Πολλά και εξαιρετικά δύσκολα τα θέματα Χημείας | xronos.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Πολλά και εξαιρετικά δύσκολα τα θέματα Χημείας

14/06/19 - 15:16

Σχολιάζει η χημικός του φροντιστηρίου Τίνα Σβιντρίδου

Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάστηκαν και σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναλυτικά, τα εξεταζόμενα μαθήματα σήμερα ήταν τα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), η Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πρόκειται για την προτελευταία ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, αφού μένει μόνο η εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας (μάθημα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου.

Τα θέματα της Χημείας σχολιάζει στον «Χ» η χημικός του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» Τίνα Σβιντρίδου. Συνοπτικά, χαρακτηρίζει τα θέματα απαιτητικά, σύνθετα, μεγάλης έκτασης, ενώ πληροφορεί ότι απαιτούσαν και πολλούς υπολογισμούς. Σύμφωνα με την καθηγήτρια το επίπεδο των θεμάτων δεν σχετίζεται με το επίπεδο του σχολικού βιβλίου, χωρίς να είναι εκτός ύλης, ήταν πολύ πιο υψηλής δυσκολίας. Γι’ αυτό και κλειδί ήταν η εξαιρετική προετοιμασία των υποψηφίων, η οποία δεν έπρεπε να περιοριστεί μόνο στην Γ’ Λυκείου. Επίσης, τα θέματα ήταν σύνθετα στην διατύπωσή τους, ενώ υπήρξε και πίεση χρόνου ώστε οι υποψήφιοι αρχικά να μελετήσουν και κατά δεύτερον να απαντήσουν πλήρως στις ερωτήσεις. Σε μία γενικότερη αποστροφή της, η καθηγήτρια υπογραμμίζει ότι θα έπρεπε να προσαρμοστεί η διδασκαλία της χημείας στις προηγούμενες τάξεις του Λυκείου, ήτοι Α’ και Β’ Λυκείου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr