Ν. Χαραλαμπίδης: Περισσότερα έργα και παραστάσεις στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΠΕΘΕ

Ν. Χαραλαμπίδης: Περισσότερα έργα και παραστάσεις στην Κομοτηνή

08/06/22 - 8:00
23423453265-47.jpg

Συναυλίες, παραστάσεις, θεάματα και θερινό σινεμά στην πόλη

Συναυλίες, παραστάσεις, θεάματα και σινεμά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Κομοτηναίοι, φοιτητές κι επισκέπτες τη φετινή σεζόν στο καλοκαιρινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Το θερινό θέατρο έχει ενισχύσει το πρόγραμμά του όσο το δυνατό περισσότερο, προκειμένου ν’ ανταποκριθεί σε όλα τα γούστα αλλά και στην ανάγκη του κόσμου να διασκεδάσει εντός πόλης, μετά από δύο χρόνια… πονοκεφάλων λόγω συνεχών αλλαγών σε μέτρα και πρωτόκολλα υγείας.

«Μετά από τόσα χρόνια λιτότητας όσον αφορά στην παραγωγή και την παρουσίαση έργων πολιτισμού, προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα όσο το δυνατό πιο πλούσιο», δήλωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Νότης Χαραλαμπίδης και συνέχισε: 

«Και υπάρχει πληθώρα προσφοράς εκδηλώσεων, γιατί υπάρχουν πολλά νέα σχήματα και πολλές νέες παραγωγές στην εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή, μουσικών και θεατρικών σχημάτων. 

Εμείς προσπαθήσαμε να φέρουμε όσο το δυνατό περισσότερα έργα και παραστάσεις για κάθε γούστο. Φροντίσαμε να έχουμε από αρχαίο δράμα ως stand up comedy, γνωστά μουσικά σχήματα και φυσικά το θερινό μας σινεμά στο οποίο έχουμε επιλέξει ήδη τα έργα Ιουνίου και για τους επόμενους μήνες αναμένουμε πια κινηματογραφικά έργα θα επιλέξουμε, για να συνδυάζουν ποιότητα και εμπορικότητα».

Απλώνοντας το συλλογισμό του σε γενικότερη συζήτηση γύρω από την τουριστική ή μη Κομοτηνή, ο πρόεδρος υποστήριξε πως η πόλη έχει κινητικότητα και το καλοκαίρι. «Η Κομοτηνή, η πόλη κι οι άνθρωποι, απ’ ό, τι συνομολογούν όλοι, έχει μία φιλόξενη φυσιογνωμία. Είμαστε άνθρωποι φιλόξενοι κι ευγενικοί, ενδεχομένως γιατί ιστορικά… δεν είχαμε πολύ τουρισμό, κι αυτό μας κάνει δεκτικούς, ζεστούς και φιλόξενους σε κάθε νέο επισκέπτη […]. 

Ο Ιούλιος είναι ένας δύσκολος μήνας για την Κομοτηνή, αλλά Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι υπέροχοι μήνες για την πόλη μας. Βλέπετε τι ζωντάνια έχει η πόλη. Εμείς έχουμε καμία φορά την τάση να αυτομαστιγωνόμαστε. Το κάνουν όλες οι τοπικές κοινωνίες. Αλλά δεν είναι έτσι. 

Η πόλη είναι όμορφη, έχει πολλά να δείξει κι αυτό το αναγνωρίζουν οι ξένοι που έρχονται. Νομίζω πως πρέπει να το αναδεικνύουμε περισσότερο και να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας», τοποθετήθηκε αναλυτικά.


Σημείο αναφοράς το θερινό ΔΗΠΕΘΕ
Σε άλλη αποστροφή του, υποστήριξε πως «το καλοκαιρινό ΔΗΠΕΘΕ τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί σημείο αναφοράς, γι’ αυτό το επιλέγουν πολλά σχήματα από την Αθήνα. Είναι ένα μέσο, ώστε με τις εκδηλώσεις του να συγκρατεί τον κόσμο και ν’ αποτελεί πόλο έλξης για να επισκεφτούν την Κομοτηνή άνθρωποι από τις γύρω περιοχές».

«Νομίζω η καλοκαιρινή σεζόν θα έχει μεγάλη επιτυχία, γιατί ειδικά φέτος ο κόσμος είναι διψασμένος να βγει έξω. Καλούμε όλους, Κομοτηναίους και επισκέπτες, να έρθουν στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ», κατέληξε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr