Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου | xronos.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου

31/03/12 - 12:00
odysebax.jpg

Μοιραστείτε το

Σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη και με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου

Το «Θέατρο του Βορρά» ξεκινάει το θεατρικό του ταξίδι ανεβάζοντας τον Οδυσσεβάχ, την καταπληκτική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής και έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές.
Η παράσταση, φέτος το χειμώνα ανεβαίνει παράλληλα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει παντού φιλοδοξώντας με φρέσκια ματιά, να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν. 
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές και να ανακαλύψουμε τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. 
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα" και από τότε συμμετέχει ανατρεπτικά στα θεατρικά δρώμενα της χώρας ενώ διατηρείται η μαγική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου για να μας ταξιδέψει.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή. Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη. Ηθοποιοί: Γιώργος Αβραμίδης, Σοφία Αντωνίου, Αμαλία Καβάλη, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μπιμπής, Γιάννης Σοφολόγης. Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου.
Η παράσταση Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου θα βρίσκεται στην Κομοτηνή στο Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην ΡΕΞ) για 2 μοναδικές  παραστάσεις το Σάββατο  7 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. & 7:30 μ.μ.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr