Eurovision 2025: Πόσα πλήρωσε η Ελλάδα για την αποστολή της Κλαυδίας

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. παλεύουν για να αποφύγουν την διάλυση, Τούρκοι φρουτέμποροι από την Προύσα επισκέφτηκαν το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Ροδόπης και δήλωσαν την πρόθεση τους για συνεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών.
-Μάλιστα έκαναν και συγκεκριμένη πρόταση για δημιουργία ενός συσκευαστηρίου αγροτικών προϊόντων με σκοπό την προώθηση τους σε …άλλες χώρες όπως δήλωσαν.
-Την μισή αλήθεια βέβαια μας είπαν οι Τούρκοι φρουτέμποροι που ψάχνουν να βρουν άλλοθι και στήριγμα σε μια προσπάθεια που ήδη ξεκίνησαν μόνοι τους εδώ και μήνες, με την στήριξη και δύο ντόπιων μουσουλμάνων εμπόρων που ζουν στην Προύσα.
-Οι εξαγωγείς αυτοί φρουτέμποροι εδώ και μήνες προμήθευσαν με δύο φορτηγά, οπωροφόρα δενδρύλλια σε μουσουλμάνους καλλιεργητές στα χωριά του δήμου Αρριανών. -Και υποτίθεται ότι αυτά που θα παράγουν θα τα πηγαίνουν στο συσκευαστήριο και θα τα εξάγουν στην Ευρώπη και όχι γενικώς σε άλλες χώρες όπως μας το λένε?
-Εκμεταλλευόμενοι την απουσία δασμών και την ελευθερία του εμπορίου της ευρωζώνης με την πατέντα φυσικά της Ε.Ε. -Ποιος θα ελέγχει όμως αν μόνο τα προϊόντα της Θράκης θα εξάγονται και όχι της Τουρκίας που ενδεχομένως θα βαφτίζονται και ελληνικά και θα μας έρχονται από την Προύσα, αφού συγχρόνως και θα εμπορεύονται και θα εξάγουν;
-Ολόκληρο συσκευαστήριο θα στηθεί από το σύνδεσμο εξαγωγέων για να αγοράζει τα φρούτα μόνο από 15.000 δενδρύλλια που μοίρασαν δωρεάν παρακαλώ, σε μουσουλμάνους μόνο;
-Και αν είναι σωστοί επιχειρηματίες γιατί δεν μοίρασαν δωρεάν δέντρα και σε χριστιανούς για να έχουν παραπάνω δουλειές;
-Και γιατί κοροϊδεύουν το επιμελητήριο τελικά αφού ήδη εδώ και τόσους μήνες επισκέφτηκαν και την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, βρήκαν και τον χώρο για να στήσουν το τυποποιητήριο και αφού τα έχουν όλα δρομολογήσει όλα με τον καλύτερο τρόπο και άκρα μυστικότητα, το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο άραγε τι το χρειάζονται;
Τάραξε τα νερά στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης ο πάντοτε ετοιμόλογος και με διάθεση χιούμορ που συμβαδίζει με το πνεύμα των ημερών, στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Φωτιάδης.
-Εγέρθητι, φώναξε δυνατά απευθυνόμενος σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που κάθονταν αμέριμνα, μόλις κατευθύνθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης προς τη θέση του.
-Δεν ψάρωσε όμως κανέναν, αν και πρώην στρατιωτικός που τα καταφέρνει καλά με τα παραγγέλματα, απεναντίας προκάλεσε άφθονο γέλιο στους παραβρισκόμενους, που βρήκαν φοβερά πετυχημένο το αστείο που τους έκανε ο στρατηγός.
-Μάλιστα με αφορμή την διακωμώδηση του στρατιωτικού παραγγέλματος που χρησιμοποίησαν οι Χρυσαυγίτες στους δημοσιογράφους, δόθηκε και ο απαραίτητος χρόνος να συζητηθεί το θέμα του νεοναζισμού, με το σύμβουλο της αντιπολίτευσης Ηλία Βασιλούδη.
-Που ήταν τόσο προετοιμασμένος που μοίρασε και φυλλάδια με το λόγο του Γκαίμπελς το 1928 όπου μιλούσε για την κατάλυση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης μέσω του κοινοβουλευτισμού, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι «Ερχόμαστε».
-Συμφώνησαν μαζί του όλοι και ο στρατηγός Φωτιάδης δημοκράτης και αγωνιστής με συνείδηση, ότι τα φαινόμενα που βλέπουμε τώρα με τους Χρυσαυγίτες έχουν πολλές ομοιότητες με την εποχή του Χιτλερισμού στη Γερμανία.
Στο δημοτικό συμβούλιο όμως της Κομοτηνής δεν υπήρχε κανένας Φωτιάδης για να τους κάνει να χαλαρώσουν και να βρεθεί λύση επιτέλους στο μέγα ανατολικό ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και 8 χρόνια
-Την μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται δίπλα στο Εσκί τζαμί που δήθεν σκανδαλίζει τους πιστούς μουσουλμάνους, με τα περιοδικά και τα αλκοολούχα ποτά.
-Τους πείραξαν οι 5 μπύρες που υπάρχουν στο ψυγείο, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το αλκοόλ το αγαπούν ιδιαίτερα πολλοί μουσουλμάνοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, πρώην και νυν.
-Βέβαια όσο η πίστη σου δοκιμάζεται, τόσο μεγαλύτερη γίνεται, αν τελικά είναι αυτός ο λόγος και όχι η μάχη των εντυπώσεων και επιβολής μιας τάξης πραγμάτων για να γίνουν ορισμένοι αρεστοί στο θεοκρατικό κατεστημένο και να το μεταφράσουν φυσικά σε ψηφοθηρική πελατεία.
-Ας μην ξεχνάμε ότι το ζήτημα αυτό μέσω του Αχμέτ Χατζηοσμάν έφτασε ακόμη και στην βουλή των Ελλήνων.
-Το ζήτημα προκάλεσε έντονες συζητήσεις μεταξύ του Νεκτάριου Δαπέργολα και της Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ακούσαμε ψίθυρους περί πρακτόρων, γενικώς δήθεν και αορίστως.
-Πριν καταλήξει όμως σε ανατολικό ζήτημα, αυτό το δήθεν μεγάλο θέμα που προσφέρεται για χριστιανομουσουλμανική σύρραξη, πληροφορούμαι ότι βρέθηκε λύση για την μεταφορά στο επόμενο όμως δημοτικό συμβούλιο.
-Γιατί και η μεταφορά θέλει το χρόνο της, τον τρόπο της, νηφάλιες φωνές και συναίνεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των συμβούλων της, που προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους για ένα θέμα ελάσσονος σημασίας, που προφανώς είναι αδιάφορο για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.
-Ενώ όσοι σκανδαλίζονται από την παρουσία του περιπτέρου, εθελοτυφλούν συγχρόνως για το ανίερο αλισβερίσι ψήφων με την παρουσία του προξενείου, για τα πολιτικά μηνύματα που διαβάζονται μέσα στα τζαμιά από τους ψευτομουφτήδες, για την θέση που κατέχει η μουσουλμάνα γυναίκα στην οικογένεια χωρίς δικαιώματα και την χρήση ψυχοφαρμάκων και για την αντεθνική δράση των διαφόρων τουρκοσυλλόγων που προσπαθούν να μαντρώσουν την μουσουλμάνα γυναίκα σε πρότυπα πολλών δεκαετιών πίσω.
-Το περίπτερο σκανδαλίζει τελικά ή οι πολίτικές συμπεριφορές κάποιων που το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν την εύνοια των ακραίων κύκλων και του κατεστημένου της μειονότητας;
Για την ιστορία όμως να αναφέρουμε ότι η άδεια αυτού του περιπτέρου δόθηκε σε τραυματία μουσουλμάνο συμπολίτη μας από τον πόλεμο στην Αλβανία.
-Που πολέμησε για την πατρίδα του, τραυματίστηκε στο πόδι και η πολιτεία για να τον ανταμείψει του έδωσε την άδεια.
-Ο μουσουλμάνος αυτός το δούλεψε πολλά χρόνια και αργότερα όπως πληροφορούμαι, βαφτίστηκε χριστιανός με το όνομα Νικολάκης.
-Παλιός κάτοικος της οδού Ιώνων ο Νικολάκης, όλοι τον θυμούνται για την καλοσύνη του και την ευγένεια του.
-Ο Νικολάκης βαφτίστηκε για να παντρευτεί την γειτόνισσα του Ελένη, όπως θυμούνται και οι γείτονες του, αλλά δεν ευτύχισαν ποτέ να κάνουν παιδιά μαζί και έμειναν βαθιά ερωτευμένοι μέχρι που αποβίωσαν αρχές της δεκαετίας του ’90.
-Κληρονόμοι δεν υπήρχαν και το περίπτερο βρέθηκε σε άλλα χέρια και σε άλλους ιδιοκτήτες.
-Σήμερα βέβαια μουσουλμάνοι σηκώνουν τον αγώνα για την απομάκρυνση αυτού του περιπτέρου που δόθηκε σε ήρωα συμπολίτη τους.
-Αν ζούσε σήμερα ο Νικολάκης όμως ίσως έλεγε «έλεος πια, φτάνει μ? αυτή την σπέκουλα».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News