Εβρίτης αγοράζει την Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου

Στο σχολείο υλοποιούνται πρότζεκτ σχετικά με την κατασκευή κοσμημάτων, τη γευσιγνωσία-γαστρονομία, ενώ γίνεται προσπάθεια να διοργανωθεί ημερίδα τοπικών γεύσεων
Να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια της μάθησης σε μία σχολική αίθουσα επιχειρούν οι εκπαιδευτικοί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής, όπου αναπτύσσονται δράσεις με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών αλλά με δημιουργικό τρόπο. Έτσι με τη βοήθεια της εικαστικού από την Ξάνθη Βασιλείας Βλαχοπούλου διοργάνωσαν δράση με θέμα τα κοσμήματα.
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως θα δημιουργούν κοσμήματα χρησιμοποιώντας μάλιστα ανακυκλώσιμα υλικά. «Ήταν μία πολύ όμορφη ενημέρωση και ευχαριστούμε πολύ την εικαστικό. Αυτό που θέλω να τονίσω μέσα από αυτό το πρότζεκτ είναι ότι το ΣΔΕ Κομοτηνής δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη μας.
Έχει ως άξονα την πόλη μας και τους ανθρώπους της αλλά τουλάχιστον όποτε και όπου βρίσκουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάτι να μας πούνε απευθυνόμαστε και σε αυτούς» είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη ο Ηλίας Βλάχος διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Ημερίδα τοπικών γεύσεων
Πρόσφατα όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε μία όμορφη γιορτή που έστησαν εντός του σχολείου. Η εκδήλωση κοπής της πίτας τους ήταν μία ακόμα ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και μάλιστα έδωσε την αφορμή, «να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε μία ημερίδα τοπικών γεύσεων».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Ηλίας Βλάχος σημειώνοντας πως ήδη στο σχολείο έχουν πρόζεκτ γευσιγνωσίας και γαστρονομίας, ενώ «θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο όλες αυτές τις συνταγές από τις γυναίκες, χριστιανές και μουσουλμάνες, γυναίκες από χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Αρμενία, η Ρωσία από όπου έχουμε μαθητές και μαθήτριες, να μας δείξουν παραδοσιακές γεύσεις και να τις παρουσιάσουμε στον κόσμο».
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων
Παράλληλα, το σχολείο προετοιμάζει τη συμμετοχή των μαθητών του στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Θράκης και στο πλαίσιο αυτό θα υποβάλλει τη σχετική πρόταση στους διοργανωτές των εκδηλώσεων.
Να σημειωθεί πως φέτος στο ΣΔΕ Κομοτηνής φοιτούν περισσότεροι από 120 εκπαιδευόμενοι στους οποίους μόνιμοι αποσπασμένοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν μαθήματα-γραμματισμούς όπως: μαθηματικά, ελληνική γλώσσα, κοινωνική εκπαίδευση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγγλικά κι άλλα.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News