έχει δημιουργηθεί μία μικρή σκηνή, με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Στόχος η αποκέντρωση της τέχνης

Ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκίνησε η προσπάθεια διοργάνωσης αυτού του χορευτικού φεστιβάλ ήταν αφενός η προσέλκυση νέου κόσμου στην πόλη και αφετέρου η αποκέντρωση της τέχνης. «Οι περισσότεροι καλλιτέχνες συγκεντρώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, Θεσσαλονίκη-Αθήνα, με το κοινό στην επαρχία να μην έχει τόσες ευκαιρίες» εξήγησε.

Ο χορός μπορεί να δώσει μαθήματα ζωής. Μέσα από αυτόν τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και πέρα από τα σωματικά οφέλη αποκτούν αυτοπεποίθηση και πειθαρχία. «Αγαπούν το σώμα τους και μαθαίνουν να το φροντίζουν γιατί είναι το εργαλείο τους», ανέφερε η Φ. Κουτλογεωργίου.

Τμήματα από 3,5 ετών μέχρι ενηλίκων

Στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Plie, όπως ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια, τα παιδιά ξεκινούν τον χορό από 3,5 ετών χωρίς να είναι απαγορευτικό κάποιος να ξεκινήσει σε μεγαλύτερη ηλικία. Υπάρχουν γκρουπ ενηλίκων, οι οποίοι είτε ασχολήθηκαν με τον χορό από την παιδική τους ηλικία και το σταμάτησαν, είτε κάποιοι τον ξεκινούν τώρα για πρώτη φορά.

«Δεν πρέπει να έχουμε αναστολές, όλα τα σώματα μπορούν να κινηθούν» δήλωσε η καθηγήτρια χορού και συμπλήρωσε πως κάθε άνθρωπος έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο κίνησης που μπορεί να τον ανακαλύψει χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς και να βγει απόλυτα κερδισμένος.

Τα τμήματα που λειτουργούν στη σχολή

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα προσχολικής ηλικίας από 3,5 ετών, στα οποία διδάσκονται προπαιδεία χορού, τμήματα σύγχρονου και κλασικού μπαλέτου για παιδιά Δημοτικού, εφηβικά τμήματα και ερασιτεχνικά τμήματα ενηλίκων.

Από το 2019 λειτουργεί το επαγγελματικό κομμάτι της Σχολής που περιλαμβάνει σπουδαστές οι οποίοι λαμβάνουν από το Υπουργείο Πολιτισμού το δίπλωμά τους.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα και βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ: www.dancingrouteskomotini.gr

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr