Καλλιτέχνες και δημιουργίες που αξίζει να δείτε | xronos.gr
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΘΗΝΙΩΝ"

Καλλιτέχνες και δημιουργίες που αξίζει να δείτε

04/12/18 - 10:00

Με χαρά βλέπει κάθε χρόνο την αυξανόμενη δυναμική του συλλόγου, ο πρόεδρος Αρ. Ασσαριωτάκης

Ο σύλλογος Καλλιτεχνών νομού Ροδόπης "Αθηνίων" εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία την 24η έκθεση εικαστικών των μελών του. Δημιουργήματα από καλλιτέχνες κάθε ηλικίας κερδίζουν τις εντυπώσεις και οξύνουν φαντασία και συναισθήματα κάθε επισκέπτη, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Στον ιστορικό χώρο της δημοτικής Παπαδριελλείου Πινακοθήκης – Μέγαρο Στάλιου βρίσκετε την έκθεση που θα λειτουργήσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε καθημερινά και ώρες 10:00 με 13:00 και 18:30 με 21:00.

Σημαντική κατά τα εγκαίνια ήταν η παρουσία του Ωδείου Κόψα το οποίο διάνθισε μουσικά την εκδήλωση, της λογοτεχνικής ποιητικής ομάδας Ροδόπης, της θεατρικής συντροφιάς της Μαργαρίτας Πούλου με θεατρικό από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη». Πολύς ήταν και ο κόσμος που βρέθηκε στα εγκαίνια, τόσος που ήταν αδύνατο να χωρέσει στην αίθουσα, γι' αυτό και κάποιοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Αυτοδιοικητικοί όπως οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής, Αντώνης Γραβάνης, η πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου αντίστοιχα Φελίνα Καζάκου, Ελένη Λαφτσή, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, κι άλλοι πολλοί κατά τα εγκαίνια.

Πίνακες, γλυπτά, φωτογραφίες και άλλα, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο καλλιτεχνικό μωσαϊκό, έτοιμο να υποδεχθεί τον επισκέπτη, και ο πρόεδρος του συλλόγου Άρης Ασσαριωτάκης παρών και χαρούμενος για την ολοένα κι αυξανόμενη δυναμική του συλλόγου. "Η έκθεση  φιλοξενεί 60 περίπου καλλιτέχνες - μέλη μας και 80 περίπου έργα σε πολλές υποκατηγορίες", λέει στον "Χ" ο πρόεδρος, δείχνοντας πίνακες ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, κοσμήματα, φωτογραφίες, κι άλλες δημιουργίες. "Ο σύλλογός μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μία δράση που εξελίσσεται συνεχώς ποιοτικά και ποσοτικά", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτή η ακτινοβολία έχει ως αποτέλεσμα και καλλιτέχνες που δεν δρούσαν κάτω από την σκέπη του συλλόγου, να εντάσσονται σε αυτόν.

"Έχουμε δώσει βαρύτητα στα 17 μας πλέον εικαστικά εργαστήρια, τα οποία είναι ένα είδος θερμοκηπίου για τα νέα μας μέλη", λέει σε άλλο σημείο του λόγου ο πρόεδρος, μιλώντας με αριθμούς αποδεικνύοντας "γεωμετρική πρόοδο" όπως την χαρακτηρίζει: "Πριν τέσσερα χρόνια είχαμε 50 άτομα στα εργαστήριά μας και τώρα έχουμε 170. Στα μέλη είχαμε περίπου 60 ενεργά και τώρα 170 ενεργά".

Τέλος, ο πρόεδρος υπερτόνισε πως "βλέπουμε τον πολιτισμό όχι ξεκομμένο από το κοινωνικό γίγνεσθαι", αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την φιλοσοφία των καλλιτεχνών του συλλόγου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr