Π. Γεμενιτζής: Καλά, χωρίς φοβερές δυσκολίες τα θέματα Οικονομίας | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Π. Γεμενιτζής: Καλά, χωρίς φοβερές δυσκολίες τα θέματα Οικονομίας

10/06/22 - 13:20
gemen1.jpg

Ο καθηγητής αναλύει

Με Ιστορία, Φυσική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα θέματα Οικονομίας σχολιάζει στο www.xronos.gr ο καθηγητής του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» Παναγιώτης Γεμενιτζής.

«Τα θέματα ήταν καλά, έπιαναν μεγάλο μέρος της διευρυμένης ύλης. Μπορούσαν να τα διαχειριστούν όσοι μαθητές είχαν δουλέψει αρκετά μέσα στη χρονιά, δηλαδή δεν είχαν φοβερές δυσκολίες ή σημεία που τους προβλημάτιζαν πολύ, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, που με προσοχή και σύνεση μπορούσαν να ξεπεράσουν οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές», δήλωσε και χαρακτήρισε το διαγώνισμα «ένα “δρόμο” με λίγες στροφές, σχεδόν καθόλου επικίνδυνες, στις οποίες έπρεπε να είναι προσεκτικά τα παιδιά».

Πιο αναλυτικά ως προς τα ζητούμενα που χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού, το Α1δ’ «ήθελε πολύ προσοχή, ήταν λεπτομέρεια του βιβλίου» κι επίσης το Γ5 «ήθελε πολύ προσοχή, γιατί συνέδεε την άσκηση με τη θεωρία από άλλο κεφάλαιο. Οπότε τα παιδιά έπρεπε να κάνουν συνδυασμό του τι βρήκαν στο ερώτημα Γ4, για να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν στη θεωρία του Γ5, που ήταν ένα πρωτότυπο, διαφορετικό θέμα, που αφορούσε τη νέα ύλη». Τέλος, το Θέμα Δ’ θεωρείται «κλασικό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», στο οποίο δεν θα αντιμετώπιζαν ζήτημα στην επίλυση ή στις πράξεις οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr