840€ η μέση κύρια σύνταξη στο σύνολο των συνταξιούχων

Η σύνδεση ΔΠΘ-Κάιρο και η έγκριση του πρώτου εργοθεραπευτή για το νεοσύστατο Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή
Προχωράει και διευρύνεται συνεχώς η συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με το Πανεπιστήμιο Helwan του Καΐρου Αιγύπτου, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την υποδοχή των πρώτων φοιτητών του νέου Τμήματος Εργοθεραπείας Κομοτηνής από τον Οκτώβριο του 2026, σύμφωνα με το μέλος Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μαρία Μιχαλοπούλου, που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.
Προπτυχιακό τμήμα διδασκαλίας Φυσικής Αγωγής στο Κάιρο
«Ο πρώτος στόχος παραμένει» εξέφρασε από την αρχή και σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι άλλος από το να λειτουργήσει από Σεπτέμβριο το πρώτο κοινό αγγλόφωνο προπτυχιακό (πρόγραμμα σπουδών) στο Κάιρο, το οποίο έχει να κάνει με το ΤΕΦΑΑ και συγκεκριμένα με την διδασκαλία της φυσικής αγωγής. «Αυτό το έχουμε ως δεδομένο» τόνισε, και ξεκινάει στο Κάιρο, «ενώ σε εμάς, στο Δημοκρίτειο οι φοιτητές θα έρχονται στο τρίτο έτος σπουδών για πρακτική άσκηση» συμπλήρωσε.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών τεσσάρων ετών, όπως ακριβώς υπάρχει στο ΤΕΦΑΑ, ωστόσο θα είναι εξειδικευμένο στη διδασκαλία φυσικής αγωγής, «καθώς εμείς στο ΤΕΦΑΑ έχουμε πολλές ειδικότητες» δήλωσε.
Σχετικά με το νέο τμήμα Εργοθεραπείας
Αναφορικά με το νέο Τμήμα Εργοθεραπείας Κομοτηνής, η Μαρία Μιχαλοπούλου ενημέρωσε ότι οι υποψήφιοι φοιτητές θα το βρουν κανονικά στις επιλογές μηχανογραφικού δελτίου από φέτος. «Μάλιστα έχουμε και τον πρώτο εργοθεραπευτή» δήλωσε με χαρά. Στη συνέχεια θα διοριστεί έτσι ώστε να προχωρήσει η στελέχωση του Τμήματος, σύμφωνα με την ίδια. Τεράστιο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η Εργοθεραπεία θα είναι ένα από τα προγράμματα της συνεργασίας που θα υλοποιηθεί και στην Αίγυπτο.
Στοίχημα η ανταγωνιστικότητα για το ΔΠΘ
«Τα πράγματα εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Μιχαλοπούλου, ενώ συμπλήρωσε πως για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα του Πανεπιστημίου «πρέπει να εξασφαλίσουμε τόσο το κομμάτι της παρουσίας μας στη Θράκη, όσο και σε άλλες χώρες» καθώς όπως τόνισε, αυτό θα φέρει πολλαπλά οφέλη στο Πανεπιστήμιο.
Το Πανεπιστήμιο της Αιγύπτου με το οποίο συνεργάζονται είναι ένα πανεπιστήμιο 220.000 φοιτητών. «Μέσα από αυτή τη δράση θέλουμε να αναπτύξουμε την έρευνα και την ακαδημαϊκότητας του ιδρύματος έτσι ώστε να συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία» επεσήμανε.
Το Πανεπιστήμιο έχει τμήματα που εξειδικεύονται είτε σε σπουδές στα αγγλικά είτε στα Αιγυπτιακά κι «έχουν τα πάντα από κατευθύνσεις» τόνισε, από το κομμάτι της υγείας, μέχρι το κομμάτι των ανθρωπιστικών, κοινωνικών σπουδών.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News