13/05/2013 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

13/05/2013

14/05/13 - 0:00

Μοιραστείτε το

Η στάση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα σε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων, ήταν η Αχίλλειος πτέρνα για τον αγώνα που θα έδιναν και το λάθος που τους έφερε αντιμέτωπος με τους περισσότερους Έλληνες. Από την άλλη βέβαια η επιστράτευση που εφαρμόζεται συχνά τελευταία μόνο δημοκρατία δεν θυμίζει. Και ήδη τα ραβασάκια της κυβέρνησης έφθασαν και στη Θράκη.

-Ούτε η ευαισθησία της κυβέρνησης ότι δήθεν όλα αυτά δρομολογούνται για τη ψυχική υγεία των μαθητών  πείθει κανέναν, ακόμα και τους ψηφοφόρους της. Ποιος νοιάστηκε για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών που με το ζόρι ζεσταίνονταν στις αίθουσες τον χειμώνα; Τα παιδιά που πήγαιναν νηστικά στα σχολεία και ζαλισμένα λιποθυμούσαν αν δεν τα έδινε χαρτζιλίκι κανένας καθηγητής, τα ξέχασαν γρήγορα; 

-Ποιος νοιάστηκε για την ψυχική υγεία επίσης χιλιάδων νέων ανέργων και αποφοίτων που παίρνουν τον δρόμο για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση; Η επιλεκτική ευαισθησία φυσικά έχει στόχο απολύσεις, μετακινήσεις καθηγητών και κλείσιμο και άλλων σχολείων αργότερα με νέες συγχωνεύσεις και όχι ότι νοιάζονται πραγματικά να λύσουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και να εξορθολογήσουν με εκπαιδευτικά κριτήρια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

-Τα ίδια επίσης κροκοδείλια δάκρυα χρησιμοποιούν για την ψυχική υγεία των άνεργων Ελλήνων και των κατεστραμμένων επιχειρήσεων και όσων  αυτοκτόνησαν από την κρίση. Γιατί δεν κάνουν επιστράτευση  και στο σάπιο πολιτικό και κομματικό σύστημα που μας οδήγησε μέχρι εδώ που ευθύνεται για όλα αυτά; Το 1/10 των αποφάσεων που παίρνουν τώρα αν τις είχαν λάβει έγκαιρα οι στυλοβάτες του μνημονίου που μας κυβερνούσαν χρόνια, δεν θα φθάναμε σε τέτοιες καταστάσεις. 

-Για την ψυχική υγεία λοιπόν όλων των Ελλήνων ποιος φέρει την ευθύνη; Και άντε προς το παρόν η επιστράτευση είναι η λύση, αργότερα τι θα δούμε; Αστυνομικούς πάνοπλους ή το στρατό  για την διαχείριση κοινωνικών εξεγέρσεων; Μήπως θα μας στείλει και βοήθεια για την καταστολή η Μέρκελ; Ας συνέλθουμε ομαδικώς επιτέλους.

 Είχαμε γράψει πρώτοι πριν από μέρες βέβαια ότι τα απόνερα για τον έλεγχο των οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ αγγίζουν και δύο Θρακιώτες πρώην μεγαλοστελέχη του κόμματος. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει ήρθε ο καυγάς Κουκουλόπουλου – Ξυνίδη. Όλα ξεκίνησαν από την δήλωση του Πάρι Κουκουλόπουλου ότι «οι κύριοι Ραγκούσης και Ξυνίδης παρέδωσαν το κόμμα με απλήρωτους εργαζόμενους» ενώ διερωτήθηκε «αν αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτό». 

-Και η οργή του Σωκράτη Ξυνίδη ήρθε μέσω facebook με κεφαλαία γράμματα λέγοντας «Ψεύτη Κουκουλόπουλε πάρε πίσω ότι είπες, αλλιώς θα τα πάρεις πίσω στις αίθουσες των δικαστηρίων». Το ζήτημα όμως είναι ότι και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα, τι ακριβώς συνέβαινε στο κόμμα, αλλά αντί να πουν κάτι πιο συγκεκριμένο αναλώθηκαν σε έναν επικοινωνιακό αγώνα.

-Ο μεν Πάρις Κουκουλόπουλος ήθελε να δώσει ένα προσωπικό χτύπημα σε πρώην συντρόφους που συνηθίζουν τελευταία να κάνουν έντονη κριτική στο κόμμα ως Βενιζελικός και ο Σωκράτης Ξυνίδης απάντησε με χαρακτηρισμούς και κραυγές ως θιγόμενος, αλλά απέφυγε να δώσει οικονομικά στοιχεία και μεγέθη αν φταίνε δηλαδή κάποιοι άλλοι ή οι προκάτοχοί του για το υπέρογκο χρέος του κόμματος. Εκτός αν δεν θέλουν να θίξουν πρόσωπα και πράγματα, γνωστούς, φίλους και τους αρχηγούς τους.

-Συνήθως όμως τα πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργοί οφείλουν να μιλούν και να τοποθετούνται δημόσια και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στα δικαστήρια για να λάμψει η αλήθεια. Ούτε βέβαια οι διαρροές, η στοχοποίηση  γενικά και χωρίς στοιχεία και το facebook τιμούν τον πολιτικό λόγο.

-Πάντως στην Ιπποκράτους που σε λίγο μεταφέρεται λόγω οικονομίας πάλι στη  Χαριλάου Τρικούπη, τραβούν τα μαλλιά τους από την συμπλοκή και ζητούν να πέσουν οι τόνοι μετά την αψυχολόγητη ενέργεια του Πάρι Κουκουλόπουλου που έριξε λάδι στην φωτιά. Νεότεροι όμως καυγάδες με το πόρισμα των εταιριών σε λίγο καιρό. Τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ.

 Όχι μόνο σχεδιάζουν κεντρικά ερήμην των τοπικών κοινωνιών πλέον, αλλά προσπαθούν συγχρόνως και να μας αποκομίσουν πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, ώστε να μην προλάβουμε να αντιδράσουμε. Έτσι η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που σε μια νύχτα κυριολεκτικά μεταβίβασε χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη και με πλήρη κυριότητα δύο σημαντικά ακίνητα και στη Ροδόπη, έπιασε την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς εξ απροόπτου.

-Το φιλέτο της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα στοιχεία και το Αμπελουργικό Φυτώριο στην Αίγειρο βρίσκονται πλέον στα χέρια και την διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ για να αξιοποιηθούν, να πουληθούν ή να παραχωρηθούν σε ιδιώτες χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

-Τότε ποιος ο λόγος να κοροϊδεύουν κυριολεκτικά με βραχύβιες συμφωνίες ότι δήθεν παραχωρείται η παραλιακή ζώνη του Φαναρίου στο Δήμο Κομοτηνής και μάλιστα σύντομα θα γίνονταν και η εκμίσθωση του αιγιαλού σε ιδιώτες; Το είχαμε αναφέρει στην στήλη τότε ότι η εκμίσθωση μόνο για μερικούς μήνες μέχρι τέλος του 2013 είχε πονηριά μέσα της και ήταν απλώς προπέτασμα καπνού και παράταση χρόνου για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους, ώστε να παραχωρηθούν απ? ευθείας και κεντρικά σε ιδιώτες επενδυτές.

-Τζάμπα έβαλαν τις υπογραφές τους πριν λίγο καιρό Στουρνάρας ? Στυλιανίδης για την παραχώρηση αυτών των εκτάσεων στους δήμους. Φαίνεται ότι οι ιδιώτες που ενδιαφέρονται ετοιμάστηκαν πιο γρήγορα από τον προβλεπόμενο χρόνο και αποδείχτηκε γρήγορα και περίτρανα η αναξιοπιστία της κυβερνητικής πολιτικής. Και τελικά αν δεν αποφασίζουν και οι υπουργοί σε αυτή την κυβέρνηση, άραγε ποιος αποφασίζει; Και ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

 Πολιτική αστάθεια ψήφισαν οι γείτονες μας Βούλγαροι, αφού γρήγορα η χαρά της πρωτιάς με μικρή διαφορά του πρώην πρωθυπουργού, μετατράπηκε σε προβληματισμό και απανωτές αρνήσεις για συνεργασία.

-Έτσι οι Σοσιαλιστές αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το Μποικο Μπορίσοφ, ενώ την  ίδια τακτική ακολούθησε και το εθνικιστικό κόμμα «Ατάκα» που εκεί στήριζε τις ελπίδες του για σχηματισμό κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός. Οι εθνικιστές ζήτησαν συνεργασία με άλλα κόμματα και έθεσαν ως απαράβατο όρο την άμεση εκδίωξη των ξένων μονοπωλίων, την αύξηση των μισθών των Βουλγάρων και την …εθνικοποίηση της εξόρυξης του χρυσού.

-Όσο για τον ηγέτη  της τουρκόφωνης μειονότητας Λουτφί Μεστάν που παλιά το κόμμα του ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις στη Βουλγαρία και ζητούσε νευραλγικά υπουργεία για την συνεργασία, ξεκαθάρισε ήδη ότι ψάχνει να τα βρει με άλλα κόμματα εντός αλλά και εκτός της νέας βουλής, προφανώς με εντολές Νταβούτογλου.

-Ο  Λουτφί Μεστάν όμως στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο Κίρτζαλι ανέφερε στα τουρκικά, ότι έχει και άλλο ένα παράπονο από την κυβέρνηση. Αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ, επειδή μιλούσε  τουρκικά σε μια άλλη συγκέντρωση.

-Ωραίες ιδέες μας δίνουν οι γείτονες με την εθνικοποίηση   των εξορύξεων και τα πρόστιμα που πρέπει να μπαίνουν προεκλογικά για όσους μιλούν τούρκικα. Ελπίζουμε βέβαια με την κυβερνητική αστάθεια στη Βουλγαρία, να μη σκεφθεί να καθυστερήσει άλλο τον κάθετο άξονα Νυμφαίας-Κίρτζαλι ο πρωθυπουργός μας. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr