Έδωσαν με την πρώτη, πέτυχαν με την πρώτη | xronos.gr
ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ

Έδωσαν με την πρώτη, πέτυχαν με την πρώτη

25/08/17 - 11:00

Μεταξύ των επιτυχόντων και η πρώτη των πρώτων στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, συγκέντρωσε πάνω από 20.000 μόρια!

Δεν χρειάστηκε δεύτερη χρονιά, γι' αυτούς τους υποψηφίους. Όλοι τους συνειδητοποιημένοι, κυνηγούν τα όνειρά τους, κι ελπίζουν σε μια αντίστοιχα επιτυχημένη πορεία στη φοιτητική τους ζωή. 


Είναι έξι από τους πολλούς επιτυχόντες του φροντιστηρίου "Πολυδύναμο", οι οποίοι τα κατάφεραν να μπουν σε κορυφαίες σχολές. Δικηγόρο, Ιατρό, Μηχανικό, Φυσικό, Φαρμακοποιό, Πρωταθλήτρια γυμναστικής, η ατζέντα του φροντιστηρίου έχει απ' όλα.


Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ
Μπορεί να συγκέντρωσε ...20,490 μόρια, όμως αντί να επιλέξει μια φαινομενικά 'πρωτοκλασάτη' σχολή, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κομοτηνή και ψήφο καρδιάς στο θέλω της, επιλέγοντας τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής στην οποία εισήχθη με την υψηλότερη βαθμολογία. Η Χαραλαμπία Ελευθερία ακολουθεί το όνειρό της και δηλώνει πως "από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω γυμνάστρια, γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενη που το πέτυχα". 


Αναφορικά με την υψηλή της βαθμολογία σημειώνει πως "δεν παρασύρθηκα από τα μόρια που συγκέντρωσα και δήλωσα ως πρώτη επιλογή τη γυμναστική ακαδημία της πόλης μας, που ήταν από την αρχή ο στόχος μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα άλλο επάγγελμα για μένα. Μόνο αυτή η σχολή με ενδιέφερε", ενώ για την επιλογή της Κομοτηνής συγκεκριμένα ανέδειξε ότι "επέλεξα την πόλη μου, γιατί ήθελα να συνεχίσω τις προπονήσεις μου στον ΠΑΣ Πρωταθλητών όπου αγωνίζομαι. Πέρσι ασχολούμουν με το άλμα επί κοντό και βγήκα έβδομη στο πανελλήνιο, φέτος όμως ενδέχεται να αλλάξω αγώνισμα".
Η νεαρή κοπέλα ακολουθεί την καρδιάς της.

"Όνειρό μου είναι να κάνω πρωταθλητισμό στην Κομοτηνή και μετά να γίνω γυμνάστρια-προπονήτρια. Θέλω να μεταδώσω την αγάπη για τη γυμναστική στα νέα παιδιά", είναι τα λόγια της. Η μελλοντική γυμνάστρια στηρίζει Ελλάδα καθώς εξηγεί ότι "υπάρχουν πολλά περιθώρια, για να αναδειχθεί η γυμναστική στην Ελλάδα και ειδικά στην Κομοτηνή όπου υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις στο ΤΕΦΑΑ τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ως πόλη".


Αυτό το ιδανικό, δηλαδή να ακολουθούν την καρδιά τους, προσπαθεί να διδάξει στους μαθητές του και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Ανέστης Στρατιάδης. Για την Χαρά δηλώνει πως "δίνει ένα ηχηρό μήνυμα στους μαθητές, να μην υπολογίζουν να μόρια τα οποία έχουν συγκεντρώσει, αλλά τις επιθυμίες τους και το τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον. Η Χαρά θα μπορούσε να μπει σε πολλές άλλες σχολές, αλλά επέλεξε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και μάλιστα ως πρώτη".


ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Την πολυτέλεια να κυνηγήσουν καριέρα εντός ή εκτός συνόρων, έχουν οι παρακάτω επιτυχόντες, μιας που πέτυχαν σε κορυφαίες σχολές. 
Στην Ιατρική Ηρακλείου μπήκε η Ανδριάννα Γιαντούρη, και μας μιλάει για την επιλογή της. "Μέσα στην χρονιά μου άρεσε η Βιολογία, την οποία είχα ως στόχο. Στη συνέχεια, όμως, είδα ότι έγραψα καλύτερα από όσο περίμενα, σκέφτηκα σοβαρά την ιατρική, συζήτησα με τους γονείς μου, κι αποφάσισα ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον μου. Τα μαθήματα της Ιατρικής καλύπτουν αυτά της Βιολογίας και η Ιατρική προσφέρει περισσότερες επιλογές σε μεταπτυχιακά", σημειώνει, ενώ διευκρινίζει πως θέλει να ασκήσει το επάγγελμα στο εξωτερικό. 


Στο Ηράκλειο μετακομίζει και ο Ερμής Χατζηαντωνίου, αλλά για το Φυσικό. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη του επιλογή, αλλά οι σκέψεις του είναι πολύ ώριμες. "Δυστυχώς δεν πέρασα Χημικό για ελάχιστα μόρια, αλλά το αντιμετωπίζω θετικά γιατί θα βρω και στο Φυσικό ενδιαφέροντα πράγματα για την επιστήμη. Τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται ούτε την πρόκληση της τοποθεσίας, ούτε την είσοδο στη δεύτερη επιλογή τους. Από όλες τις σχολές μπορούμε να πάρουμε χρήσιμα διδάγματα και πολλές επιλογές", αναδεικνύει, αλλά τονίζει μια πραγματικότητα για τους νέους μας, πως "με όλα αυτά που γίνονται δεν θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα".


Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη, αυτή ήταν η επιλογή και η επιτυχία του Ζαφείρη Κολιδάκη που παρουσιάζεται αισιόδοξος. "Αν διαβάζεις, δεν έχεις πρόβλημα, παρότι η διαδικασία των πανελληνίων είναι δύσκολη", δηλώνει για τις πανελλαδικές, ενώ για την επιλογή του εξηγεί ότι "είδα το πρόγραμμα σπουδών και μου άρεσε περισσότερο από τη δεύτερη επιλογή μου, Πολιτικών Μηχανικών, ενώ υπάρχουν και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες". "Υπάρχουν κάποια περιθώρια στην Ελλάδα και για το επάγγελμά μου", απαντά στο δίλλημα Ελλάδα-εξωτερικό.


Την οικογενειακή παράδοση αναμένεται να συνεχίσει ο Στάθης Χατζηνέστωρος, ο οποίος στο δίλημμα Νομική-ΤΕΦΑΑ, επέλεξε την πρώτη σχολή. "Αμφιταλαντευόμουν μεταξύ ΤΕΦΑΑ και Νομικής, κι αποφάσισα τη Νομική. Ο πατέρας μου έχει δικηγορικό γραφείο, γι' αυτό κι επέλεξα τη νομική της πόλης μας κι όχι της Θεσσαλονίκης, γιατί θα μπορώ από μικρός να πηγαίνω στο δικαστήριο, να παρακολουθώ και να μαθαίνω πολλά πράγματα", εξηγεί και σχετικά με την επιλογή της Κομοτηνής. 


Θεσσαλονίκη μετακομίζει ο Θωμάς Παπάζογλου, ο οποίος επισημαίνει ότι "δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά επέλεξα την Φαρμακευτική, γιατί την θεωρώ ως μια πολύ καλή σχολή" και προσθέτει την εναλλακτική λύση, δηλαδή πως "αν δεν μου αρέσουν τα μαθήματα, έχω πολλές επιλογές με το 10% του χρόνου". Ο ίδιος θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. "Όποιος θέλει και παλεύει, μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα. Γι' αυτό πρώτα θα προσπαθήσω να μείνω εντός συνόρων, αλλά αν δεν τα καταφέρω θα φύγω για το εξωτερικό", μας δηλώνει. 


ΑΝ. ΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ: "ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ Η ΖΩΗ"
"Δεν σταματάει εδώ η ζωή. Υπάρχουν πολλές διέξοδοι και η δεύτερη ευκαιρία του χρόνου", είναι τα λόγια του μαθηματικού Ανέστη Στρατιάδη, του οποίου ζητήσαμε τη γνώμη αναφορικά με το πως κινήθηκαν οι βάσεις. 


"Φέτος ήταν μια χρονιά δύσκολη για συγκεκριμένα πεδία, όπως το τρίτο που αφορούσε σε σχολές ιατρικής οι οποίες και ανέβηκαν πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα άριστοι μαθητές να τις χάσουν για λίγο. Αφενός τα θέματα ήταν απαιτητικά κι αφετέρου οι θέσεις μειώθηκαν κατά 10%, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη μείωση του χρόνου. Παρόλα αυτά πολλά παιδιά μας τα κατάφεραν. Επίσης, οι σχολές των χημικών εντάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο τρίτο επιστημονικό πεδίο και εκτοξεύτηκαν κατακόρυφα από χίλια ως και δύο χιλιάδες μόρια", αναφέρει για την 'παγίδα' του τρίτου πεδίου, ενώ για τα υπόλοιπα πεδία σημειώνει τα εξής: "Στο πρώτο πεδίο παρατηρήσαμε μικρές αυξομειώσεις, στο δεύτερο είχαμε μια μικρή πτώση την οποία αναμέναμε, και στο πέμπτο πολύ μεγάλη μείωση σε σχολές όπως Οικονομικών σε όλες τις πόλεις".


Ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως καμία σχολή δεν είναι από μόνη της 'κακή'. "Οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πολλές σχολές, όπως ΤΕΙ που είναι πολύ κοντά στις επιθυμίες τους. Το εκπαιδευτικό σύστημα δίνει πολλές διεξόδους με πλήθος σχολών", αναφέρει καταληκτικά. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr