
Ήταν όλοι εκεί, άνθρωποι κάθε ηλικίας και γενιάς, χειροκροτώντας ασταμάτητα τη μεγάλη φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που ξεδίπλωσε με ευρηματικό κι άκρως θεατρικό τρόπο τη ζωή της, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη τον μεγάλο διαγωνισμό της τότε ΕΙΡ και την πρώτη εμφάνισή της στην ταβέρνα Πανόραμα. Τότε, που η Κικίτσα Παπαδοπούλου βαφτίστηκε καλλιτεχνικά Μαρινέλλα, ένα όνομα που την καθιέρωσε και την ακολούθησε μια ολόκληρη ζωή. «Το πραγματικό μου όνομα το διέγραψα» θα πει, ενώ η Μαρινέλλα που μας καθήλωσε με τη φωνή της, με τη σκηνική της παρουσία, με τις δεκάδες ταιριαστές ενότητες που μετέφεραν το κοινό σε άλλες εποχές. Το κίνημα των σίξτυς, τα κουτσομπολιά στα κομμωτήρια, όπου οι νεαρές διαβάζαν ντομινό και ρομάντσο, συζητώντας για την ανερχόμενη Μαρινέλλα, το ξεκίνημα, τη συνάντησή της με τον Καζαντζίδη, τον χωρισμό και τη μοναξιά που νικήθηκε με πολύ δουλειά, τη μετέπειτα πορεία της ζωής της, τα άλμπουμ- συνεργασίες με Χατζηνάσιο, Χατζή, Πλέσσα, την έλευση της κόρης της, την παράλληλη ζωή άλλων κοριτσιών που παρακολουθεί ο θεατής βλέποντας έρωτες, προδοσίες και ελπίδες.

Το μουσικό έργο «Μαρινέλλα- Το Μιούζικαλ» διατρέχει τις δεκαετίες από το 50 μέχρι σήμερα και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών. Οι δυο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη πραγματικό. Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη) μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση) μια Αθηναία και η τρίτη ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα και έμελε να γίνει μύθος. Το ρόλο της Μαρινέλλας υποδύεται φυσικά η Μαρινέλλα και μια νεαρή ηθοποιός που κάνει την παιδική της ηλικία. Οι βασικοί αντρικοί ρόλοι παίζονται από μια σειρά εκλεκτών ηθοποιών και ο θίασος συμπληρώνεται από δέκα ακόμα ηθοποιούς και χορευτές.
Οι φανταστικές ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Οι ζωές τους κυλάνε παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματός τους. Κι έτσι, οι σημαντικότερες επιτυχίες της γίνονται ορόσημα για τη ζωή της Ειρήνης και της Μαρίας, όπως και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ελληνίδων.
Τη διεύθυνση της ζωντανής ορχήστρας είχε ο Αλέξιος Πρίφτης, τη σκηνοθεσία ο Σταμάτης Φασουλής, τα ευρηματικά σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς, τις χορογραφίες ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα κοστούμια η Ντέννη Βαχλιώτη, ενώ τα κείμενα ήταν του αμίμητου δίδυμου Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Όλοι οι ηθοποιοί, οι πρωταγωνιστές, Λάμπης Λιβιεράτος, Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Τζενη Μπότση, ξεχωρίζουν για το μπρίο, τη φυσικότητα και την ερμηνευτική απόδοση των απαιτητικών τραγουδιών επί σκηνής του μεγάρου μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου εναλάσσονται εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, καθώς αλλάζουν εποχές και ρόλοι . Μαζί οι ηθοποιοί Μαρία Γερόδημου, Στέλλα Γκίκα, Μασνώλης Θεοδωράκης, Νατάσα Καρακατσάνη, Χρήστος Καρνάκης, Αλίν Κόντζα, Κλαίρη Μανιάτη, Λήδα Μανουσάκη, Νίκος Νικολάου, Θοδωρής Πάνας, Κατερίνα Σπυροπούλου, Ναταλία Τσαλκοβα, Κωνσταντίνος Τσερκάκης σε μια συνολική δουλειά που όταν κλείνει η αυλαία χειροκροτείται ασταμάτητα.

Η Μαρινέλλα μιλά και για τα λάθη της, αυτοσαρκάζεται κι αποδεικνύει με τη γενναιοδωρία της φύσης και της φωνής ότι παραμένει μια αγέρωχη μοναδική παρουσία, που χαίρεται με τους δικούς της ανθρώπους: την κόρη, τον γαμπρό και τα εγγονάκια, με τους μεγάλους μουσικούς συνεργάτες της, αλλά και την πλούσια αγάπη και στήριξη του κοινού που απολαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια.
Στις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου είδαμε πολλούς Κομοτηναίους, που ήρθαν ειδικά για να την απολαύσουν. Ανάμεσά τους τον γυναικολόγο Αλέξανδρο Μάϊνα, τον διευθυντή της ΑΤΕ Τάσο Γεμεντζή, τον οδοντίατρο Κώστα Χατζησιδέρη, την επιχειρηματία Ντίνα Μουζιοπούλου, την δημοτική υπάλληλο Μάρθα Κυρατζόγλου- Ξενοχίδου, την επιχειρηματία Υβόννη Πέππα -Στόϊκου, την καρδιολόγο Παγώνα Χατζησιδέρη και πολλούς ακόμη φιλότεχνους που εξασφάλισαν μια θέση στο Μέγαρο.