Π. Χαρέλας: «Δύο χρόνια φωνάζουμε για τις προσλήψεις» συνοριοφυλάκων σε Ροδόπη και Καβάλα | xronos.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Π. Χαρέλας: «Δύο χρόνια φωνάζουμε για τις προσλήψεις» συνοριοφυλάκων σε Ροδόπη και Καβάλα

17/03/23 - 8:00
Π. Χαρέλας:  «Δύο χρόνια φωνάζουμε  για τις προσλήψεις»  συνοριοφυλάκων σε Ροδόπη και Καβάλα

Ακόμα στο… περίμενε, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες στην περιοχή μας  

Η Ροδόπη και η Καβάλα ακόμα περιμένουν τις προκηρύξεις της Πολιτείας και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τους 100 συνοριοφύλακες στη Ροδόπη και άλλους 100 στην Καβάλα. Παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες, τίποτα ακόμα δεν έχει γίνει και η Ροδόπη «αναστενάζει» του μεγάλου όγκου που δέχεται από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και τα κυκλώματα των διακινητών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) Παναγιώτης Χαρέλας μίλησε επί του θέματος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και ζήτησε επιτέλους η Πολιτεία να δώσει λύση και να μην αποτελέσουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, απλώς προεκλογικά μηνύματα. Ο κος Χαρέλας πρόσφατα συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μάλιστα έχει καταγωγή και εκλέγεται στην Καβάλα. «Του είπαμε ότι αυτές οι προσλήψεις ήταν εξαγγελίες της ίδιας της πολιτείας πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια καθυστέρηση και δεν θα ήθελα αυτές οι προσλήψεις να είναι μια προεκλογική δέσμευση που θα γίνει τώρα. Είναι ανάγκη να προσληφθούν αυτά τα παιδιά, γιατί έχει 21 χρόνια να ενισχυθεί η συνοριοφυλακή σε Ροδόπη και Καβάλα. Η Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει την συνοριακή φύλαξη. Έχουμε εδώ και δύο χρόνια που φωνάζουμε για τις προσλήψεις. Αυτό το δυσκίνητο κράτος που μας πονάει παντού, νομίζω ότι θα πρέπει να βλέπει που υπάρχει αναγκαιότητα και άμεσα να επεμβαίνει» δήλωσε αναλυτικά.


Πλησιάζει Άνοιξη και Καλοκαίρι… αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές
Ο καιρός βελτιώνεται και πλησιάζει η Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο κος Χαρέλας, αύξηση των μεταναστευτικών ροών και μεγαλύτερη πίεση στον κρατικό μηχανισμό που καλείται να αντιμετωπίσει τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών, που πολλές φορές εκτελούν “δρομολόγια” χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, προκειμένου να φτάσουν στο προορισμό τους.

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Χαρέλας, «αναμένεται η αύξηση των μεταναστευτικών ροών καθώς μπαίνουμε στην Άνοιξη. Τα κυκλώματα αρχίζουν πάλι να δραστηριοποιούνται και αυτό το βλέπουμε σε Έβρο και νησιά. Είχαμε ένα δίμηνο με μια κατακόρυφη μείωση των πιέσεων, αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε πάλι για δύσκολες καταστάσεις».

Η Πολιτεία πάντως οφείλει επιτέλους να κάνει πράξη τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, για τις οποίες η τοπική κοινωνία πολλά έχει ακούσει, αλλά ακόμα δεν τους έχει δει.

Έτσι και αλλιώς πρόκειται για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο όγκο των παράνομων μεταναστευτικών ροών και των διακινήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr