Δ. Χαρίτου: Πολώνει και διχάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη | xronos.gr
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δ. Χαρίτου: Πολώνει και διχάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

17/11/22 - 8:00
Δ. Χαρίτου: Πολώνει  και διχάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πολυτεχνείο διαρκές σύμβολο αγώνα, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολώνει και διχάζει τους Έλληνες, υποστηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου. Σε μήνυμα του για το Πολυτεχνείο, χαρακτηρίζει την επέτειο διαρκές σύμβολο αγώνα.

Η δήλωση: «Τέτοια ημέρα, 49 χρόνια πριν, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της δικτατορίας.

Η ασίγαστη πάλη του λαού μας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, εμπνευσμένη από το σύνθημα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κατάφεραν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, να γκρεμίσουν το καθεστώς της χούντας.

Σήμερα 49 χρόνια μετά, σε άλλες συνθήκες, το εξεγερτικό μήνυμα του Νοέμβρη του 73 εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό και τα συνθήματα του επίκαιρα, αφού η πλειοψηφία της κοινωνίας καλείται να πληρώσει το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης και η δημοκρατία βρίσκεται και πάλι στο απόσπασμα, μέσα στη δυσοσμία του σκανδάλου των υποκλοπών, από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη που κάνει ό,τι μπορεί για να πολώσει και να διχάσει την κοινωνία, προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ένα διαρκές σύμβολο αγώνα για το λαό και τη νεολαία μας, για να υπερασπισθεί τη ζωή της. Μπορεί να αποτελέσει και σήμερα πηγή έμπνευσης, για να αναγεννηθεί η ελπίδα, για να βαδίσουμε στο δρόμο της πολιτικής αλλαγής και να ανοίξουμε μια νέα προοπτική για την πατρίδα μας».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr