Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Η Aganda Music Produtions μας καλωσορίζει στη χώρα του Grecotesque
To νέο μουσικό τραγούδι του Βασίλη Φλώρου με τίτλο «Grecotesque» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα YouTube, σε στίχους, μουσική και ερμηνεία του ίδιου. Το άλμπουμ με τίτλο «Αυθαίρεση», είναι προγραμματισμένο να εκδοθεί τέλος Φεβρουαρίου, με την πρώτη παρουσίαση του να λαμβάνει χώρα στην Κομοτηνή, τόπος στον οποίο πραγματοποιήθηκε και η ηχογράφηση του.
Αφιερωμένο στη μνήμη του Κουβανού αγωνιστή Camilo Cienfuegos Gorriarán (1932-1959), πρόκειται για ένα σκωπτικό μελωδικό και στιχουργικό κολάζ, απόρροια της τραγικότητας των ημερών και της ματαιότητας που δημιουργεί η συνειδητοποίηση της ασημαντότητας του μοναδικού. Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο από το εκτυφλωτικό και υποκριτικό φως της ματαιοδοξίας. Πρωταγωνιστές, οι καρικατούρες των παλιάτσων μιας ξιπασμένης εξουσίας, ένα διαπλεκόμενο μπουλούκι που συνθέτει το εγχώριο και παγκόσμιο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό γκροτέσκο.
Ανάγκη έκφρασης έξω από στεγανά
Πηγή έμπνευσης του μουσικού δεν είναι άλλη από την ίδια την καθημερινότητα. Όπως δηλώνει και ο τίτλος του τραγουδιού εμπνευσμένο από το ιταλικό γκροτέσκο, υπάρχει άμεση σύνδεση με το αναγεννησιακό θέατρο. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σημασιολογία και προσπαθώ να μιλώ με ποιητικό τρόπο μέσα από τα τραγούδια μου», δήλωσε ο Βασίλης Φλώρος. Εξαιτίας της βιομηχανίας η τέχνη τείνει να γίνει προσωποκεντρική με τον μουκικοσυνθέτη να δηλώνει την αντίθεσή του. «Δυστυχώς οι καλλιτέχνες έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και έχουμε γίνει έρμαια του καιρού, της βιομηχανίας και της επικοινωνίας» ανέφερε ο Β. Φλώρος.
Πέρα από το σκοτεινό τσίρκο και την κινηματογραφική ατμόσφαιρα στόχος είναι ο συμβολισμός των φλεγόμενων παιδικών οραμάτων και η ταύτιση με την γέννηση της κουβανικής επανάστασης. Διαμέσου και άλλων διαδρομών όπως ο μινιμαλισμός και η κινηματογραφική μουσική, αυτό το καλλιτεχνικό «τσαλάκωμα» αποκτά νέο ενδιαφέρον για το κοινό. Ο δημιουργός, σύμφωνα με τον κο Φλώρο, οφείλει να στρέψει την πυξίδα του προς την Ιθάκη, μέσω της απαραίτητης αυθαιρεσίας που στοχεύει στην αφαίρεση.
Η Κομοτηνή ως αντίβαρο της σκληρής πραγματικότητας της Αθήνας
Ο Βασίλης Φλώρος, λόγω σπουδών και εργασίας τα τελευταία τρία χρόνια ζει στην Κομοτηνή. Η πόλη αποτελεί για τον ίδιο πηγή έμπνευσης του καλλιτεχνικού του έργου σε αντίθεση με την γενέτειρά του Αθήνα. «Είμαι ευγνώμων στην πόλη γιατί με φέρνει σε επαφή με την γη και τον άνεμο, αλλά και στους φίλους μου μουσικούς, όπως στον Κομοτηναίο Γιώργο Κελεσίδη, ο οποίος με τις ενορχηστρώσεις του αποτυπώνει παραστατικά αυτό που έχω στο μυαλό μου», ανέφερε ο μουσικός.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News