Δ. Χαρίτου: «Άδικος αποκλεισμός από το επίδομα θέρμανσης χιλιάδων κατοίκων της Ροδόπης» | xronos.gr
ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΛΕΤ

Δ. Χαρίτου: «Άδικος αποκλεισμός από το επίδομα θέρμανσης χιλιάδων κατοίκων της Ροδόπης»

30/11/22 - 8:00
Δ. Χαρίτου: «Άδικος  αποκλεισμός από το επίδομα θέρμανσης χιλιάδων  κατοίκων της Ροδόπης»

Να αναθεωρηθεί η Υπουργική Απόφαση ώστε να λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι το επίδομα ζητάει ο βουλευτής

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου αναδεικνύει με παρέμβασή του στη Βουλή «τον άδικο αποκλεισμό από το επίδομα θέρμανσης χιλιάδων κατοίκων στη Ροδόπη και τη Β. Ελλάδα, που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ ως μέσο θέρμανσης και ανήκουν σε μεγάλη πλειοψηφία σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες».

Σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών και συνυπογράφουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι στην υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος στους καταναλωτές καυσόξυλων και πέλετ τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. «Με την απόφαση αυτή αυτόματα οι χιλιάδες καταναλωτές που κατοικούν σε πόλεις όπως η Κομοτηνή (65.107 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2021), αποκλείονται από το επίδομα της θέρμανσης» λέει ο βουλευτής

Καλεί τον υπουργό να αναθεωρήσει την υπουργική απόφαση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ώστε να συμπεριλάβει και όσους χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr