Τα δάνεια παλιννοστούντων στη Βουλή από τον Δ. Χαρίτου | xronos.gr
ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Τα δάνεια παλιννοστούντων στη Βουλή από τον Δ. Χαρίτου

15/11/22 - 8:00
Τα δάνεια παλιννοστούντων στη Βουλή από τον Δ. Χαρίτου

Απειλούνται με κατασχέσεις από το τραπεζικό σύστημα  

Το σοβαρό ζήτημα της προστασίας της κατοικίας των παλιννοστούντων ομογενών της Θράκης, που βρέθηκαν σε αδυναμία μέσα στην οικονομική κρίση να αποπληρώσουν κανονικά τα δάνεια τους και σήμερα απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με βάση τις διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν για λογαριασμό του τραπεζικού συστήματος, φέρνει για συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου.

Συγκεκριμένα, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για ενιαία ρύθμιση των στεγαστικών τους δανείων προκειμένου αυτά να αποπληρωθούν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς να κινδυνεύσει καμία πρώτη κατοικία.

Με την επίκαιρη ερώτησή του, που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, καταλογίζει στον αρμόδιο υπουργό ότι «η κυβέρνηση αθέτησε τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς αναλάμβανε, όπως ότι θα προχωρούσε ο διαχωρισμός των συγκεκριμένων δανείων από τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια και πως θα τα αντιμετώπιζε κατά προτεραιότητα. Ότι θα έδινε δήθεν εντολή αναστολής κάθε ενέργειας από τράπεζες, που θα προσβάλλει την κυριότητα των σπιτιών των παλιννοστούντων, καθώς και την δυνατότητα να ρυθμιστούν τα δάνεια, αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του κάθε δανείου από τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια και μόνο ως πολιτική εξαπάτηση και εμπαιγμό των παλιννοστούντων δανειοληπτών μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού οι επιλογές της κυβέρνησης και στο συγκεκριμένο κοινωνικό θέμα γίνονται με αμιγώς τραπεζοκεντρικά κριτήρια».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr