Κομοτηνή: Έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης (Βίντεο)

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτηρίζει επικίνδυνη της κατάσταση και ζητάει απαντήσεις σχετικά με τη ζωονόσο και τη διαχείρισή της
Η εμφάνιση της ζωονόσου της ευλογιάς σε κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Έβρου, όπου ήδη έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε 4 μονάδες με 1000 ζώα να οδηγούνται στην θανάτωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ΠΑΜΘ Διονύση Κλάδη θα δώσει νέο χτύπημα στο ήδη αποδεκατισμένο εισόδημα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων της περιοχής.
Ο επικεφαλής της παράταξης χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κατάσταση και επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια. «Η Κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς, οφείλουν άμεσα να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου», σημειώνει και ζητάει τρία συγκεκριμένα πράγματα: «1) Να δοθεί πλήρης και άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που θα θανατωθούν τα ζώα τους, που να ανταποκρίνεται στο πραγματικό κόστος για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα. 2) Να δοθεί οικονομική στήριξη για αγορά ζωοτροφών και μέτρων ατομικής προστασίας για όσους κτηνοτρόφους υποχρεωθούν να βάλουν τα κοπάδια τους σε καραντίνα. 3) Να στελεχωθούν επαρκώς οι κτηνιατρικές υπηρεσίες».
Στη συνέχεια, ο Διονύσης Κλάδης θέτει ερωτήματα γύρω από τη ζωονόσο και τη διαχείρισή της: «Πώς τοποθετείται η διοίκηση της Περιφέρειας απέναντι σε αυτά τα δίκαια αιτήματα; Τι έκανε και τι προτίθεται να κάνει για την επαρκή στελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών της Περιφέρειας;».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News