12/04/2013 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

12/04/2013

12/04/13 - 12:00

Μοιραστείτε το

Υπερβολικοί πάντοτε ως λαός θυμηθήκαμε να σηκώσουμε τώρα την παντιέρα για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αναφέροντας τεράστια ποσά διεκδίκησης που κυμαίνονται από 150 δις έως 500 δις. Φυσικά αυτά δεν πρόκειται να δοθούν ποτέ ειδικά από την Γερμανία, που δείχνει όμως ότι θορυβήθηκε όταν άκουσε για διεθνή δικαιοσύνη τουλάχιστον για το κατοχικό δάνειο που ήταν καθαρή κλοπή.

-Όπως κλοπή είναι και αυτό που μας κάνουν τώρα. Αλλά αυτό που μπορεί να αποβεί θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι αν πιεστούν όπως πρέπει με την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, ίσως βάλουν και λίγο νερό στο κρασί τους στο σχέδιο τιμωρίας και ξεπουλήματος της χώρας μας.

-Πάντως στη Θράκη μας απασχολεί ένας άλλος πραγματικός θησαυρός του ανεπάγγελτου μουσουλμάνου από την Ξάνθη που πιάστηκε πρόσφατα στο τελωνείο με πλάκες χρυσού, κοσμήματα και πολλά χαρτονομίσματα. 

-Και η έρευνα προσπαθεί να αποδείξει κύκλωμα παράνομης διακίνησης χρυσού μέσω των πολλών ενεχυροδανειστηρίων που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στην περιοχή μας και παίρνουν αντί πινακίου φακής τα κοσμήματα και χρυσαφικά των οικογενειών, τα λιώνουν και όλως περιέργως διοχετεύονται στην γειτονική αγορά της Τουρκίας ή στην Γερμανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρις στιγμής.

-Πιστεύουμε ότι αν ολοκληρωθεί η έρευνα θα βγάλει λαβράκια για την Θράκη, για πολλούς που δηλώνουν «καταπιεσμένοι».

 Το βίο αβίωτο έχει κάνει μια καθηγήτρια του ΔΠΘ τις ζωές πολλών φοιτητών. Που συνηθίζει να κόβει στο μάθημά της παρόλο που είναι δευτερεύουσας σημασίας, πολλούς φοιτητές για πολλοστή φορά. Με αποτέλεσμα να αγανακτούν  γονείς και φοιτητές που ενώ έχουν περάσει όλα τα μαθήματα κατά περίεργο λόγο δεν μπορούν να περάσουν στο δικό της.

-Παρόλο που ισχυρίζονται οι φοιτητές ότι έχουν γράψει πολύ καλύτερα από τον βαθμό που τους βάζει. Κάποιοι αγανακτισμένοι απευθύνθηκαν και στις πρυτανικές αρχές που βέβαια με τον τρόπο που έχει δομηθεί το καθηγητικό κατεστημένο δεν έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν.

-Γιατί ο δύστροπος καθηγητής έχει το δικαίωμα να κόβει για το ίδιο μάθημα 4 φορές έναν φοιτητή. Που αυτό σημαίνει ότι ο δύσμοιρος γονιός πρέπει να ξοδεύει και να ταλαιπωρείται η οικογένειά του άλλο ενάμιση χρόνο. Μόνο τότε μπορεί να επαναξιολογηθεί το γραπτό του από ομάδα άλλων καθηγητών που ορίζεται, αν υπάρξει αίτηση για αυτό.

-Η αγανάκτηση όμως κάποιων έχει ξεχειλίσει τόσο που επέλεξαν ήδη την δικαστική οδό για να βρουν το δίκιο τους. Είναι τελικά τόσο δύσκολο να αξιολογείται ένα γραπτό με μια αίτηση του φοιτητή από άλλους καθηγητές; Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία από ορισμένους προβληματικούς; 

-Και σε εποχή οικονομικής κρίσης που το μέλλον των παιδιών είναι τόσο αβέβαιο και πρέπει να πάρουν αποφάσεις για το αύριο και γρήγορα, κάποιοι καθηγητές να τους διδάσκουν με αυτό τον τρόπο ότι υπάρχει αναξιοκρατία, εμπάθεια και μεροληπτική αξιολόγηση στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας ή στο δρόμο τους προς την μακρόχρονη ανεργία.

 Πόσο τελικά εκτός πραγματικότητας είναι αυτοί που αποφασίζουν, αν λάβουμε για παράδειγμα το ύψος των εισοδημάτων που έθεσαν ως όριο, για να μπορεί κάποιος φοιτητής να ζητά να μετατεθεί στον τόπο της πατρικής του κατοικίας.

-Αποφάνθηκαν λοιπόν οι σπουδαίοι ότι δεν πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να ξεπερνά τα 7.500 ευρώ. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι θέλουν να εξυπηρετήσουν ελάχιστους. Ποιος αφελής σκέφθηκε ότι με οικογενειακό εισόδημα 7.500 ευρώ, μπορείς να σπουδάσεις και ένα παιδί, αφού δεν σου φτάνουν ούτε να ζήσεις την οικογένειά σου;

-Οι χαρατσωμένοι γονείς που υπόκεινται τα πάνδεινα για να μην στερήσουν από τα παιδιά τους τις ανώτερες σπουδές, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το ποσό δεν φθάνει ούτε για τα έξοδα του παιδιού που φοιτά σε άλλη πόλη. 

-Άρα το ίδιο το κράτος αποδέχεται ότι οι γονείς διαθέτουν και άλλες κρυφές πηγές εισοδημάτων ή επιβραβεύει και έξυπνους που δεν τα δηλώνουν όλα. Ποιος κοροϊδεύει άραγε ποιον;

 Σκωτσέζικο ντους για τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, αφού η δίκη του από τις 4 Απριλίου προσδιορίστηκε για τις 17 Οκτωβρίου. Η υπόθεση αφορούσε την άρνησή του ως κρατικός υπάλληλος να εφαρμόσει το νόμο του 2009 για τους ιεροδιδασκάλους και έτσι κλήθηκε να απολογηθεί, όπως και  για παράβαση καθήκοντος δύο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου που δεν κίνησαν διαδικασίες εναντίον του, που ορίζει ο νόμος. 

-Φαίνεται όμως το υπουργείο δεν επιθυμούσε να γίνει τώρα αυτή η δίκη και έτσι στις 4 Απριλίου οι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας ήταν απόντες, με αποτέλεσμα να οριστεί νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης. Προφανώς εκτίμησαν ότι ήρθε η υπόθεση αυτή  σε λάθος χρόνο και σε λάθος πρόσωπο αυτή την στιγμή.  Όταν η ελληνική Πολιτεία περιμένει από τον μουφτή αυτή την φορά να εφαρμόσει το νέο νόμο για τους ιεροδιδασκάλους που ψηφίστηκε πρόσφατα.

-Αφού σε αυτόν εξέλειπαν οι ενστάσεις που είχε ο μουφτής Κομοτηνής για την συγκρότηση της επιτροπής αξιολόγησης με μουσουλμάνους, που φαίνεται ότι έγιναν αποδεκτές αυτή τη φορά. Βέβαια αγκάθι πάλι στις σχέσεις μουφτή – υπουργείου είναι η νέα δικαστική διαμάχη για το τζαμί της Αθήνας που προέκυψε από το πουθενά και χωρίς να το περιμένουν.

-Γιατί με την πρόσφατη αναίρεση στο συμβούλιο της Επικρατείας που κατέθεσε ο σοφολογιώτατος  Μέτσο Τζεμαλή και το ενδεχόμενο που άφησε να εννοηθεί ο δικηγόρος του στο Χρόνο ώστε να προσφύγει πάλι δικαστικά για την σύνθεση του συμβουλίου για το τέμενος, προφανώς και δημιουργεί εμπόδια στο σχεδιασμό της Πολιτείας.

-Αφού πρόθεση της πολιτείας ήταν να ικανοποιήσει το αίτημα των νόμιμων μεταναστών μουσουλμάνων της Αθήνας που διεκδικούσαν το τέμενος και όχι την θέληση του μουφτή να κάνουν το ναμάζι  τους οι συντοπίτες μας μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Αθήνα.

-Και με δεδομένη την θέληση της Άγκυρας που θέλει να φτιάξει το τέμενος για δικούς της λόγους προσεταιρισμού όλων των μουσουλμάνων της Αθήνας. Τι παιχνίδι παίζεται άραγε; Σημαντικό είναι το άρθρο του γενικού γραμματέα θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή που δημοσιεύεται σήμερα στο Χρόνο και πιστεύουμε βάζει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr