Κερασιά: Πυροβόλησε στον αέρα για να διώξει μετανάστες | xronos.gr
ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ

Κερασιά: Πυροβόλησε στον αέρα για να διώξει μετανάστες

20/08/22 - 8:00
01-05-kerasia.jpg

Βολές στον αέρα έριξε, καθώς είδε ομάδα να επιχειρεί να διαρρήξει γειτονική οικία… αντιδημάρχου

Σκηνές τρόμου και αγωνίας έζησε για άλλη μια φορά ο μοναδικός μόνιμος κάτοικος Κερασιάς Σωτήρης Πουπουζής, καθώς «αντιμετώπισε» ομάδα μη νόμιμων μεταναστών που πολύ συχνά όπως καταγγέλλει περνούν μέσα από τον οικισμό. 

Χαρακτηριστικά όπως υποστηρίζει ο κος Πουπουζής βρισκόταν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 19/08 στην αυλή του σπιτιού του, όταν  άκουσε ομιλίες σε γειτονικό σπίτι αντιδημάρχου του Δήμου Κομοτηνής και είδε περίπου 10 άτομα με σακίδια. «Οι δύο προσπαθούσαν με τα χέρια να ανοίξουν το παντζούρι του σπιτιού. Οι διαρρήξεις εδώ έχουν γίνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και έχουν προκαλέσει καταστροφές» θα δηλώσει χαρακτηριστικά.

Για να απομακρύνει τους δράστες χρησιμοποίησε έναν τηλεβόα, φωνάζοντας την λέξη «police» και έριξε «3 τουφεκιές στον αέρα για εκφοβισμό». 

Η ομάδα των μη μόνιμων μεταναστών τράπηκε σε φυγή. Κατά τον καταγγέλλοντα οι ομάδες ακολουθούν συγκεκριμένο μονοπάτι από την Κερασιά και κατευθύνονται προς τον Ληνό.


Του έκαναν σωματικό έλεγχο και τον ρωτούσαν εάν έχει κινητό
Ο κος Πουπουζής ως κάτοικος Κερασιάς έχει έρθει αρκετές φορές πρόσωπο με πρόσωπο με μη νόμιμους μετανάστες και στον «Χ» περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη μόλις πριν λίγες μέρες στις 07 Αυγούστου. «Περίπου στις 08:30 ήμουν στην είσοδο του χωριού και κλάδευα κάποιες ακακίες. Στα 50-60 μέτρα βλέπω άτομα με σακίδια και να βρίσκεται ο ένας πίσω από τον άλλο. Ήταν γύρω στα 13 άτομα. 

Το μόνο πράγμα πολύτιμο πάνω μου ήταν το κινητό μου. Το έκρυψα σε κάτι θάμνους, σε περίπτωση που μου το ζητήσουν. 

Μου απευθύνθηκαν στα Τουρκικά και με ρώτησε ο ένας εξ αυτών εάν έχω κινητό τηλέφωνο. Με πλησίασε και άρχισε να με ψάχνει σε όλο το σώμα εξονυχιστικά» εξιστορείται ο κος Πουπουζής. 

Όπως λέει έχει αναφέρει τα περιστατικά στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση.


Π. Χαρέλας: «Τα κυκλώματα διακινητών είναι αδίστακτα»
Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Η Σωστή Ώρα» με τον Μάκη Προβατά και την Νατάσα Μπαστέα μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδας, Παναγιώτης Χαρέλας για το μεταναστευτικό. 

«Εστιάζουμε σε περιοχές, όπως στον Έβρο ή στα νησιά μας  που βρίσκονται πολύ κοντά στα παράλια της Τουρκίας, αλλά βλέπουμε ότι τελικά η μεταναστευτική πίεση δεν είναι μόνο σε αυτά τα σημεία, είναι πλέον σε όλο το μήκος των συνόρων μας στην βόρεια ηπειρωτική χώρα που έχουν να κάνουν από την ελληνοαλβανική μέχρι και τον Έβρο, αλλά και σε όλο το μήκος της νησιωτικής μας χώρας, που πλέον “μπερδεύονται” με τα σκάφη ή τα ιστιοφόρα ώστε να ξεγελούν τις αρχές για το αν είναι μετανάστες ή αν είναι τουρίστες και αυτό συνήθως συμβαίνει γι’ αυτό πηγαίνουν τόσο μακριά» συμπλήρωσε. Μεταξύ πολλών ο κος Χαρέλας αναφέρθηκε και στην στάση της Τουρκίας επισημαίνοντας τα εξής: «Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ή να δημιουργεί αυτόν τον υβριδικό πόλεμο μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας χρησιμοποιώντας τους μετανάστες. 

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλέον η Τουρκία, πολλές φορές ακόμα και βιαίως προωθεί τους μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν σταμάτησε ποτέ μετά το 2020, που χρησιμοποιήθηκε η πρακτική να συγκεντρώσει όσους μετανάστες μπορούσε σε μια περιοχή και να δημιουργήσει αυτό που δημιούργησε, όπου απέτυχε παταγωδώς, χάρη και στα δικά μας αντανακλαστικά σε κάτι το οποίο συνέβη έκτακτα, μέσα σε πολύ λίγες ώρες και καταφέραμε να το διαχειριστούμε[…]».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr