Μετά από χρόνια ξεκινά το έργο κατασκευής λιμνοδεξαμενής | xronos.gr
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Μετά από χρόνια ξεκινά το έργο κατασκευής λιμνοδεξαμενής

30/08/18 - 10:00

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένα σχέδιο πολλών δεκαετιών που ωστόσο μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατό να υλοποιηθεί κατέληξε να ναυαγήσει και χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά για να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες ώστε να αναβιώσει η υλοποίησή του, είναι η κατασκευής λιμνοδεξαμενής στο νησί της Σαμοθράκης, που φαίνεται - με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης - να μπαίνει σε μία σειρά. 


Σε μήνυμα που υπογράφει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, αναφέρονται και τα εξής: "Αφού εξασφαλίσαμε την απαραίτητη πολιτική βούληση με συνεργασίες και καθημερινό αγώνα το έργο ξαναζωντάνεψε. Παρακάτω παραθέτουμε όλα τα κρίσιμα  στάδια της «ανάστασης» του έργου που έκλεισαν τα προϋπάρχοντα και μεγάλα κενά:


Απόφαση συνέχισης του έργου στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο στις 10.08.2016. Λύση σύμβασης του εργολάβου στις 19.10.2016. Από το  χρονικό σημείο αυτό και μετά για να μη χαθεί το έργο λόγω έλλειψης αποζημιώσεων το βάρος ανέλαβε αποκλειστικά η δημοτική αρχή και στις 26.05.2017 ολοκληρώθηκε  η διαδικασία παρακατάθεσης στους δικαιούχους. Ακολούθησε μια μεγάλη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία μεταξύ υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την οποία  παρακολουθήσαμε ενεργά και βήμα προς βήμα μέχρι την σημερινή κατάληξη της αναβίωσης της σύμβασης (...).


Για τη συνέχεια και την τελική ολοκλήρωση του  πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, περιβαλλοντικά ευαίσθητο του οποίου η καλή πορεία προϋποθέτει την καλή συνεργασία όλων ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που θα απαιτηθούν. 


Αυτονόητο είναι ότι η επίβλεψή του πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. 
Πρόκειται για έργο πνοής όχι μόνο  για την περιοχή αλλά και για όλο το νησί, έργο το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε στην «εντατική» και κατάφερε με συστηματική κι επίπονη δουλειά να το οδηγήσει στην έναρξή του".
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr