14η Μαΐου: Η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε την απελευθέρωση της Θράκης

Την απογοήτευση τους για τα σκάνδαλα εκατομμυρίων εκφράζουν πολίτες της Κομοτηνής
Στάχτη στα μάτια των πολιτών ή η απαρχή της κάθαρσης της πολιτικής ζωής στον τόπο μας; Αυτό το ερώτημα απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία, που για ακόμη μία φορά παρακολουθεί την εξέλιξη ενός πολιτικού σκανδάλου με εκατομμύρια ευρώ να αιωρούνται και να πηγαινοέρχονται από χέρι σε χέρι. Οι πολίτες παρακολουθούν και καλούνται να βγάλουν συμπεράσματα, ενώ η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο. Την ίδια ώρα, το γύρο της Ελλάδας κάνει, η είδηση ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, το πρωί της Τρίτης, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο πρώην υπουργός, που βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα κρατείται στην έκτη πτέρυγα των φυλακών, πιθανότατα στο κελί που κρατούνταν μέχρι πρόσφατα ο ηγούμενος Εφραίμ. Μετά την 8ωρη απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι η βαρύτητα του αδικήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ έκριναν τον πρώην υπουργό ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (offshore), των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων. Στον ανακριτή ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, οι πληροφορίες θέλουν να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης κατόπιν της απολογίας τους η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας.

Ο Παναγιώτης Τσολάκης, Ο Κώστας Σιδηρόπουλος σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις, Ιμπελή Μεχμέτ στο κατάστημα του.
ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν, χαράτσια, φόρους, να ζήσουν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, να αντιμετωπίσουν την ανεργία και να βγουν νικητές. Η σύλληψη Τσοχατζόπουλου, δεν ανακουφίζει τον κουρασμένο λαό που αναζητά τη δικαιοσύνη, δηλαδή να πληρώσουν οι ένοχοι αλλά κυρίως να επιστραφούν τα λεφτά. Αυτό είπε ο Παναγιώτης Τσολάκης, έμπορος που δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια σε έναν από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, στον οδό Ερμού. «Να φέρουν πίσω τα λεφτά, να τους πάρουν ό,τι μπορούν, σπίτια, αυτοκίνητα, χρήματα και να πάνε και φυλακή», αυτό ήταν το σχόλιο του, στην ερώτηση εάν ικανοποιείται το δημόσιο αίσθημα με τις τελευταίες εξελίξεις. «Δεν ικανοποιείται κανείς, ίσα-ίσα ο κόσμος εξαγριώνεται περισσότερο» είπε και πρόσθεσε ότι, «ο Άκης είναι ένας, πίσω από τον Άκη είναι 500, όλοι αυτοί να πληρώσουν. Έχουμε βαρεθεί να πληρώνουμε εμείς που δεν έχουμε κλέψει δραχμή και όμως εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουν».
Όσο για τα εκατομμύρια ευρώ ούτε ίχνος των οποίων ακόμα δεν έχει βρεθεί, ο κ. Τσολάκης, απάντησε ότι «προκαλούν ζαλάδα», στον κάθε πολίτη. Με αυτά θα μπορούσαν να χτιστούν νοσοκομεία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μην υπάρχουν πεινασμένοι, συσσίτια και άστεγοι να τριγυρνούν στους δρόμους, είπε. «Εμείς δεν ξέρουμε να μετράμε τόσο, όσα είναι αυτά τα εκατομμύρια. Αν μας τα έδιναν δεν θα μπορούσαμε να τα μετρήσουμε, τρελαίνεσαι, αν είναι δυνατόν!» Αναφερόμενος, στα πολιτικά κόμματα, ο κ. Τσοκάκης σχολίασε ότι ούτε τώρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, πρέπει να ξηλωθούν τα παράσιτα που βουλιάζουν μαζί τους όλο τον πολιτικό κόσμο και οδηγούν στην ανέχεια το λαό.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Απογοητευμένος από την πολιτική ζωή του τόπου δήλωσε και ο Ιμπελή Μεχμέτ. Επί δεκαετίες βλέπει τους πολιτικούς να απαξιώνουν το κράτος και τους πολίτες και αναρωτιέται εάν έχει φτάσει το τέλος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι μέρος του προβλήματος είπε και σχολίασε ότι, «οι πολιτικοί μας έχουν τα χάλια τους. Εδώ αν τρώμε ο ένας τον άλλο, τα λεφτά του δημοσίου, τι να περιμένεις; Ύστερα φωνάζουν τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Ευρωπαίους. Πρέπει να κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Εμείς δεν κάναμε ως πολίτες τίποτα για να τους σταματήσουμε». Αναφερόμενος στις εκλογές, εκτίμησε ότι παρά τις δημοσκοπήσεις που θέλουν ενδυνάμωση του δικομματισμού, τις τελευταίες ημέρες, «τα μικρά κόμματα θα βγουν πιο ενισχυμένα». Παρόλο αυτά δήλωσε απογοητευμένος, χωρίς ελπίδα για ανάκαμψη εάν δεν αλλάξει η νοοτροπία και κυρίως όσοι κυβερνούν αυτοί τη χώρα.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
Για σκάνδαλο με άγνωστες προεκτάσεις, μίλησε από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός Κώστας Σιδηρόπουλος. Αναρωτήθηκε αν είναι σύμπτωση που το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τώρα σε προεκλογική περίοδο και αναφέρθηκε σε παλαιότερες υποθέσεις που ακόμα απασχολούν την Ελλάδα. «Πολλούς προβληματίζει ο τρόπος που έγινε η αποκάλυψη, αλλά νομίζω ότι στην ουσία δεν λύνεται το ζήτημα. Όλα αυτά που λένε για «λαμογιές», για κλεψίματα, για μίζες, offshore εταιρίες δείχνουν ότι υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα το οποίο προφανώς από ένα άτομο και μόνο δεν γίνεται. Φαντάζομαι ότι προσπάθησαν και από την πίεση κάποιου κόσμου να το κάνουν για τις εντυπώσεις, τώρα βέβαια είναι και προεκλογική περίοδος, βολεύει να ασχολούνται όλοι μ’ αυτό χωρίς να κοιτάζουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε».
ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
Αυτό που απασχολεί σήμερα, την ελληνική κοινωνία, είναι με ποιο τρόπο θα επανορθώσουν όσοι κατέκλεψαν το ελληνικό δημόσιο και υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδας. Για κανέναν δεν είναι αρκετή η τιμωρία με φυλάκιση ορισμένων.
Θα πρέπει να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα και να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Αυτό ζητά η ελληνική κοινωνία, «δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα», σχολίασε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, λέγοντας αυτό που πιστεύει σχεδόν κάθε έλληνας πολίτης σήμερα, ότι δηλαδή οι πραγματικοί ένοχοι είναι κάπου εκεί έξω και απλά θα την πληρώσουν οι παρατρεχάμενοι.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News