Δ. Χαρίτου: Ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις οι αλιείς της Βιστωνίδας | xronos.gr
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δ. Χαρίτου: Ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις οι αλιείς της Βιστωνίδας

13/12/22 - 8:00
Δ. Χαρίτου: Ακόμη περιμένουν  αποζημιώσεις οι αλιείς της Βιστωνίδας

Και άλλων λιμνοθαλασσών, από τον κορωνοϊό  

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσαν η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Δημήτρης Χαρίτου με τη συνυπογραφή 12 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω κορωνοϊού που ακόμα περιμένουν οι αλιείς της Βιστωνίδας και άλλων λιμνοθαλασσών.

Ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, στελέχη της κυβέρνησης δήλωσαν πως το αίτημα των αλιέων για οικονομική στήριξη θα ικανοποιηθεί, ακόμα περιμένουν την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των αποζημιώσεων σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν την περίοδο του κορωνοϊού, ύψους περίπου 500.000 ευρώ.

«Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείες της Βιστωνίδας, που με τη δραστηριότητά τους κρατούν ζωντανό όλο το οικοσύστημα, χρήζουν άμεσης στήριξης από την πολιτεία. Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκταμίευσης του ποσού της αποζημίωσης» σημειώνουν οι βουλευτές στην κοινή τους ερώτηση.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr