Eurovision 2025: Πόσα πλήρωσε η Ελλάδα για την αποστολή της Κλαυδίας

Στην αντεπίθεση πέρασαν στελέχη της μειονότητας πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, για να βρουν τρόπους να αντιδράσουν σε ενδεχόμενες αλλαγές στις εκλογικές λίστες
των κομμάτων.
-Χωρίς να υπάρχει μεγάλη όρεξη όμως για συμμετοχή, στην μάζωξη που έγινε σε ταβέρνα του Φαναρίου, Ξανθιώτες και Ροδοπαίοι μειονοτικοί έδωσαν το παρόν.
-Και ανέλυσαν τρόπουςκαι μεθόδους, που ενδεχομένως θα δώσουν επιπλέον βουλευτές στο επόμενο κοινοβούλιο από τους ήδη υπάρχοντες τρεις.
-Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος της ΔΗΣΥ στην Ξάνθη Τουρκές Χατζημεμίς δέχεται να τοποθετηθεί δεύτερος στην λίστα της Ν.Δ., μετά την κυοφορούμενη συνεργασία Ντόρας-Σαμαρά, με μεγάλες πιθανότητες πλέον να εκλεγεί.
-Αφού ο Μπουρχάν Μπαράν που πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ πρόσφατα, δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.
-Δεδομένο επίσης θεωρείται ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Καρά Γιουσούφ Χουσεΐν αντίστοιχα, θα παραμείνουν στην πρώτη εκλόγιμη θέση στην λίστα.
-Τα κουκιά θα μοιραστούν αυτή την φορά με χειρουργική ακρίβεια.
-Και ενδεχομένως θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις.
Στην συνάντηση αυτή αποφάσισαν επίσης να αντιδράσουν έντονα, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κάνει την υπέρβαση του και δεν τοποθετήσει πρώτο στη λίστα τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.
-Με παραιτήσεις στελεχών της μειονότητας τόσο στην πολιτική όσο και στην αυτοδιοίκηση.
-Μυστήριο παραμένει προς το παρόν μόνο η στάση που θα κρατήσει ο Ιλχάν Αχμέτ μετά την φημολογούμενη προσχώρηση της Ντόρας στην Ν.Δ..
-Αφού έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να επιστρέψει στο κόμμα.
-Αν καταφέρουν όμως να κάνουν πράξη τα σενάρια που κυκλοφορούν, περί επιστροφής του Ιλχάν και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, είτε τοπικά είτε ακόμα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, τότε το προξενείο θα τρίβει τα χέρια του από χαρά.
-Το ποιος και τι θα επικρατήσει τελικά θα το μάθουμε μέχρι την Κυριακή.
-Δεν είναι καθόλου απίθανο όμως να δούμε τον Ιλχάν Αχμέτ να μετακινείται και προς το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ενδεχομένως.
-Στην πολιτική τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις.
-Πάντως οποιαδήποτε σενάριο και αν επικρατήσει, οι πιθανότητες να εκλεγούν περισσότεροι των τριών μουσουλμάνων βουλευτών είναι πλέον πολύ μεγάλες.
Η κινδυνολογία και τα ψευτοδιλήμματα για την παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στην δραχμή, φόβισε πολλούς μικροκαταθέτες που σηκώνουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες.
-Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος….
-Αφού τελικά αν συνεχιστεί αυτό το παραμύθι ακόμα και τις εγγυήσεις και το ρευστό που θα πάρουν οι τράπεζες, μάλλον δεν θα διοχετευτούν ποτέ στην αγορά.
-Θα βουλώσουν απλώς τις τρύπες και θα ρεφάρουν την χασούρα γιατί είναι γνωστό ότι καμία τράπεζα δεν κρατά σε ρευστό πάνω από 7% από τις καταθέσεις των ιδιωτών σε ζεστό χρήμα.
-Αυτό βέβαια δεν το γνώριζε η γιαγιάκα από την Κομοτηνή που πήγε σε μια τράπεζα για να σηκώσει όλες τις καταθέσεις της.
-Όπως και κάθε γιαγιά και παππούς δεν γνωρίζουν ότι και οι κλέφτες ειδικά αυτή την εποχή έχουν εκσυγχρονιστεί.
-Γνωρίζουν ότι πολλοί πλέον κρατούν τα χρήματα στα σπίτια τους και εφοδιάστηκαν με ειδικά μηχανήματα εντοπισμού και ανίχνευσης χρημάτων.
-Γι’ αυτό πολλοί συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα κλοπών αναρωτιούνται πως τα βρήκαν οι κλέφτες, ακόμη και σε απίθανες κρυψώνες, είτε μέσα σε χαλιά στο πατάρι, στην κατάψυξη, στις γλάστρες, στα ραμμένα μαξιλάρια.
-Το μηχάνημα τα εντοπίζει παντού, ακόμη και σε κρυψώνες που δεν βάζει ανθρώπινος νους.
-Και όσο υπάρχουν άνθρωποι που σε τέτοια εποχή προτιμούν να κρύβουν τα χρήματα τους στο σπίτι και όχι στις τράπεζες, προφανώς οι κλέφτες θα πληθύνουν και η μπάζα τους θα γίνεται όλο και καλύτερη.
Ξέχασε τις απ? ευθείας αναθέσεις έργων με την διαδικασία του κατ? επείγοντος λόγω πλημμυρών στον ποταμό Έβρου επί εποχής περιφερειαρχών της ΝΔ, η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και προσπάθησε να κάνει αντιπολίτευση για τα 900 χιλιάρικα που ανατέθηκαν σε μικροεργολήπτες, σε χρονομισθώσεις μηχανημάτων.
-Είναι γνωστό ότι η ΕΥΔΕ(ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων δεν λειτουργεί εδώ και καιρό με ευθύνη του ΠΕΧΩΔE και οι πλημύρες που δεν γνωρίζουν από γραφειοκρατία και τα αναχώματα, θέλουν τα έργα τους.
-Και οι μικροεργολήπτες γνώριζαν ότι η πληρωμή τους θα γίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που ακόμη δεν έχει κάνει την εκταμίευση μέσα σ? αυτή την κατάσταση που ζούμε, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
-Και το παράλογο είναι βέβαια ότι για να κατοχυρώσουν τα χρήματα τους πρέπει να προσφύγουν και στην δικαιοσύνη, ώστε να μπορέσουν τα έργα που έγιναν να συμβασιοποιηθούν.
-Όλοι στην περιφέρεια γνώριζαν αυτή την διαδικασία όπως και οι εργολάβοι, αλλά στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής τακτικής όλοι μιλούν με μισές αλήθειες.
-Κανείς δεν ανάγκασε κανέναν με το ζόρι να κάνει τα έργα και οι «αθώοι» εργολάβοι γνώριζαν ότι έχουν μπροστά τους επίπονες διαδικασίες για να πάρουν τα χρήματα τους.
-Το παράλογο είναι βέβαια ότι χρόνια ολόκληρα η χοάνη και τα νερά του Έβρου έχουν καταβροχθίσει εκατομμύρια ευρώ με εργολάβους όλων των αποχρώσεων και κομμάτων.
-Και μάλιστα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το πάρτι με τις απ? ευθείας αναθέσεις και την διαδικασία του κατ? επείγοντος.
-Και να γίνουν προγραμματισμένα έργα με υποδομές σε βάθος χρόνου, που πιο λίγα θα μας κοστίσουν και χωρίς γκρίνιες.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News