Κομοτηνή: Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ οχτώ Παραολυμπιακών Επιτροπών | xronos.gr
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Κομοτηνή: Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ οχτώ Παραολυμπιακών Επιτροπών

15/03/23 - 15:03
Κομοτηνή: Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ οχτώ Παραολυμπιακών Επιτροπών

“ Πρότυπο” χαρακτήρισε την Κομοτηνή ο πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Γ. Καπελλάκης

Στην Κομοτηνή υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ συνολικά οχτώ Παραολυμπιακών Επιτροπών από κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη δημοτική βιβλιοθήκη το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Γιώργου Καπελλάκη υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Παραολυμπιακών επιτροπών της Σερβίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Βόρειας Μακεδονίας και φυσικά της Ελλάδας.

Παρών ήταν και ο παραολυμπιονίκης και δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου “Περπατώ” Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ενώ χαιρετισμό και την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής εξέφρασε και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή Σάκης Λάπατας. Το σύμφωνο υπεγράφη από τους προέδρους των Παραολυμπιακών Επιτροπών και αποσκοπεί στην ενίσχυση του Παραολυμπιακού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα διευκολύνεται και η συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες στις χώρες που υπέγραψαν.

Γιατί όμως επελέγη η Κομοτηνή για αυτό το σημαντικό σύμφωνο; Όπως εξήγησε ο πρόεδρος Γιώργος Καπελλάκης σε σχετική ερώτηση του “Χ”, η Κομοτηνή αποτελεί μια πόλη “πρότυπο” για την προσβασιμοτητά της και μάλιστα προέτρεψε και τις άλλες πόλεις της Ελλάδος να παραδειγματιστούν από την Κομοτηνή. Επίσης αναφέρθηκε και στη σημαντική συμβολή του Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είναι δραστήριος και δεν σταματάει ποτέ να εργάζεται για τα άτομα με αναπηρία.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον “Χ” της Παρασκευής 17 Μαρτίου.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr