Προσωρινό λουκέτο βάζει η Super League 2 | xronos.gr
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Προσωρινό λουκέτο βάζει η Super League 2

02/02/23 - 16:04
Προσωρινό λουκέτο βάζει η Super League 2

Οι ομάδες διαμαρτύρονται για τη φορολόγηση που θα λάβουν μέσω του στοιχήματος 

Η B’ Εθνική κατηγορία, γνωστή ως Super League 2 αποφάσισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου να διακοπεί επ' αόριστον το πρωτάθλημα, καθώς οι ομάδες διαμαρτύρονται για το ποσό που θα λάβουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Μάλιστα, η απόφαση για το "λουκέτο" ήταν ομόφωνη, καθώς όλες οι ομάδες θεωρούν ότι τα χρήματα που θα λάβει η κάθε ομάδα είναι πολύ λιγότερα απ' αυτά που είχε εξαγγελθεί αρχικά ότι θα τους δοθούν.

Η πρόταση πέρασε με 26-0, ενώ και οι ομάδες Β' που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου συντάχθηκαν και στήριξαν την απόφαση να σταματήσει η δράση μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Στην πρόσφατη συνάντηση των επαγγελματικών κατηγοριών με τον υφυπουργό Αθλητισμού,  Λευτέρη Αυγενάκη, έγινε γνωστό ότι στις ομάδες της 2ης κατηγορίας θα μοιραστεί το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ, ήτοι 70.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Πέρυσι, η κάθε ομάδα έλαβε 250.000 ευρώ.

Να σημειωθεί, πως από τα χρήματα που θα μοιραστούν από το στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ για το έτος 2023 (ύψους 30,5 εκατ. ευρώ συνολικά), την περασμένη εβδομάδα οι ομάδες γνώριζαν ότι θα μοιράζονταν 5,1 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά το τελικό ποσό είναι πολύ μικρότερο, προκαλώντας την οργή τους και το... λουκέτο.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr